Merhaba dostlar. Uzun zamandır bu sistemi mükemelleştirmek için uğraşıyordum. Bugün yeni Wi-Fi kartım elime ulaştı ve en sonunda menu barda Bluetooth ve Wi-Fi simgesini görebiliyorum 🥲. Şuan tek sorunum uyku ve ve sistemdeki tek disk olan 5400 RPM hızında çalışan ömür törpüsü bir HDD. Uyku benim için önemli değil zaten yokluğunu bile hissetmiyorum. Ancak HDD gerçekten sinir etmeye başladı onu da çözeceğim yakında.
Biraz sistemden bahsedelim. Sistemimde normalde RealTek bir Wi-Fi kartı bulunuyordu bu yüzden macOS'te Wi-Fi'den mahrumdum. Bugün elime AC 3165NGW Intel Wi-Fi kartım ulaştı ve Wi-Fi ile Bluetooth'u çalıştırdım. Neden native tanınan Broadcom bir kart almadın diyebilirsiniz. Laptop'ımda Whitelist olduğu için yalnızca belli model kartları kullanabiliyorum yoksa BIOS sistemi boot etmesini engelliyor. Wi-Fi ve Bluetooth gayet iyi çalışmakta. Bu arada Monterey'de IntelBluetoothInjector.kext sorun yaratıyor. BlueToolFixup.kext ve IntelBluetoothFirmware.kext kextleri Bluetooth çalıştırmak için yeterli oldu bende.
Sistem Özellikleri
- İşlemci: i5 7200U Dual Core
- RAM: 12GB DDR4 2133Mhz
- Depolama: 1TB 5400RPM Seagate HDD
- Grafikler: macOS'te HD Graphics 620 2048MB, Windows ve Ubuntu'da GeForce 940MX 2048MB
- Wi-Fi ve Bluetooth: Intel AC3165 NGW
- Wi-Fi
- Bluetooth
- Batarya
- Ses
- Grafikler
- Ethernet
- iMessage ve FaceTime
- iCloud
- Touchpad (Çoklu parmak hareketleri de çalışıyor)
- HDMI (Çalışıyor ancak 4K TV'mde en fazla 1080p görüntü alabiliyorum ve ses biraz cızırtılı geliyor.)
- DVD sürücüsü
- SD Kart girişi
- USB Mapping
- Uyku (Uykuya geç dediğimde sistem kendini yeniden başlatıyor.)
- GeForce 940MX (Desteklenmiyor.)
Son olarak, bu güzel hackintoshu ortaya çıkarmamda emekleri olan @montezuma @yusfklncc @KaoS @strangerone @mehmetyuksel hocalarıma çok teşekkür ederim.
OC Klasörüm
Ekli dosyalar
-
1.4 MB Görüntüleme: 203
-
188.4 KB Görüntüleme: 202
- BootLoader
- OpenCore 1.0.0
- Laptop Modeli
- Lenovo IdeaPad 320 15IKB 80XL
- İşlemci Modeli
- i5 7200U