Apple her ne kadar Ventura için Kaby Lake ve sonrası işlemciler kurulum yapılabilir dese de Dortania'nın CryptexFixup.kext'i ve Kernel yamalar ile AVX2 desteği olmayan işlemcilere de kurulum yapılabileceği biliniyordu.
Elimdeki Ivy Bridge işlemcili Hp 15-E ile denemek istedim.
Öncelikle OpenCore ile işe başladım. Kurulumu yaptım, ancak OCLP kullanıp igpu HD4000'i yamalamak istediğimde yamaya Güvenlik ve Gizlilikten izin veremediğimi gördüm. Çünkü Güvenlik ve Gizlilik aktif değildi.
Acaba Clover kullansam Güvenlik ve Gizliliği aktif edebilir miydim?
İlginçtir OpenCore'un yapamadığını Clover yaptı.
Sıra ekran kartı yaması yapmaya geldi. Bu defa Clover'da amfi_get_out_of_my_way=1 komutunun işlev yapmadığını fark ettim. Dolayısıyla OCLP Amfi enable hatası veriyor ve disable olmadığı için yamalama yapmıyordu.
Bu durumda OCLP çalıştıran OpenCore ile açıp yamayı yaptıktan sonra sistemi Clover ile başlatabilir miydim?
Denedim oldu
Sistem açıldığında HD4000 çalışıyordu.
Sistemi kuran OC EFI
drive.google.com
EFI klasörünü aynen paylaşıyorum. Kullanmak ya da yararlanmak isteyenler mutlaka sistem seri numarasını değiştirsinler.
drive.google.com
Not: Ethernet çalışıyor. Wifi için TP-725N kullanıyorum sorun yok.
Elimdeki Ivy Bridge işlemcili Hp 15-E ile denemek istedim.
Öncelikle OpenCore ile işe başladım. Kurulumu yaptım, ancak OCLP kullanıp igpu HD4000'i yamalamak istediğimde yamaya Güvenlik ve Gizlilikten izin veremediğimi gördüm. Çünkü Güvenlik ve Gizlilik aktif değildi.
Acaba Clover kullansam Güvenlik ve Gizliliği aktif edebilir miydim?
İlginçtir OpenCore'un yapamadığını Clover yaptı.
Sıra ekran kartı yaması yapmaya geldi. Bu defa Clover'da amfi_get_out_of_my_way=1 komutunun işlev yapmadığını fark ettim. Dolayısıyla OCLP Amfi enable hatası veriyor ve disable olmadığı için yamalama yapmıyordu.
Bu durumda OCLP çalıştıran OpenCore ile açıp yamayı yaptıktan sonra sistemi Clover ile başlatabilir miydim?
Denedim oldu
Sistem açıldığında HD4000 çalışıyordu.
Sistemi kuran OC EFI
OCEFI.zip

EFI.zip

Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 1.0.4
- Laptop Modeli
- HP Pavilion 15-E
- Anakart Modeli
- Asus H110M-D