[Başarılı Kurulum] MSI Z270 Gaming M5 Intel 7700K

M.Duman

APPRENTICE
13 Mar 2017
45
47
21
Ankara

Bu kurullumu 7.Nesil CPU'ları Z200 Serisi Anakartlar üzerinde macOS çalıştırma Rehberi olarak da adlandırabiliriz, Zira kurulum 7. Nesli Z200 üzerine çalıştırma amaçlıdır.

XxOEx5aw5Fr2qT1eqtHqZQFY5Np3IfQ4.jpeg

XxOEx5aw5Fr2qT1eqtHqZQFY5Np3IfQ4.png

7. Nesil CPU'lar ve 200 Serisi Anakartlar MacOS'ta doğal olarak desteklenmemektedir. Bu aşamada macOS'un uyumluluğunu belirlemek için henüz erken, ancak CPU'ları önyükleme için geçici çözümler bulunmaktadır, biz de bunlardan istifade edeceğiz.

Ek Bilgi:

7.Nesil Apple tarafından desteklenmediği için ancak Skylake CPUID kullanarak 7.Nesil üzerine kurulum yapabiliyoruz.

<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>FakeCPUID</key>
<string>0x0506E3</string>

7. Intel HD Grafikleri için ise FakeID kullanacağız

<key>FakeID</key>
<dict>
<key>IntelGFX</key>
<string>0x19168086</string>

Kurulum için sistemiz üzerinde bulunan imajı kullanıyoruz, yine aynı konuda kurulum aşamaları anlatılmaktadır ek olarak yapmamız gereken yukarıda belirtmiş olduğum kodları doğru yerlere yerleştirmek ve gereken Kext'leri kullanarak USB'yi Boot etmek. Gereken Clover Klasörünü sizinle paylaşacağım ek ayarlar ile uğraşmak istemeyen kullanıcılar için kolaylık sağlayacaktır.

USB Kurulum medyası oluşturmak için bağlantıda ki rehberden istifade ediyoruz;

macOS Sierra 10.12.4 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Detaylı Bios Ayarları;

Her anakart için önerilen Bios ayarları, kurulum sırasında sıkıntı yaşayanlar aç/kapat yaparak deneyebilir.

Boot
First boot - macOS USB Belleğimiz *
Fast boot - disabled *
Windows 8/10 features - other os *
Lan pxe boot option ROM - disabled
Storage boot control - UEFI *
Other PCI devices - UEFI

Peripherals
Onboard lan Controller - enabled
Intel platform thrust technology ptt - disabled *
SW guard extension - software controlled
USB 3.0 dac-up 2 - normal
Front USB 3.0_1 - normal
Intel bios guard technology - disabled *
- Peripherals - USB configuration
Legacy USB support - enabled *
Xhci hand off - enabled *
USB mass storage driver support - enabled

Peripherals - Sata and RST configuration
Sata controllers - enabled
Sata mode selection - AHCI *
Aggressive LPM support - enabled

Chipset
VT-d - disabled *
Internal graphics - auto
All the other options - enabled

Power Platform
Power management - disabled *
Ac back - always off
Power on by keyboard - disabled
Power on by mouse - disabled
Erp - disabled
Soft off by power button - instant off
Power loading - auto
Resume by alarm - disabled
Rc6 render standby - enabled

Yukarıda bulunan konudan istifade ederek macOS USB belleğimizi oluşturduk şimdi Clover klasörünü USB'nizde bulunan klasör ile değiştirebilir veya konu başında bulunan kodları el ile girerek kuruluma geçebilirsiniz.

Clover
Dropbox - CLOVER7TH.rar

Geren Kext'ler Clover klasöründe paylaşılmıştır:

XHCI-200-series-injector.kext
VoodooTSCSync.kext
USBInjectAll.kext

Kurulum tamamlandıktan sonra NVIDIA Kartlar için:

Genel - Pascal Mimarisi için NVIDIA Web Driver Güncellemesi Yayınlandı. | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Gerekli konulardan faydalanabilirsiniz.

XxOEx5aw5Fr2qT1eqtHqZQFY5Np3IfQ4.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

emk

APPRENTICE
17 Şub 2017
16
1
21
37
Merhabalar ,

Sorunsuz olarak bende kurulumu gerçekleştirdim.Ancak Clover'ı yüklediğimde mac boot olurken elma işareti çıktıkdan hemen sonra yüklenemedi işareti çıkıp öylede kalıyor.Verbose olarak başlattığımda ise OsxAptioFix2Drv: Starting overrides hatası alıyorum ve ilerleyemiyorum.Birkaç çözümü uyguladım nette bulduğum ancak işe yaramadı.Sadece flash diskden boot edip açabiliyorum.

Bir diğer sorum ise ses yükleyemedim.AC1220 yüklüyorum multibeasttan ancak ses aktif olmuyor.Hangi ses kext'ini yüklediniz acaba ?

M.Duman

APPRENTICE
13 Mar 2017
45
47
21
Ankara
Merhaba,
Kurulumu tamamladıktan sonra Sistemi kurduğunuz disk üzerinde ki Efi bölümüne USB içerisinde bulunan Clover Klasörünü kopyalıyoruz.
Sistemi tekrar USB üzerinden başlatıp Boot seçenekleri sırasında Efi dizinini Bios'a ekliyoruz.
Gerekli anlatım YouTube kanalımız ve Site üzerinde mevcut göz atabilirsiniz.

Ses için ise gerekli ayarlar Config dosyanızda mevcut yapmanız gereken geçerli yamaları işaretlemek. Yine sitemiz üzerinde konu mevcut fakat sistem özellikleriniz paylaşırsanız size yardımcı oluruz.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler