[Başarılı Kurulum] P5G41C-M LX,Intel Core2 Duo E7400,MSI GT710 GDDR3 2GB | macOS Mojave 10.14.3

ewr

APPRENTICE
16 Ara 2017
54
16
21
33
Mojave 10.14.3 başlıkta belirtiğim donanımlar ile kurdum.Biliyorsunuz eski nesil Core Duo işlemciler desteklenmiyor bunun için rehberde belirtilen yama ile kurulum işlemlerine devam ettim.
İlk kurulumda ekran kartım tanınmamıştı 2. kurulumda ise sıkıntısız çalışıyor.İlk kurulumda native çalışan bu kartın neden tanınmadığını bir türlü anlamadım.
Ekran kartı için şuan hiç bir boot komutu kullanmıyorum NvidiaWeb de dahil buna.

0RgOdUOTab6eqBhzXnDb8jjCCEgZ3iG6.png

Donanımlar;
Anakart. : P5G41C-M LX LGA 775
İşlemci : Intel Core2 Duo E7400
Ekran Kartı: MSI GT710 GDDR3 2GB
Ram : Kingston HyperX Genesis 4GB 1600MHZ DDR3
HDD : SEAGATE Barracuda ST500DM002 3.5" 500 GB 7200Rpm
Wifi Kartı : Asus PCE-AC68

Çalışan Donanımlar ve Uygulamalar;
  • Wifi Kartı Asus PCE-AC68 (Native tanınır)
  • Ekran Kartı MSI GT710 GDDR3 2GB (Native tanınır)
  • Ses Kartı VIA VT1708S (Kext düzenlendi)
  • USB 2.0 Portları (Tümü Çalışıyor)
  • iCloud,AppStore,AirDrop

Çalışmayan Donanımlar;
  • Ethernet Kartı Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Windows ve Linux ortamında da çalıştıramadım.Sleep Deep Mode hatası veriyor.Belki bu yüzden çalışmıyor.Bir çözümünü bilen ses etse ne güzel olur. ;)
EFI İndirme Bağlantısı:
P5G41C-M_LXIntel_Core2_Duo_E7400MSI_GT710_.zip
  • iMessage ve FaceTime
    Bir zamanlar Sierra da çalışıyordu bir anda çalışmayı durdurdu ve benim apple kimliğimin dışında oturum açılabiliyor sadece ben açamıyorum.(Yinede çalışmayanlar altında sıralamak istedim)

EFİ ve Ses Kext;

Moderatörün son düzenlenenleri:

pacman

APPRENTICE
4 Nis 2019
43
7
21
Merhaba aynı ekran kartına Mojave kurulumu yaptım, 2GB olarak görüyor ama grafik hızlandırma çalışmıyor config dosyan duruyorsa paylaşabilir misin?
DVI kablo yok bende maalesef, Ekran çözünülürlüğünün seçildiği yerin altında 60 hz gibi bir değer var ben de aktif değil, ayrıca ekran dalgalı çalışıyor (Çözünülürlük doğru), Bir pencereyi aşağıya indirirken parça parça iniyor. Hızlandırma yok, başka bi ismi varsa ya da yanlış biliyorsam düzeltin. Ayrıca Inject Nvidia işaretli olunca sistem tam açılacakken, ekran gidiyor gelmiyor hdmi kullanınca da aynı. Ekran kartım MSI marka fark eder mi bilmiyorum. Uğraşmam, yoğunlaşmam gereken bi yer ayar varsa oraya yoğunlaşayım. Kext to Patch kısmında felan.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
MSI G41M-P33 Combo
İşlemci Modeli
Intel® Core™2 Quad Q9400 (Xeon)
Grafik Kartı
Nvidia GeForce GT 710 2GB
Disk ve RAM
1 TB HDD & 8GB DDR3 1333MHz

ewr

APPRENTICE
16 Ara 2017
54
16
21
33
Merhabalar.Ben kartı çok kolay tanıttım, açıkcası config dosyamda Graphics bölümünde göreceğin üzere çok bir ayar da yapmadım.Bu arada ben VGA ile bağlanıyorum.

Ekli dosyalar

ewr

APPRENTICE
16 Ara 2017
54
16
21
33
Selamünaleyküm
EFi dosyanı paylaşabilir misin kardeşim? Şimdiden teşekkürler
Merhaba. Paylaşırım ama buraya ilk defa veri yükleyeceğim ve nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Hangi siteyi kullanmam gerek?
Yükledim, umarım sorunu çözer. Kolaylıklar.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ewr

APPRENTICE
16 Ara 2017
54
16
21
33
Allah razı olsun kardeşim
Catalina olur mu acaba?
İşlemciniz destekliyorsa kurulum yapabilirsiniz. Bu efi klsaörü ile geçen ay Catalina kurdum fakat kurmak çok zor oldu zira işlemcimin SSE4,1 desteği yoktu buna rağmen bir takım patch işlemleri ile ilerledim. Kurulum sonrası CPU dan kaynaklanan performans sorunlarından ötürü tekrar Mojaveye döndüm. Eğer işlencinizin SSE4,1 ve SSE4,2 desteği varsa kurulum yapabilirsiniz.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler