(Başarılı Kurulum) MSI H510I PRO wifi - i3 10105 - RX 580 - Ventura + Sequoia (Güncelleme ile)

orsimsek

APPRENTICE
10 Eyl 2017
71
13
21
45
Merhaba Sayın arkadaşlar.

Aşağıda özellikleri belirtilen sisteme Ventura kurulumu yapıldı. Daha sonra Sequoia’ ya güncelleme yapılarak yükseltidi. Kurulum öncesi ‘’ OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ‘’ rehberinden faydalanılarak sisteme özel EFI dosyası oluşturuldu. EFI oluşturma adımlarında hiçbir seçeneği değiştirmedim ve default ayarları kullandım. Oluşturulan EFI ile bir kerede Ventura kurulumu tamamlandı. Ventura’da wifi ve Bluetooth kurulumda otomatik olarak sistem tarafından tanındı. ‘’ ÇÖZÜLDÜ - Ventura'dan Sequoia'ya güncelleme - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ‘’ bu konuda belirtilen adımlar uygulanarak Sequoia ‘ya güncelleme yapıldı. Sequoia’ da Bluetooth çalışmakta ama wifi pasif durumda. İnternet’e kablolu bağlandığım için şu aşamada wifi ile uğraşmadım. Rehberleri ile yol gösteren tüm arkadaşlara selamalar.

Sistem Özellikleri :

İşlemci : İntel 10.nesil İ3 10105
Anakart : MSI H510I PRO wifi
Ram : Kingston 16 GB DDR4 3200 mhz CL 16
Ekran Kartı : Sapphire 8GB RX 580 Nitro+
M2 SSD: PNY 512 GB

Ekli dosyalar

• Like
Tepkiler: turko35408

Cicenes35

PADAVAN
4 Kas 2024
128
21
71
Merhaba Sayın arkadaşlar.

Aşağıda özellikleri belirtilen sisteme Ventura kurulumu yapıldı. Daha sonra Sequoia’ ya güncelleme yapılarak yükseltidi. Kurulum öncesi ‘’ OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ‘’ rehberinden faydalanılarak sisteme özel EFI dosyası oluşturuldu. EFI oluşturma adımlarında hiçbir seçeneği değiştirmedim ve default ayarları kullandım. Oluşturulan EFI ile bir kerede Ventura kurulumu tamamlandı. Ventura’da wifi ve Bluetooth kurulumda otomatik olarak sistem tarafından tanındı. ‘’ ÇÖZÜLDÜ - Ventura'dan Sequoia'ya güncelleme - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ‘’ bu konuda belirtilen adımlar uygulanarak Sequoia ‘ya güncelleme yapıldı. Sequoia’ da Bluetooth çalışmakta ama wifi pasif durumda. İnternet’e kablolu bağlandığım için şu aşamada wifi ile uğraşmadım. Rehberleri ile yol gösteren tüm arkadaşlara selamalar.

Sistem Özellikleri :

İşlemci : İntel 10.nesil İ3 10105
Anakart : MSI H510I PRO wifi
Ram : Kingston 16 GB DDR4 3200 mhz CL 16
Ekran Kartı : Sapphire 8GB RX 580 Nitro+
M2 SSD: PNY 512 GB
Sonradan sequoia kurduktan sonra ekran kartını tanımlarken sorun yaşadın mı?

orsimsek

APPRENTICE
10 Eyl 2017
71
13
21
45
Sonradan sequoia kurduktan sonra ekran kartını tanımlarken sorun yaşadın mı?
Sequoia 'ya güncelleme işleminini sistem tamamladıktan sonra pasif duruma getirdiğim kext' leri tekrar aktif ettim. Başka bir işlem yapmadım. Yani güncelleme sonrası ekran kartını sistem tanıdı. Ekran kartını tanıtmak için ayrı bir işlem yapmadım

• Like
Tepkiler: Cicenes35

Cicenes35

PADAVAN
4 Kas 2024
128
21
71
Sequoia 'ya güncelleme işleminini sistem tamamladıktan sonra pasif duruma getirdiğim kext' leri tekrar aktif ettim. Başka bir işlem yapmadım. Yani güncelleme sonrası ekran kartını sistem tanıdı. Ekran kartını tanıtmak için ayrı bir işlem yapmadım
ekran kartın normalde destekliyormuydu?

orsimsek

APPRENTICE
10 Eyl 2017
71
13
21
45
ekran kartın normalde destekliyormuydu?
Hocam, ekran kartı takamadığım ve kısıtlı bir alanda kullanmak zorunda olduğum için intel 10. nesil dahili ekran kartlı olan işlemci ve H510 cipsetli mini itx anakart almıştım. Sisteme osx kurdum ama ekran kartını bir türlü tanıtamamıştım. Yaptığım araştırmalarda 500 serisi anakartlarda dahili ekran kartının tanıtılamadığı sonucuna ulaştım ( bir sitede bir kişi tanıttığını iddia etmiş ve onunla ilgili bir döküman hazırlamıştı ama o kadar teknik bilgiye sahip değilim). O yüzden Z490 çipsetli başka bir anakart aldım ve ona buradaki sayın arkadaşlarımızın yardımı ile dahili gpu' yu tanıttım. Daha sonra H510 anakarta Rx 580 ekran kartı ekledim ve ayrı bir kasa yaptım. Burada bahsettiğim kurulum bu kasa içindir.

• Like
Tepkiler: turko35408
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler