Herkese merhaba arkadaşlar. Sonunda laptopuma başarılı bir hackintosh yapabildim. 15 gündür kullanıyorum sistem gayet stabil şekilde çalışıyor.
Öncelikle sistemim :
Intel® Core™ i5-2450M
8 GB 1600 Mhz DDR3 RAM
AMD Radeon™ HD 7670M
Realtek ALC 269 Ses Sürücüsü
Atheros AR9281 Wifi Kartı
1 GB HDD
Çalışan Donanımlar:
Grafik Sürücüsü
Ses
Batarya
Ethernet
Wifi ( Değiştirildi. Aliexpressten 5$ civarı bir ücrete aldım.)
Trackpad
USB 3.0
Çalışmayan Donanımlar:
Bluetooth
Kart Okuyucu
Parlaklık
Bu sistemlerde en büyük sıkıntı AMD grafik kartlarını sorunsuz çalıştırmaktır. sağdan soldan bulduğum config dosyaları ile tanıtmayı başardım ama sonrasında hep hata aldım. En sonunda sıfırdan config dosyası oluşturmayı karar aldım. Forumlardan bulduğum değerler vs. deneyerek en sonunda sorunsuz şekilde çalıştırdım
Sözü çok uzatmadan kuruluma geçelim artık.
1- USB Diske forumda bulunan Sierra imajını indirip win32diskimager ile yazdırın.
2- Bios ayarlarından Sata modunu AHCI yapın.
3- USB den boot yapın ve kuruluma başlayın. (UEFI Sisteme sahip olanlar UEFİ boot yapsın)
4- Kurulum bittikten sonra yine USB den boot yapıp masaüstüne ulaşın.
5- Aşağıdaki dosyaları silin.
System/Library/Extensions/AppleIntelCpuManagement.kext
System/Library/Extensions/AppleIntelCpuManagementClient.kext
System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphics.kext
System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsFB.kext
System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGA.plugin System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGLDriver.bundle System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsVADriver.bundle
6- Clover Configurator ile EFI bölümünü mount edin ve USB/EFI içerisindeki boot dosyasını Mount ettiğimiz EFI bölümünün içerisindeki dosya ile değiştirin ve sayfanın en sonunda verdiğim gerekli dosyaları indirin. Grafik klasörü içerisindeki Clover dosyasını mount ettiğimiz EFI içerisindeki ile değiştirin.
7- Verdiğim dosyalarda Batarya, Ses, Trackpad, Ethernet, için gerekli kextler bulunuyor hepsini yükleyin.
8- Sistemi yeniden başlattıktan sonra kendi SMBIOS ayarlarını yapmanız gerekiyor. (Appstore, Facetime vs. için )Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo
9- Ve karşınızda sorunsuz bir Mac Benzer sisteme sahip olanlar dosyalarımı kesinlikle denesin. Sorun yaşayan olursa yardım etmek isterim. Son olarak bir kaç ekran görüntüsü vermek istiyorum.
İhtiyacınız olan kext dosyaları ve Clover Klasörü için:
Yandex.Disk
- BootLoader
- OC
- Anakart Modeli
- Asus Z370 TUF Pro Gaming
- İşlemci Modeli
- i5 8600K
- Grafik Kartı
- Intel® UHD 630
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC887