[Başarılı Kurulum] Sierra | Toshiba L855-10T

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
NTnB4O9qKgMcKZPwnVwzYC8YOi4S1elo.jpeg

Herkese merhaba arkadaşlar. Sonunda laptopuma başarılı bir hackintosh yapabildim. 15 gündür kullanıyorum sistem gayet stabil şekilde çalışıyor.

Öncelikle sistemim :

Intel® Core™ i5-2450M
8 GB 1600 Mhz DDR3 RAM
AMD Radeon™ HD 7670M
Realtek ALC 269 Ses Sürücüsü
Atheros AR9281 Wifi Kartı
1 GB HDD

Çalışan Donanımlar:

Grafik Sürücüsü
Ses
Batarya
Ethernet
Wifi ( Değiştirildi. Aliexpressten 5$ civarı bir ücrete aldım.)
Trackpad
USB 3.0

Çalışmayan Donanımlar:

Bluetooth
Kart Okuyucu
Parlaklık

Bu sistemlerde en büyük sıkıntı AMD grafik kartlarını sorunsuz çalıştırmaktır. sağdan soldan bulduğum config dosyaları ile tanıtmayı başardım ama sonrasında hep hata aldım. En sonunda sıfırdan config dosyası oluşturmayı karar aldım. Forumlardan bulduğum değerler vs. deneyerek en sonunda sorunsuz şekilde çalıştırdım :)
Sözü çok uzatmadan kuruluma geçelim artık.

1- USB Diske forumda bulunan Sierra imajını indirip win32diskimager ile yazdırın.
2- Bios ayarlarından Sata modunu AHCI yapın.
3- USB den boot yapın ve kuruluma başlayın. (UEFI Sisteme sahip olanlar UEFİ boot yapsın)
4- Kurulum bittikten sonra yine USB den boot yapıp masaüstüne ulaşın.
5- Aşağıdaki dosyaları silin.

System/Library/Extensions/AppleIntelCpuManagement.kext
System/Library/Extensions/AppleIntelCpuManagementClient.kext
System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphics.kext
System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsFB.kext
System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGA.plugin System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGLDriver.bundle System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsVADriver.bundle

6- Clover Configurator ile EFI bölümünü mount edin ve USB/EFI içerisindeki boot dosyasını Mount ettiğimiz EFI bölümünün içerisindeki dosya ile değiştirin ve sayfanın en sonunda verdiğim gerekli dosyaları indirin. Grafik klasörü içerisindeki Clover dosyasını mount ettiğimiz EFI içerisindeki ile değiştirin.

7- Verdiğim dosyalarda Batarya, Ses, Trackpad, Ethernet, için gerekli kextler bulunuyor hepsini yükleyin.

8- Sistemi yeniden başlattıktan sonra kendi SMBIOS ayarlarını yapmanız gerekiyor. (Appstore, Facetime vs. için )Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo

9- Ve karşınızda sorunsuz bir Mac :) Benzer sisteme sahip olanlar dosyalarımı kesinlikle denesin. Sorun yaşayan olursa yardım etmek isterim. Son olarak bir kaç ekran görüntüsü vermek istiyorum.

NTnB4O9qKgMcKZPwnVwzYC8YOi4S1elo.png

İhtiyacınız olan kext dosyaları ve Clover Klasörü için:
Yandex.Disk

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram

Eyuonin

APPRENTICE
10 Şub 2020
32
2
21
Aynı dertten bende muzradibim yardımcı olurmusunuz linepower bey :) ekran kartını birtürlü tanıtamıyorum.

Attığınız link içindeki __MACOSX ve Linepower i nereye atacağım :)

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Grafik klasörü içerisindeki Clover Klasörünü USB deki ile değiştirin.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Sistemin içerisindeki EFI ye attığım içinmi olmuyor
USB ile boot ediyorsan Sistemdeki EFI içine atmanın bir anlamı yok. USB içine atıp dene çalışırsa USB deki dosyalarını kullanarak Clover Bootloaderi bilgisayarına yükle. Forumda bolca mevcut bu işlemin detayları.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

Eyuonin

APPRENTICE
10 Şub 2020
32
2
21
Peki deneyeceğim inşallah olur
USB ile boot ediyorsan Sistemdeki EFI içine atmanın bir anlamı yok. USB içine atıp dene çalışırsa USB deki dosyalarını kullanarak Clover Bootloaderi bilgisayarına yükle. Forumda bolca mevcut bu işlemin detayları.
Sistem sürekli kendini boot etmeye başladı kodların alt alta sıralandığı sırada boot ediyor tekrar başlıyor dosyaları attığımda

Son düzenleme:

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Dostum ben bu cihaza kurulum yapalı 3 yıl olmuş. Daha güncel bir rehber olabilir bu cihaz için. Benim paylaşımımda adım adım herşey yazıyor. Yapman gereken hemen macOS kurmak yerine biraz altyapı edinmek. Sadece 1 gün bu foruma göz atsan yeterli altyapın oluşur. Silmen gereken Kextler var yazımda belirtmişim. Bir seferde başarılı kurulum yapabileceğini düşünme bu iş zorlu ama keyiflidir.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

Eyuonin

APPRENTICE
10 Şub 2020
32
2
21
Dostum ben bu cihaza kurulum yapalı 3 yıl olmuş. Daha güncel bir rehber olabilir bu cihaz için. Benim paylaşımımda adım adım herşey yazıyor. Yapman gereken hemen macOS kurmak yerine biraz altyapı edinmek. Sadece 1 gün bu foruma göz atsan yeterli altyapın oluşur. Silmen gereken Kextler var yazımda belirtmişim. Bir seferde başarılı kurulum yapabileceğini düşünme bu iş zorlu ama keyiflidir.
Teşekkür ederim yardımlarınız için yavaş yavaş deneme yanılma ile öğreneceğiz bazı şeyleri :)

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler