[Başarılı Kurulum] Sierra / Asus TP500LB - OpenCore

calculous

APPRENTICE
25 Eki 2017
28
36
21
Merhaba, öncelikle neden Sierra'nın en son sürümü (10.12.6) ya da High Sierra kurmadım onu anlatayım. 10.12.2 sonrası Mac OS X sürümlerinde bilgisayarda uyanma sonra siyah ekran ya da sistem kilitlenmesi yaşanmakta. Bunun sebebi anladığım kadarıyla broadwell için framebuffer kextlerinden kaynaklanmakta. Bunun için bir patch gelene kadar benimkine benzer sistemi olup da uyku uyanmayı rahat kullanmak isteyenlerin 10.12.2 ya da 3 gibi sierraları kullanmalarını öneririm.

Kurulum yaptığım sistem - ASUS TP500LB dokunmatik ekranlı laptop.
*İşlemci: Intel i5 5200u
*Ekran Kartı: Intel HD5500 + Nvidia (Optimus) 940M (pilin daha düzgün kullanılması için kapatıldı)
*Bellek: 12GB DDR3
*Wireless: Atheros 9462
*SMBIOS: MacBookPro 11.1

Çalışmayanlar
*Hazırda bekletme (Bilgisayar hazırda bekletmeye geçse bile geri yükleyemiyor. Ram 12GB olmasına rağmen sleepimage dosyası 6.44GB da kalıyor. Sorun büyük ihtimal bundan dolayı ama bilmiyorum.)

İptal Edilenler
*Nvidia 940M ekran kartı: Mac OS da desteklenmediği ve bataryayı tabiri caizse sömürdüğü için kapattım DSDT ve SSDT yamaları ile kapattım
*Bluetooth: İhtiyacım olmadığı için USBInjectAll.kext ten ilgili bağlantıları silerek iptal ettim.
*Ethernet: Kablolu bağlantı kullanmadığım için gerekli kext i yüklemedim.
*Dokunmatik ekran: Ekranı kapatarak bilgisayarı uyku moduna geçirdiğimde dokunmatik ekranın uyanma esnasında bilgisayarı kilitlediğini ya da bazı durumlarda dokunmatik ekranın uyanma esnasında ekranın uyanmasını engellediğini farkettim. Zaten Mac OS ta dokunmatik ekran Windowstaki gibi akıcı ve rahat kullanılmıyor. Bu sebeple USBInjectAll.kext ten gerekli bağlantıları silerek iptal ettim.

Kurulum aşamalarını şu an için paylaşmam mümkün değil. İnternette her ne kadar araştırsam da TP500LB ye daha önce kurulum yapıp bunu paylaşan bulamadığım için stabil kurulumu tamamlamam bir çok sistem yüklemesi, kilitlenmesi gibi işlemlerden sonra 2-3 hafta sürdü. Bu sebeple, gerekli işlemlerin neler olabileceği ve ne gibi yamaların gerektiğini anlatmaya çalışacağım. Öncelikle ekte verdiği EFI bölümünde güç yönetimi, batarya göstergesi, igpu düzenleme, nvidia iptal etme gibi işlemler yapılmış durumdadır. Aynı sisteme sahip olanlar ACPI/patched da yer alan DSDT ve SSDT leri config.plist ile beraber sorunsuz kullanabileceklerini düşünüyorum. Ayrıca Touchpad için çoklu dokunma özelliklerini kullanmak isteyenler ApplePS2SmartTouchPad.kext yükleyip kullanabilirler.

Sierra 10.12.2 sürümüyle stabil kurulumu elde ettim. TP500Lb de tam anlamıyla çalışan bir sistem elde etmek istiyorsanız, bu sürümü kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca SMBIOS olarak MacBookPro 11.1 de düzgün çalışan güç yönetimi ve etkili pil tüketimi elde ettim. Sistem kurulumunda ve sürekli kullanım esnasında ekte verdiğim EFI bölümünü kullanabilirsiniz. Gerekli DSDT - SSDT yamaları ve config dosyası içinde yer almaktadır.

Kablosuz kurulum için ekteki AR946X.10.12.v21.zip dosyasındaki AirPortAtheros40.kext dosyasını Sistem/Kitaplık/Extensions içerisindeki IO80211Family.kext dosyasına sağ tıklayıp paket içeriğini göster dedikten sonra Contents/Plugins içindeki aynı isimle dosyayla değiştirin ve kext önbelleğini KCPM Utility gibi bi programla güncelleyip sitemi yeniden başlatın.

Ses için ise VoodooHDA 2.8.9 Clover.pkg ile kurulum yapıp, kurulumda paket seçerken VoodooHDA 2.8.9 Clasic 10.12 yi seçin (Clover için olanı seçmenize gerek yok). Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatınca ses çıkışı olarak analog seçerseniz pcden ses gelir, ön tanımlı hdmi geliyor onu değiştirmeniz gerek ayarlardan.

Bunun dışında sorusu olanlara yardım etmekten memnun olurum.

Kolay gelsin herkese.

AR946X.10.12.v21.zip
VoodooHDA%202.8.9%20Clover.pkg
USBInjectAll.kext.zip
ApplePS2SmartTouchPad.kext.zip
EFI.zip

Laptop Modeli
Lenovo Yoga 530 - 14IKB
İşlemci Modeli
i5 8250u
Grafik Kartı
UHD620
  • Like
Tepkiler: montezuma

furkanpamukcu

APPRENTICE
28 Şub 2022
1
0
1
Merhaba,
ben de aynı laptobuma kurmak istiyorum ancak efi lerde sorun yaşıyorum. wifi kartını ve ekran kartını hiç tanıtamadım, yardımcı olabilir misiniz?

Laptop Modeli
Asus TP500LB
İşlemci Modeli
i5 5200U
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 5500 (1 GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC233 @ Intel Wildcat Point-LP PCH - High Definition Audio Controller [F0]
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros AR946x Wireless Network Adapter
Disk ve RAM
120 GB SSD 12 GB ddr3 ram

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,972
2,516
4,401
İlk bunu dene. BU kextler olmazsa aşağıdakini dene bunları silip.
Ekran kartı için:
@furkanpamukcu

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler