[Başarılı Kurulum] Sonoma / Lenovo Ideapad 700 - OpenCore

ergu6

APPRENTICE
20 Mar 2022
85
21
21
Çalışan donanımlar:
  • Ethernet.
  • Intel HD 530. (HD530 Sonoma desteklemediği için fakeid ile HD630 olarak tanıttım)
  • Touchpad (izleme dörtgeni)
  • Batarya göstergesi.
  • USB portları, kamera. (kart okuyucuyu denemediğim için bir şey diyemeyeceğim.)
  • Ses sıkıntısız, mikrofon sıkıntısız çalışıyor.
  • Wifi ve BT sorunsuz.
OpenCore 0.9.5 sürümü sorunsuz çalışıyor.
Eğer Mac'te bası veya tizler sizi tatmin etmezse eqmac programını öneririm.
Verdiğim Config random seri numarasına sahip o yüzden tekrar generate ediniz!
Uyumsuz
:
  • NVIDIA GTX950M uyumsuz çalışmıyor.
EFI Ve Config

Şuanda sistemde bulunan tek sorun uyku problemi. Çözdüğüm zaman güncel EFI tekrar paylaşacağım.
macc.jpg

godma12

APPRENTICE
8 Ara 2024
8
5
21
Merhaba, konu 1 yıl önce açılmış, görür müsünüz bilmiyorum ama ben de Lenovo Ideapad 700-15ISK kullanıyorum ve Sonoma yüklemeye çalışıyorum. Ancak boot ettikten sonra yuvarlak çarpı işareti kullanıyorum. Sizin EFI ve config dosyalarınızı kullanıyorum. Sonoma 14.0 kullanıyorum, ondan olabilir mi? Çünkü 14.1 RAW dosyasını bulamadım ve kullandığım Sonoma başka bir forumdan. SMBIOS'u da MacBookPro13,3'e göre ayarladım. Sebebi ne olabilir, neden olmuyor?

BootLoader
Opencore 0.95
Laptop Modeli
Lenovo Ideapad 700
İşlemci Modeli
Intel Core i7 6700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics HD530 / Nvidia Geforce GTX 950M
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 3165
Disk ve RAM
1TB HDD, 16GB RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
15,789
8,376
4,401
SMBIOS'u da MacBookPro13,3'e göre ayarladım.
Nedenini yazmışsınız zaten. MacBookPro13.3 Sonoma uyumlu değil. MacBookPro15 ve üzerini seçin.
Bu arada sistem özellikleriniz diğer konuda yazılan ise (ki aslında imzanıza girmeniz gerekir) KabyLake dahili grafik Sonoma uyumlu değildir. ve kurulum sonunda OCLP gerekir.

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

godma12

APPRENTICE
8 Ara 2024
8
5
21
Nedenini yazmışsınız zaten. MacBookPro13.3 Sonoma uyumlu değil. MacBookPro15 ve üzerini seçin.
Bu arada sistem özellikleriniz diğer konuda yazılan ise (ki aslında imzanıza girmeniz gerekir) KabyLake dahili grafik Sonoma uyumlu değildir. ve kurulum sonunda OCLP gerekir.
Sistemim, bu konuyu paylaşan arkadaşla birebir aynı.Şimdi SMBIOS'u dediğiniz gibi düzelttim ve verbose'u da açtım. Tekrar deneyeceğim. İmzaya girmem gerektiğini de bilmiyordum, kusura bakmayın, yeni kayıt oldum ve ilk defa yapmaya çalışıyorum.
Smbios'u macbookpro15,2 olarak ayarladım ve verbose'u açtım fakat şimdi de install tuşuna bastıktan bi süre sonra siyah ekranda kaldı ne yapmalıyım?
Config bu şekilde

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.95
Laptop Modeli
Lenovo Ideapad 700
İşlemci Modeli
Intel Core i7 6700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics HD530 / Nvidia Geforce GTX 950M
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 3165
Disk ve RAM
1TB HDD, 16GB RAM
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler