Sitedeki Sierra imajı üzerinden laptop ıma kurulumu başarılı bir şekilde yaptım. Wifi kartını aliexpress den 6 usd ye getirtip takınca o sorun da çözüldü. wifi BCM94322HM8L (DW1510 olarak da geçiyor) getirttim. Klavye tırnaklarına bastırıp altından değişim yapmanız gerekiyor. Ama bunun bluetooth ı yokmuş. Çok da dert değil.
Hard disk sadece tek parça Mac OS X olarak formatladım ve tek sistem çalıştırıyorum. Zaten yeterince fantastik bir iş yapıyoruz bir de çift işletim sistemi ile uğraşamayacaktım. Kurulum videosunda soylenmeyen birseyi olarak clover efi dosyalarını sistem kurulumundan sonra efi mount edip onun içine kopyalayınca usb den kurtuldum. Kurulum sonrası 1 kez sistemde sıkıntılar başlayınca daha onceden baska bir harici temiz diske yaptıgım time machine backup ile kurulum ekranından restore hard drive secenegini denedim. Super oldu. Cok zaman kazandırıcı oldugundan belli aralıklarla time machine backup ı herkese oneriyorum.
Çalışanlar:
-wifi
-ethernet (yuklerken clover options dan fix LAN seçmiştim sadece tesadüf)
-intel HD4000
-sleep
-hybernate
-klavye
-trackpad
-ses (kurulum sonrası VoodooHDA.kext, AppleHDADisabler.kext, VoodooHDA.prefPane (prefpaneye kopyalandıktan sonra VoodooHDA 2.8.9 Clover.pkg çalıştırınca duzeldi hersey. mikrofon speaker, headset falan OK))
-webcam
-USB ler full
-HDMI çıkış (kendinden oldu, harici ekrana bagladım super goruntu)
-battery tanımlaması (kurulum sonrası ACPIBatteryManager.kext ve DisableTurboBoostBattery.kext ile oldu)
-Fonksiyon tuşları
-Güncelleme itunes safari yaptım sorunsuz
-Siri OK
-CD-DVD yazıcı OK
Çalıştıramadıklarım:
-RealTek RTS5129 USB Card Reader
-ATI Mobility Radeon 7670M harici ekran kartı
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6840
Revision ID: 0x0000. kext bulamadım. Bulursam HD4000 i bozacak diye korkuyorum.
-Ekran brightness degişimi
-System info da işlemci (1,7 GHz Intel Core i5) olarak gozukuyor. Bir onceki denememde yanında
3317U da yazıyordu dert degil)
Oldukca elegant bir sistem oldu. Az kalsın iatkos.me sitesine para verip talep edecektim kurulumu.
Tesekkurler osxinfo.net
Arkadaşlar bugün itibarıyla ATI Mobility Radeon 7670M harici ekran kartını da tanıtmış bulunmaktayım.
Önce ATI6000Controller.kext ve ardından ATY_Init.kext leri yükleyip restart yapınca
system info--graphics bölümünde çift ekran kartı bilgileri de doğru bir şekilde geldi.
Kextleri aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Dell Inspiron 3521-6411.zip
Moderatörün son düzenlenenleri: