[Başarılı Kurulum] Sierra⎪MSI X99A GAMING 7, Intel I7 5820K, GTX 970

hakanr

APPRENTICE
19 Şub 2017
30
7
21
42

LZf3SDrMreV6vg6v3Y0nCeJWwyRtonIj.png

Selamlar

Kurulum her şeyiyle tamamdır. Sistemim ise alttaki gibidir,
Önerim bütün disklerin bağlantısını ana karttan kesin geriye ya sadece Hacintosh kuracağınız disk ve Windows kurulu disk kalsın. Kafanız karışmaz daha rahat kurulum yaparsınız.

Sistem:
  • INTEL I7 5820K LGA 2011-v3
  • MSI X99A GAMING 7
  • Intel X99 Express Chipset
  • ASMedia ASM1142 Chipset
  • VIA VL805
Ses kartı;
  • Realtek® ALC1150 Codec Optical kullandığım için çalışmadı analog denemedim.
  • Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro var direk tak çalıştır olması lazım ama çalışmadı bu olaya daha sonra değinicem.
Ehternet;
  • 1x Killer E2205 Gigabit LAN kontroller
Diğer Donanımlar;
  • SOĞUTUCU; CORSAIR H100I GTX
  • EKRAN KARTI; MSI GTX970 GAMING 4
  • RAM; 2x8 GB KINGSTON FURY
  • DEPOLAMA ;KIGSTON 120GB HYPERX SSD
  • DVD ;SAMSUNG II DVD WRITE
  • POWERSUPLY; CORSAIR RM850 FULL MODULAR
  • KASA; CORSAIR 760T BLACK
  • SES SİSTEMİ; JVC THS-3 DVD DIGITAL HOME THREATRE
  • KLAVYE; RAZER BLACKWIDOW ULTIMATE CHROMA
  • MAUSE; RAZER MAMBA
  • İŞLETİM SİSTEMİ; WINDOWS 10 PRO

Gerekenler,
  1. 16 Gb'lık USB Bellek
  2. Yedek bir USB bellek (İmaj yazıldıktan sonra USB de yer kalmayacak bunun için)
  3. Pc'den usb'ye imaj yükleme programı
  4. Clover Configurator
  5. Multibeast 9.0.1 sierra sürümü
  6. KCPM Kext Kurulum Uygulaması
  7. Güncel NVIDIA Web Driver
  8. AGPDfix uygulaması
  9. OsxAptioFixDrv-64.efi
  10. Test2-2016.efi
  11. Xcode_8.2.1
  12. VoodooHDA 2.8.9 Clover.pkg
  13. Tuxera NTFS 2016.1 TR MacOS Sierra.dmg İnternet den temin ediniz.

ADIMLAR:
1-USB Ayarları:

1. İndirmiş olduğunuz X99 için ayarlanmış OSX 10.12 İmaj dosyasını Pc'den USB'ye imaj yükleme programı ile USB'nizi sağdaki panelden seçip, dosya kısmından da Winrar dan çıkarmış olduğunuz imaj dosyasını bilgisayarınızda nerede yüklü ise seçiyoruz ve programı işleme başlatıyoruz. UEFI olarak oluşturulmuş bir USB diskimiz var artık.
  2. Ardından USB'yi daha Windows'dayken takıp USB--> EFI--> Kurulum sonrası araçlar içine (eğer klasör içinde yoksa)
    Clover Configurator
    Multibeast 9.0.1 sierra sürümü
    KCPM Kext Kurulum Uygulaması
    Güncel NVIDIA Web Driver
    AGPDfix uygulaması
    VoodooHDA 2.8.9 Clover.pkg
    Yedek usbye Xcode_8.2.1, Yedek Usbye Tuxera NTFS 2016.1 TR macOS Sierra.dmg
    Kuyduğunuz usbde yer kalmadıysa yedek usbye gerekli dosyaları atın harici HDD'de olabilir
  3. yine windostan USB-->EFI-->CLOVER-->drivers64UEFI açın.
  4. Bu klasör içinde OsxAptioFix2Drv-64.efi silin ve yerine OsxAptioFixDrv-64.efi koyun. Aynı şekilde Test2-2016.efi dosyasınıda buraya koyun.
2-BIOS Ayarları:
  1. BIOS ayarlarını Load Optimized defaults olarak ayarlayın.
  2. Settings -> Advanced -> USB Configuration -> Enable XHCI Hand-off
  3. Settings -> Advanced -> USB Configuration -> Enable EHCI Hand-off
  4. OC -> CPU Features -> Disable CFG Lock
  5. OC -> CPU Features -> Disable VT-D Lock
3-USB ile Boot Etmek:
  1. USB diskinizi arkadaki yada öndeki USB 2.0/ USB 3.0 portlarından birine takın (Tavsiyem 2.0 kullanın).
  2. Güç tuşuna basarak sistemi açın.
  3. Hemen sonra F11 tuşuna basarak BIOS Boot Menü ekranına gelin. Burada USB diskinizi seçin ( Burada iki USB seçeneği göreceksiniz. Siz burada UEFI USB olanını seçin.
  4. (NVIDIA Grafik kartı kullanıyorsanız) Her ne kadar imaj içinde kullanılan Config içinde NVIDA iptal edilmiş olsada, siz yinede emin olmak için Clover Boot Options--> Boot Arguments içinde nv_disabled=1 komutunun girilmiş olduğundan emin olun. Girilmemişse o kısma enterdiyerek giriş yapın ve son satıra boşluk vererek nv_disabled=1 komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.
  5. Bu işlemden sonra ESC diyip Clover Boot Menü ekranına geri dönün ve "Boot Mac OS X from SİZİN_USB_İSMİNİZ" seçerek kurulama başlayın.
4-KURULUM:
  1. Kurulum ekranında kullanım şartlarını kabul edin.
  2. Dil seçeneklerini ayarlayın.
  3. Menü Bar--> Araçlar--> Disk İzlencelerini açın.
  4. Kurulum yapmak istediğiniz Diski sol kolondan seçin (ama dikkat edin).
  5. Burada disk format alanında:
    • Name: Macintosh HD
    • Format: Mac OS X Extended (Journaled)
    • Scheme: GUID partition map
    • Ve Erase tuşuna basarak diskinizi formatlayın.
  6. İşlem bittikten sonra Disk İzlencelerini kapatın.
  7. Ve kurulum yapacağınız disk olan "Macintosh HD" seçerek kurulumu başlatın
5-KURULUM SONRASI Bootloader ve Kext Kurulumu:
  1. Kurulum sonrası sistem yeniden başladığında Adım 3.3 takip ederek Clover Boot Menü ekranına gelin.
  2. Bu ekranda bu sefer "Boot Mac OS X from Macintosh HD" seçin.
  3. Eğer her şey yolunda giderse Macintosh ilk ayarlar kısmına ulaşacaksınız.
  4. Masaüstüne ulaştıkdan sonra Multibeastı usbden masaüstüne kopyalayın ve açın. Güvenlik için izin vermeyecek ve SYSTEM PARAMETERS--> SECURIY'i açın Sol Alttaki kilite tıklayın ve sağ tarafta bu uygulamaya izin veri tıklatıp şifrenizi girip kapatıp Multibeast'ı açın ve şu ayarları yapın.
    • Quick Start -> UEFI Boot Mode
    • Drivers -> Audio -> Realtek ALC1150
    • Drivers -> Audio -> 100 Series Audio
    • Drivers -> Disk -> 3rd Party SATA
    • Drivers -> Disk -> 3rd Party eSATA
    • Drivers -> Disk -> Intel Generic AHCI SATA
    • Drivers -> Misc -> FakeSMC (Burada verilen sürümde en üstteki seçenek otomatik olarak yükleniyordu hiç dokunmadım)
    • Drivers -> Network -> Atheros -> Atheros E2200 Ethernet v2.2.0d0 (benimki farklı model Killer E2005 ama çalıştı.)
    • Drivers -> USB -> 3rd Party USB 3.0
    • Drivers -> USB -> Increase Max Port Limit
    • Customize -> System Definitions -> iMac -> iMac17,1 (Mac Pro 6.1 seçtim, nede olsa sistem bu ayarlara daha yakın)
  5. Bundan sonra "Build" tuşuna basarak Multibeast kurulumunu başlatın. Bittikten sonra restart yapın.
  6. Bu işlemden sonra "EFI" bölüntüsü boot edilmiş olacak. Yani başlangıca eklendi artık. Ama yine "Boot Mac OS X from Macintosh HD" seçin.
  7. Şimdi USB-->EFI klasörünü de masaüstüne kopyalayın ve yedek usb'ye attığınız herşeyi masaüstüne alın.
  8. Masaüstüne kopyaladığınız EFI-->KURULUM SONRASI ARAÇLAR dosyadaki Clover Configurator'ü açın EFI-->CLOVER içinden config.plistdosyasını (yani masaüstüne kopyaladığınız) Clover Configurator'den open diyip yerini göstererek açın. Güvenlik için izin vermeyecektir ve alttaki DOCK'tan SYSTEM PARAMETERS--> SECURIY'i açın Sol Alttaki kilite tıklayın ve sağ tarafta bu uygulamaya izin ver'i tıklatıp şifrenizi girip kapatın ve aşağıdaki düzenlemeleri yapın.
    • SMBIOS--> Mac Pro 6.1 olarak ayarlayın. (Sağ taraftaki sihirbaz sopasına tıklatın)
    • Boot--> Arguments--> nv_disable=1 üzerindeki işareti kaldırın.
    • Graphics--> Inject Intel üzerindeki işareti kaldırın.
    • Install Drivers'tan CsmVideoDxe2yi yükletin.
    • Başka kullandığım rehberlerde System Parameters-- NvidiaWeb işaretleyin deniliyordu. Başka bir rehberden edindiğim bilgi işe yaradı 13. sekmede anlatımı var Xcode burada işe yarayacak.
  9. Clover Configurator'den save diyerek config.plist dosyasın kaydedin.
  10. Clover Configurator'den MOUNT EFI sekmesinden hdd'nizi bulup EFI diski yükleyin.
  11. DOCK'tan PARAMETERS--> APPERIANCE--> SHOW DISKS göster seçeneğini seçip EFI diski masaüstünde görünür kılıp Mount edilmiş EFI HDD-->CLOVER içinden config.plist'in dokunulmamış versiyonunu garanti olsun diye masaüstüne bir yere kopyasını alın.
  12. MASAUSTU-->EFI-->CLOVER daki save etmiş olduğunuz config.plist'i kopyalayıp EFI HDD-->EFI-->CLOVER config.plist ile değiştirin.
  13. Bu videoda ki yönergeleri XCode yardımıyla NvidiaWeb kodunu uyguladım ve save edip kapadım.
  14. EFI HDD-->EFI-->CLOVER-->drivers64UEFI içinden OsxAptioFix2Drv-64.efi dosyası varsa silin.
  15. MASAÜSTÜ--> EFI--> CLOVER--> drivers64UEFI içinden OsxAptioFixDrv-64.efi dosyasını EFI HDD-->EFI-->CLOVER-->drivers64UEFIiçinede yoksa koyun. Aynı şekilde Test2-2016.efi dosyasınıda buraya koyun.
  16. Bu işlemden sonra AGPDfix çalıştırın yine güvenlik soracak sistem panelinden halledin.
  17. Bundan sonra 1-2 dakika AGPDfix beklettikten sonra sistemi yeniden başlatın.
  18. Sistem yeniden başladığında "DEL" tuşuna basarak Sierra kurulu diskinizi Boot sırasında ilk sıraya alın.
  19. Bu işlemden sonra sistem direk olarak Clover ile boot edecektir. Şu anda bilgisayarını kapatıp rahat bir şekilde usb uefi disk takılı olmadanrahatlıkla geriye kalan çalışmalarımızı devam ettirebilmemiz gerek.
  20. SES: Şimdi VoodooHDA 2.8.9 Clover.pkg'i açıp alttaki resimde gözüken en alt kısımdaki VoodooHDA 2.8.9 Clasic 10.12 seçip kurun ve restart edin makinayı. Hiç bir yöntem çalıştıramadı ses kartımı. En son bu yöntem hayatımı kurtardı. Teşekkürler @montezuma
    pWucMdP6zEWcZ-ITz5_igQppmqoO9aUy.png
  21. Diğer disklerinizi taktığınızda büyük ihtimal sadece diskleri okuma modunda göreceksiniz. Bunun yazma işi kısmınıda aktif etmek için Tuxera adlı yazılımın "Tuxera NTFS 2016.1 TR macOS Sierra.dmg" yazılımını yüklemeniz gerekiyor. Onuda google amcaya bıraktım.
Güle güle kullanın.

@montezuma ve @osxinfo'ya yardımlarından ötürü teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hakanr

APPRENTICE
19 Şub 2017
30
7
21
42
Lafımı olur sizlerin emekleri olmasa bu işi kesinlikle halledemezdim. Hayatımda hackintosha ilk defa bulaştım ve 4 günde bu kadar oldu :D şimdi sırada creative sound blaster x-fi surround 5.1 pro usb kurulumu var. Mac sahibi bir arkadaşım vermişti tak çalıştır driver falan gerek yok demişti ama çalışmadı. Onu kasıcam. Bu yandexten aldığım imaj yanılmıyorsam yine senin hazırladığın bir imajdı. Son mesajda verdiğin linkte ki imajda da sanal sistem için olduğundan hiç bulaşmayayım dedim. Daha derin kapsamlı araştırmadım. Sıkıntı yaşarsam dönüş yaparım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hakanr

APPRENTICE
19 Şub 2017
30
7
21
42
Evet o da benim hazırladığım imaj. Burada paylaştığım imaj ile çalışmaması ilginç. Tam olarak aldığın hata ne idi?

Her zaman bekleriz.
Yine selamlar,

Büyük sorunum oldu Creative Sound Blaster X Fi Surround 5.1 pro her açılışta yüklenemeyip yeniden restart yapmadan sistem tarafından görülmüyor. Görüldüğünde de 2.1 kanal ses alabiliyordum, 5.1 ayarlamama rağmen.

Daha da kötüsü kurulumu yaptıktan sonra bu kartı Windows 10 hiç birşekilde bir daha çalıştıramadı. Windows kısmını temiz format atasıncaya kadar zorlamama rağmen. Kartın windowsta verdiği problem alttaki videoda görülebilir. Ne yaptıysam aynı sorunu yaşadım. "VolPanlu.exe" delirmiş gibiydi.

Zannedersem clover boot loader bi şekilde bu işi başarmış :D Çünkü mac kurulumunu başardıktan sonra oluştu herşey. Şu anda Creative'i çıkardım ve bir kenara attım artık. Optic çıkıştan 5.1 dts ses vermesi için hacklediğim onboard alc1150 ses kartımı eskisi gibi yeniden Windows 10 tarafında kullanmaya başladım ama sıkıntım mac kısmında. Ne hdmi'dan, nede alc1150'den ses alamıyorum. Yani donanım olarak göremiyorum ve bunu optic çıkıştan sağlarsam çok muhteşem olur. Gerçi ayarları Multibeast'tan seçmiştim. Araştırdım biraz voodoohda 2.8.7 osx 10.12 de çalıştırabilmişler. Ama detaylı bir yükleme anlatımına denk gelmedim. Bende burada sormadan hareket etmek istemedim.

Bunu çözelim 2 sorum daha olacak

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Bende ALC1150 kullanıyorum. Ve ben kurulumdan itibaren kullanabiliyorum. Yani kurulumda bile ses var. Bunu nasıl yaptım? Tabi ki AppleALC.kext ile ;) Aşağıdaki rehberi dikkatlice uygularsan sende sorunsuz olarak ALC1150 kullanabilirsin.
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hakanr

APPRENTICE
19 Şub 2017
30
7
21
42
Evet gözümüz aydın bir sürü deneme sonunda bu alttaki resimde yüklediğim en altta bulunan "VoodooHDA 2.8.9 Clasic 10.12" ile ses alabilmeyi başardım. Ohhhhhh :D SPDIF-out olarak iki kanaldan 2.0 ses veriyor ama bunada şükür :D 5.1 dts veya Dolby Digital ses alabilir miyim? Sırada onu kasıcam kıhkıhkıhkıh Teşekkürler Montezuma, her eve lazım bi adam :)

Bu arada şu yüklemeni kullandım VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi | osxinfo oldu. En alttaki seçenek "VoodooHDA 2.8.9 Clasic 10.12" yi seçtim.

AOuNr0dr00dOlQEmdvY2wGHBI6AMtOuP.png

AOuNr0dr00dOlQEmdvY2wGHBI6AMtOuP.png

Yine selam bende 2 ssd var birinde hackintosh birinde windows yüklü, ssd'lerin trim özelliği kapalı kalmış yükleme yönteminide buldum ama windows ve mac kısmında bir sıkıntım olur mu?

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Yine selam bende 2 ssd var birinde hackintosh birinde windows yüklü, ssd'lerin trim özelliği kapalı kalmış yükleme yönteminide buldum ama windows ve mac kısmında bir sıkıntım olur mu?
Sıkıntı olmaz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Kingzeek

APPRENTICE
4 Nis 2017
2
0
0
44
x99 Rampage5+5820k+gtx 970+m2 950 pro win 8.1 kurulu ama sistemi Sandisk ultra2'ye kurmayı deneyeceğim . Fakat buradaki linkteki disk imajı, kotayı doldurduğu için indiremiyorum ..Macpro'm da mevcut ama nasıl yapacağımı çözemedim bir türlü başka bir yerden okuduklarımla "el capitan "bellek hazırladım ama kurulum sayfasında takıldım ?. Sierra için x99 uymlu imaj nasıl bulabirim?

Sıkıntı olmaz.
x99 Rampage5+5820k+gtx 970 sisemime kurmayı deneyeceğim bende fakat buradaki disk imajı kotayı doldurduğu için indiremiyorum ..MAcpro'm da mevcut ama nasıl yapacağımı çözemedim bir türlü başka bir yerden okuduklarımla "el capitan "bellek hazırladım ama kurulum sayfasında takıldım ?. Sierra için x99 uymlu imaj nasıl bulabirim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
buradaki disk imajı kotayı doldurduğu için indiremiyorum
Güncel Sierra imajı Google Dirive yüklendi. Kota sorunu yok.
MAcpro'm da mevcut ama nasıl yapacağımı çözemedim
Çözemediğin konu nedir?
Sierra için x99 uymlu imaj nasıl bulabirim?
Mesaj yazdığın bu konuda @hakanr arkadaşımız kurulumu bizim imaj ile yaptı. BU konudaki adımları takip edersen kurulumu yapabilirsin kanaatindeyim. Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Kingzeek

APPRENTICE
4 Nis 2017
2
0
0
44
Güncel Sierra imajı Google Dirive yüklendi. Kota sorunu yok.

Çözemediğin konu nedir?

Mesaj yazdığın bu konuda @hakanr arkadaşımız kurulumu bizim imaj ile yaptı. BU konudaki adımları takip edersen kurulumu yapabilirsin kanaatindeyim. Kolay gelsin.
Teşekkürler x99 uyumu yazdığı için x99 uyumlu kodlar içerdiğin düşündüm o yüzden.Tamam şimdi indiriyorum ve yönergeleri izliyorum . :) çözemediğim konu bir sürü yeni hachintosh olayına girdim.Fİnalcut kullanıyorum ama macbookpro yetersiz kalıyor..Tek çare bunu gördüm ,hatta şu an kullanmadığım intel q9650+R9 280x li bir sistemim var bundan sonra onu deneyeceğim..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Takıldığın yerler olursa yeni konu açarsın, bizde cevaplarız. Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hakanr

APPRENTICE
19 Şub 2017
30
7
21
42
Evet @montezuma nın eline kimse su dökemez ama bende elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Anlatımda son derece basit bir şekilde ve detaylı anlatmaya çalıştım. Takıldığın yerlerde buradayız. İmajı bu siteden verilen linkle kullanabilirsin. İmajı yazdırdıktan sonra usb içindeki araçlardan verdiğim listeden eksik var ise eklemeni tavsiye ederim. Ne olur ne olmaz.

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler