Merhaba Arkadaşlar, uzun bir çaba sonrası cihazıma MacOS kurmayı başardım. Bu benim ilk deneyimimdi ve çok fazla sorunla karşılaştım. @strangerone Hocamın yardımları / fikir yürütmesiyle bir çok hatanın üstesinden geldim. Şimdi karşılaşabileceğiniz bazı problemler ve çözümleri üzerine bir kaç şey yazacağım. Benim kendi çözüm yöntemlerim.
Sistem bilgileri: Dell Latitude 3510 Intel Core i5 10210U 8GB RAM 256GB SSD (Kioxia KBG40ZNS256G M.2 SSD) Wi-Fi Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
1-) MacOS USB cihazınıza yazılmıyorsa:
Öncelikle başka bir USB deneyin ve eğer boot etme kısmına geldiğinizde setup ekranı gelmiyorsa tekrardan indirip tekrar USB cihazınıza yazdırın. balenaEtcher kullanın, tavsiyem. Secure Boot ve Fastboot kapalı olduğundan emin olun, BIOS ayarlarından kapatabilirsiniz.
2-) Setup gelmiyor, Gri Ekran geliyorsa:
Öncelikle biraz bekleyin eğer hala gelmiyorsa BIOS ayarlarınızı default seçeneğe getirdikten sonra sıfırdan ayarlamanız gerektiği gibi ayarların. Gerekli bilgiler: [Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
3-) SSD cihazınız gözükmüyorsa:
BIOS ile alakalı olabilir. 2. Seçenekteki BIOS ayarınızı varsayılan yaptıktan ve tekrar ayarladıktan sonra hala gözükmüyorsa File Add kısmından OpenCore.efi dosyasını seçin. Bootloader gelecektir.
4-) Yaşadığım sorunları okuyup, çözümleri görebilirsiniz belki işinize yarar:
5-) Bütün işlemlerim bitti, SSD ile başlatmak istediğimde Apple başlangıç hatası veriyor:
İşlemcinize uygun model seçerken 2018-2019 tarihli seçin. Ben öyle çözdüm. (PlatformInfo)
EFI Dosyam:
Son:
Her şey için teşekkür ederim @strangerone sayende istediğim işletim sistemine kavuştum.
Sistem bilgileri: Dell Latitude 3510 Intel Core i5 10210U 8GB RAM 256GB SSD (Kioxia KBG40ZNS256G M.2 SSD) Wi-Fi Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
1-) MacOS USB cihazınıza yazılmıyorsa:
Öncelikle başka bir USB deneyin ve eğer boot etme kısmına geldiğinizde setup ekranı gelmiyorsa tekrardan indirip tekrar USB cihazınıza yazdırın. balenaEtcher kullanın, tavsiyem. Secure Boot ve Fastboot kapalı olduğundan emin olun, BIOS ayarlarından kapatabilirsiniz.
2-) Setup gelmiyor, Gri Ekran geliyorsa:
Öncelikle biraz bekleyin eğer hala gelmiyorsa BIOS ayarlarınızı default seçeneğe getirdikten sonra sıfırdan ayarlamanız gerektiği gibi ayarların. Gerekli bilgiler: [Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
3-) SSD cihazınız gözükmüyorsa:
BIOS ile alakalı olabilir. 2. Seçenekteki BIOS ayarınızı varsayılan yaptıktan ve tekrar ayarladıktan sonra hala gözükmüyorsa File Add kısmından OpenCore.efi dosyasını seçin. Bootloader gelecektir.
4-) Yaşadığım sorunları okuyup, çözümleri görebilirsiniz belki işinize yarar:
ÇÖZÜLDÜ - USB Raw Yazılmıyor. - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Merhaba, MacOS Ventura için USB'ye balenaEtcher ile raw dosyasını yazdırdım. EFI diski sorunsuz şekilde oluştu ve içine EFI - Kurulum sonrası programları yükledim fakat sıra boot etmeye geldiğinde gördüm ki USB gözükmüyor. Bir sorun mu var diye Bilgisayar Yönetiminden baktığımda aşağıdaki gibi...
osxinfo.net
5-) Bütün işlemlerim bitti, SSD ile başlatmak istediğimde Apple başlangıç hatası veriyor:
İşlemcinize uygun model seçerken 2018-2019 tarihli seçin. Ben öyle çözdüm. (PlatformInfo)
EFI Dosyam:
Dell Latitude 3510.zip
drive.google.com
Son:
Her şey için teşekkür ederim @strangerone sayende istediğim işletim sistemine kavuştum.