Sistem Özellikleri :
- Sistem : ASUS X550JX
- İşlemci : Intel Core i7-4720HQ (haswell)
- Ekran Kartı : Intel HD4600
- Ram: 12 GB (8+4) 1600Mhz
- Ses
- Ethernet
- Parlaklık Ayarı
- TrackPad
- Pil Göstergesi
- Dosyalar
- Sadece EFI Dosyası: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
- EFI'de dahil bütün gerekli dosyalar: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Öncelikle BIOS Ayarları
Kurulum
Kurulum
- MacOS (Sierra)'un güncel bir sürümünü indirip flash belleğinize yazdırın, ben bu aşamada @montezuma nın paylaştığı imajı kullandım içinde EFI klasörü ekli olduğu için tercih ediyorum.
- imajı windows üzerinden flash belleğinize yazdırabilirsiniz bunun için win32 disk imager kullanın.
Kurulum Sonrası Aşama
- öncelikle yapmanız gereken sistemi USB bellekten kurtarmak!
- EFI bölümünü Mount edin(yoksa clover kurulumu yapıcaksınız).
- Eğer EFI varsa ama klasörün içinde herhangi bir CLOVER dosyası yoksa yine clover kurulumu yapıcaksınız.
- Eğer varsa veya yüklediyseniz CLOVER Dosyanızı benim verdiğim dosyayla değiştirin.
NOT: Bu kısımda güncel clover kullanmak veya kendi clover'ınızı kullanmak isteyebilirsiniz bu durumda sadece config, kext ve ACPI dosyalarını yer değiştirin. - Sistemi yeniden başlatın ve USB belleksiz açıldığından emin olun.
- Ben Config dosyasında SMBIOS kısmını boş bıraktım bu rehberi kullanarak sisteminize uygun bir SMBIOS Ayarı yapın. Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo
- Bu aşama bitti eğer tüm adımları doğru yaptıysanız bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
Driver Kurulumu
Eveeet geldik Driverlarımızı kurmaya, bu aşama; son aşama olacak ve bu aşamadan sonra sisteminiz eğer tüm adımları doğru yaptıysanız sorunsuz çalışacaktır !
Linkini Paylaştığım Dosyalar klasöründe wifi,ses,grafiklerle ilgili, işlemci güç yönetimi klasörleri var ve hepsinin içinde nasıl kurulacağı yazıyor hepsinin teker teker kurulumunu yapın.
NOT:SSD Kullanıyorsanız TRIM enable etmek için şu kodu kullanın
Kod:
sudo trimforce enable
Şimdi Sisteminizi hızlı bir hamleyle yeniden başlatın ve
keyfini çıkartın.
keyfini çıkartın.
Konuyla ilgili tüm sorularınızı yorum olarak paylaşın !!
Sistemi bu aşamaya getirmemde @montezuma 'nın katkısı çok büyük burdan ona tekrar teşekkür etmek istiyorum.
Son olarak kısaca kullandığım bazı programlardan bahsetmek istiyorum.
- Bartender 2 : wifi,ses vs. simgeleri bütün menü çubuğunuzu dolduruyorsa bu uygulamanın içine saklayabilirsiniz.
- CleanMyMac 3 : Sisteminizi tarayıp gereksiz şeyleri silen yararlı bir program
windows'taki muhadili Cleaner. - iStatMini : Bildirim çubuğunuzda işlemci RAM ve HDD hakkında kullanım bilgilerini sunan küçük ama işe yarar bir program.
- İstatMenu : eğer bildirim çubuğu size yetmezse menü çubuğunuzda ayrıntılı bir şekilde kaynak kullanımı, pil durumu vs. izleyebilirsiniz.
Şimdilik bu kadar program yeterli oluyor. Eğer sizinde faydalı olacağını düşündüğünüz programlar varsa yorum olarak paylaşabilirsiniz.
SİSTEME AİT RESİMLER
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OpenCore 0.7.4
- Laptop Modeli
- macOS Monterey
- Anakart Modeli
- Gigabyte z490 Vision G
- İşlemci Modeli
- intel i5 11600
- Grafik Kartı
- Gigabyte RTX 3070 Vision OC