Size başarılı bir kurulum öyküsü anlatacağım
Sanırım 10 Haziran akşamı Sequoia 15.0 Beta 1 Beta kullanıcılar için paylaşıldığında ilk kurulumu gerçekleştirenlerden biriyim.
İlk kurulum sonrası belki harici grafik RX590 ile ama kesinlikle ses ile bir sorun vardı. Sistem tümleşik ses kartını görmüyordu. Ventura ve Sonoma'da sorun yoktu.
Oysa her kurulumda kullandığım o sihirli sözcüğü -lilubetaall komutunu da boot komutları arasına eklemiştim.
Ancak yine sistemde ses yoktu.
HDEF kontrolü yaptım. Ardından HDAS to HDEF ACPI patch ile HDEF gördüm. Ses yine de yoktu. SSDT-HPET.aml oluşturdum ses yine yok.
Sonoma üzerinden 4.9 GB'lık bir güncelleme ile Sequoira kurmuştum. Belki temiz kurulum çözüm olabilirdi.
Install Usb hazırlayıp kurulumu yaptım. Ses yine yok.
O sırada @FRDF aynı sorunu foruma yazdı ve sonrasında sorunu -lilubetaall ile çözdüğünü yazdı.
İyi de ben zaten kullanıyordum neden sistemde hala ses yoktu?
Acaba eklememiş olabilir miyim diye plisti kontrol ettim.
Allah kimseye -lilubetaall yerine -lilubataall yazdırmasın
Bütün bir günümü yedi bu hata.
Sistem Beta olmasına rağmen çok hızlı.
Üstelik bir Kaby Lake sistemde.
Kurduğum sistem i3 7100 işlemcili ve RX590 8GB ekran kartlı.
Usb Wifi kullanıyorum ve sorun yok.
Bu arada sanırım Sonoma'daki fareyi sola yaslayınca yer imlerinin açılması özelliğini kaldırmışlar hoşuma gitti
Sistemden görseller paylaştım ve aynı ya da yakın bir sistemde denemek isteyenler için EFI klasörünü ekliyorum.
Kullanırsanız SMBios Serial Number değiştirmeyi unutmayın. Kurulumda bir döngüye girmemek için SecureBootModel/Disable ayarlayın.
EFI.zip

Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 1.0.4
- Laptop Modeli
- HP Pavilion 15-E
- Anakart Modeli
- Asus H110M-D
- İşlemci Modeli
- i3 3110M/ i3 7100
- Grafik Kartı
- Rx590 8GB/HD630/HD4000