Konuyu açık bir şekilde kısa ve anlaşılır şekilde yazacağım.
Sistem bileşenleri;
1-MSI-Gaming-3 Ana kart
2-Nvidia GTX 970 Ekran Kartı
3-8 GB Ram Bellek
4-120 GB SSD
5-İ5-4690k İşlemci
- BIOS ayarlarınızı öncelikle fabrika ayarlarına çeviridim ve "MSI Fast Boot" deaktif ettim.
- Boot kısmın dan UEFI boot olarak ayarladım.
- USB konfigirasyon ayarlarını hepsini Enable(açık) olarak ayarladım.
- CPU Özellikler kısmına girerek VDT ve CFG özelliklerini kapattım.
- Montezuma hocamızın hazırlamış olduğu 10.12.6 İmaj dosyasını indirip, Win32 Disk Imager uygulaması ile USB belleğe yazdırdım.
- USB belleğin içerisin de herhangi bir şey değişmedim.
- Benim anakart özelliğin de Grafik birimin de IGP olarak çoklu ekran birimini seçtim, nedeni ise benim Intel4600 işlemci grafik birimi, OS X tarafından native olarak tanıyor olması ve kurulum ekranına rahat bir şekil de ulaşıp, sorunsuz kurulum yapmam.
- Kuruluma geçmeden önce son kez , OS X sistemi açtım ve EFI ile gerekli dosylarımın yedeğini aldıktan sonra, bilgisayarı yeniden başlattım.
Yüklemeden sonra yeniden başladı bilgisayar, hiçbir ayara dokunmadan otomatik olarak USB bellek den bot edeceği için dokunmadım. USB bellek den bot ettiği için ve otomotik kurulum yaptığım bölümü seçtiği için yine herhangi bir işlem yapmıyorum sadece, hata var mı diyer kontrol amaçlı takip ediyorum. Sistem temiz bir şekil de açıldı ve ayarlarımı yaptık dan sonra masaüstüne ulaştım. USB belleğin için de bulunan gerekli dosyalar.dmg tıkladım ve gerekli dosyalar gözüktüğü zaman bunları masaüstüne kopyaladım. Şimdi ilk iş olarak Clover kurulumu ve gerekli kext kurulumu ve ayarları kaldı. Bunları da aşağı da sıralıyorum.
- Clover kurulumu yapıldı
- MultiBeast seçtiğim paketler kurulum hatası verdiği için el ile kurmaya geçtim
- MultiBeast sağ tıklanıp, paket içeriğini göster>Contents>Resources>Resources tıkladık dan sonra gerekli olan benim için 2 dosyayı masaüstüne aldım(AtherosE2200Ethernet-v2.2.0,Clover-ALC1150)
- İnternet ve ses dosyalarım uzantısı .pgk paket sistemi olduğu için, kurulumu rahat bir şekil de yaptım.
- EFI MOUNT klasorün içinde ki yardımcı program ile EFI bölümünü dışarıya aldım ve USB belleğin içinde ki EFI klasörü ile değiştirip, daha önce kullandığım sadece config.plist dosyası içine attım. Bu sayede hem clover kurulumu sağlam bir şekilde oldu hemde, bana uygun olan config.plist dosyam rahatlıkla kullandım.
- Tüm bu adımlar dan sonra USB belleğe sağ tıklayıp, çıkar dedikten sonra sistemi yeniden başlatma kaldı.
- Yeniden başlattık dan sonra, sistem takılı kaldı ve -v Verbose komutu olmadığı için sistemin nerede kaldığını göremedim.
- Tekrar yeniden başlattık dan sonra Clover yarlarına girip, -v komutu ekledikten sonra, nv_disable=1 komutunun da ayarıca olmadığını gördüm, zira çift ekran kartı kullandığımız için Nvdia devre dışı bırakmamız lazım.
- Bu ayarları yaptıkdan sonra sistem çok güzel bir şekilde açıldı ve ses, internet ayrıca İmessage dahil çalıştı.
- Tabi tüm bu ayarları yapmadan önce her zaman söyleyoruz, özellikle İmessage için her zaman internet bağlantınızı devredışı bırakın.
- Herşey tamam sıra geldi Nvidia ekran kartı kurulumunu yapıp, son bir test etmek.
- NVIDIA DRIVERS Quadro & GeForce macOS Driver Release 378.05.05.25f01 burden gerekli Web driver indirdim ve başarılı bir şekil de kurdum.
- Daha sonra Clover Configurator ile nv_disable=1 komutunu kaldırıp nvda_drv=1 komutunu işaretleyip ve Nvidia Single user işaretledikten sonra sistemi yeniden başlatmak kaldı.
- Muhteşem final, başarılı bir şekil de herşey ile masaüstü.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OLD Clover// New OpenCore
- Laptop Modeli
- Deskopt
- Anakart Modeli
- OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
- İşlemci Modeli
- OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
- Grafik Kartı
- Nvidia GTX970 4 GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek
- Ağ Aygıtları
- OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
- Disk ve RAM
- OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3