Merhaba,
Öncelikle bu bilgi kaynağını kuranlara teşekkür ediyorum. Kurmakla kalmayıp, aktif destek veriliyor. Adblock yazılımımı anında devre dışı bıraktım. Karşılıksız yapılan bu işe ufakta olsa katkısı olur umarım. OSXinfo sanırım daha önce başka platformda zamanında şahsıma yardımı dokunan sevgili @montezuma 'nın. Profilinden okuduğum kadarıyla ona ait olduğunu anladım. Kendisine de teşekkürü borç bilirim. Sierra'yı hazırladığı rehberler sayesinde hiç soru sormaya gerek kalmadan kurabildim. Hem de ALC1150 belasına rağmen Ufak, tefek aksaklıklar yaşıyorum ama araştırmaya devam ediyorum. Eğer çözemez isem onlar hakkında yardım isteyeceğim. Mesela uyku moduna geçtikten sonra, geri açıldığında sesin çıkmaması gibi.. Çözümü paylaşılmış Clover Conf içerisinden ResetHDA yaptım ama çözüm olmadı maalesef. Neyse çözeceğim
Donanım
MSI Z170 M5 Gaming Mainboard
i7 6700k 4.6 Ghz OC İşlemci
2x8 GB Kingston Dual CH 2400 Mhz RAM
Samsung m.2 - 500 GB SSD (Burada Windows10 kurulu)
Samsung - 250 GB 850 EVO SSD (Buraya Sierra 10.12.5 kuruldu)
Zotac GTX 1070 Extreme AMP! Ekran kartı
Gelelim kuruluma;
1- Güncel kurulum imajını konuda anlatıldığı gibi indirip, hazırladım. macOS Sierra 10.12.5 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
2- Kurulum aşamasında herhangi bir kexti devre dışı bırakmak zorunda kalmadım. Aynı konfigürasyona sahip olanlar için not olarak belirteyim.
3- Kurulumdan hemen sonra Clover Configurator ile ayarları gerçekleştirdim. USB içerisindeki config.plist dosyasını mount EFI içerisindeki config dosyası ile güncelledim.
4- Multibeast ile aşağıdaki seçimlerimi gerçekleştirerek ilerledim.
- Quick Start -> UEFI Boot Mode
- Drivers -> Audio -> Realtek ALC1150
- Drivers -> Audio -> 100 Series Audio
- Drivers -> Disk -> 3rd Party SATA
- Drivers -> Disk -> 3rd Party eSATA
- Drivers -> Disk -> Intel Generic AHCI SATA
- Drivers -> Misc -> FakeSMC
- Drivers -> Network -> Atheros -> Atheros E2200 Ethernet v2.2.0d0
- Drivers -> USB -> 3rd Party USB 3.0
- Drivers -> USB -> Increase Max Port Limit
- Customize -> System Definitions -> iMac -> iMac17,1 i7 6700k ile en uyumlu çalışanı araştırdığım kadarıyla 17,1 olduğunu gördüm ve sorunsuz kurabildim.
5- Ekran kartını https://images.nvidia.com/mac/pkg/378/WebDriver-378.05.05.15f01.pkg NVIDIA'nın resmi sitesi olan ilgili linkten indirdim. Bu link içerisindeki sürücü desteği verilen ekran kartı modelleri markadan bağımsız Nvidia chipsetli - Pascal serisi için GeForce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1070, 1080, 1080 Ti, TITAN Pascal, ve TITAN Xp 'Pascal' grafik kartları ve NVIDIA GeForce GTX 750, 750 Ti, 950, 960, 970, 980, 980 Ti, ve TITAN X 'Maxwell' grafik kartları. Bu kartlar MacOS tarafından desteklenmeyen kartlardır. Bu yüzden ilgili kartları Web Driver kullanmak gereklidir. Web Driver olması kötü bir şey değildir. Kartınız sorunsuz tanımlanacaktır.
6- Gelelim ses kartına ALC1150 için ilgili linkten tabloya eriştim. İlgili firmanın sürücüsünü buldum ve 0x1000001 yazan yerdeki anlatımı Clover Conf. içerisine yine konu içerisinde tüm anlatılanları sırasıyla yaptıktan sonra uyguladım. Tabii en güçlü sesi 7 numaralı ID veriyor. Bunu da belirtmiş olayım.
Realtek | ALC1150 | 0x100001, layout 1, 2, 3, 5, 7, 11 |
Not: Burada anlaşılmayan noktalar için ana konularını inceleyebilirsiniz. Orada anlatıldığı için çok ayrıntıya girmiyorum. ALC 1150 MSI M5 anakart için doğru girilmesi gereken değer 7 diğer tüm ID değerlerinde ses inanılmaz düşük çıkıyor. Bunu tekrar belirtmek isterim.
Aslında başarılı kurulumu anlatmak değildi amacım. Bu ortamı sağlayanlara teşekkür etmekti. Tabii bu da bir nevi teşekkür olur umarım. En azından aynı sisteme sahip arkadaşlarımız zorlanmadan, daha hızlı kurulumu gerçekleştirebilirler.
Tekrar teşekkürler @montezuma
Sevgiler..
Moderatörün son düzenlenenleri: