[Başarılı Kurulum] Samsung NE300E5C-S06TR High Sierra

tontito

APPRENTICE
13 Ara 2017
6
4
0
44
İşlemci: i5 3210
Wifi: Atheros AR9485
GPU: Intel HD 4000 ve Nvidia GT 620M
Disk: 60 Gb Ssd

Öncelikle kurulum yapmadan bios ayarlarına gelip

AHCI Mode Control Manuel
Set AHCI Mode Enabled yaptım

daha sonra USB EFI içinde kurulum sonrası araçlar içindeki high sierra Config dosyaları

içeriğini

EFI\Clover içine kopyaladım. Clover ile boot edip options > config içinden config_HD4000_1366x768_6series.plist dosyasını seçtim ve kuruluma başladım hiçbir sorun yaşamadan kurulum bitti.

Ses çalışmadı önce VoodooHDA pkg ile kurulum yaptım düzeldi
Atheros AR9485 çalışmıyordu bu siteden sierra için yapılmış kext dosyasını yine kurulum sonrası araçlar içindeki KCPM Utility Pro uygulaması ile yükledim.

Şu anda çalışan kısımlar :

Ekran kartı Intel HD 4000 olarak çalışıyor.
Tek sorun aydınlatma ayarları çalışmıyor ilk açıldığında ışık düşük geliyor uyku moduna girerken direk uyumadan uyandırırsam full açıyor ışığı öyle kullanıyorum.

Nvidia GT 620M yükleyemedim ama çözünürlük sorunum yok HD 4000 1366x768 olarak çalışıyor

Wifi Atheros AR9485 çalışıyor yalnız bluetooth çalışmıyor.

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
İndir SSDT PNLF aml
Bu dosyayı EFI/Clover/ACPI/Patched içerisine koy. Ayrıca config dosyanı Clover Configuration ile aç. Ardından fotoğrafta belirtilen yere dosyanın ismini yaz. Bilgisayarını yeniden başlat. High Sierra da SSDT-PNLF parlaklık için yeterli oluyor.

RFGmgoc4cO5YG_VEfPL-anARX_PP-FKL.png

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram
  • Like
Tepkiler: tontito

tontito

APPRENTICE
13 Ara 2017
6
4
0
44
İndir SSDT PNLF aml
Bu dosyayı EFI/Clover/ACPI/Patched içerisine koy. Ayrıca config dosyanı Clover Configuration ile aç. Ardından fotoğrafta belirtilen yere dosyanın ismini yaz. Bilgisayarını yeniden başlat. High Sierra da SSDT-PNLF parlaklık için yeterli oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 4250
Kardeşim teşekkürler açılışta artık full brighness oluyor süper :)

Tek anlamadığım şey var EFI/CLOVER içine configOzel.plist yaptım onunla açtığımda usb falan her şey çalışıyor orjinal config.plist dosyasını silip kendi config dosyamı koyunca açılışta clover hiçbir boot seçeneği getirmiyor orjinal config.plist ile açıp options içinden configOzel.plist dosyasını seçtiğimde güzel açılıyor

configOzel.plist dosyasının GUI kısmını orjinal config.plist dosyasından kopyaladım CPU kısmını da kopyaladım özel olan config dosyasındaki disabledevice kısmını da sildim şu anda artık usb den özel konfigirasyonla boot edebiliyorum bir tek diske yazma kısmı kaldı clover boot manageri

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Config dosyasının adını değiştirme. Orjinal config dosyası üzerinde değişiklikler yap.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

tontito

APPRENTICE
13 Ara 2017
6
4
0
44
Config dosyasının adını değiştirme. Orjinal config dosyası üzerinde değişiklikler yap.
Özel hazırlanmış olanda ayar çoktu ben de orjinalin içindekileri buna kopyaladım GUI falan daha kolay oldu :)

Bu arada tekrar teşekkürler aydınlatma açık geliyor artık.

Baktıkça eksik buluyorum pil durumunu göstermiyor laptop da şimdi de ona bakıyorum

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Yanlış anlamadıysam özel config de problem yok. O zaman Özel olanın adını config.plist yapıp diğerinin yedeğini aldıktan sonra sil. Bootloader ön tanımlı olarak config.plist dosyasını kullanarak boot yapar.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

tontito

APPRENTICE
13 Ara 2017
6
4
0
44
O sorunu çözdüm burada da yazıp paylaştım :)

Yeni sorunum pil durumu gösterme 1-2 gün daha uğraşırsam laptop sorunsuz bir macbook olacak sanırım.

pil durumu ve bluetooth atheros ar9485 kext yükledim wifi tamam bluetooth apple magic mouse`u görmüyor

• Like
Tepkiler: linepower

mustafaafat

APPRENTICE
29 Ağu 2018
23
1
21
27
Merhabalar dostum üzerinden biraz zaman geçmiş ama geekbench'te kaç puan alıyordun?

tahaklkt

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
25 Ağu 2019
1,268
419
901
Merhaba hocam intel hd graphis 4000 ile gt 620m i nasıl tanıtabildiniz acaba ?

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
Lenovo Z5070
Anakart Modeli
NM-A271
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4210U
Grafik Kartı
nVidia GT 820M & HD Graphics 4400
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AX200 Wi-Fi + Bluetooth Combo & Realtek RTL8111
Disk ve RAM
120 GB SSD & 8 GB DDR3 1600MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler