[Başarılı Kurulum] Ventura / Lenovo IdeaPad 320 15IKB 80XL - OpenCore 0.9.3

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
327
164
251
Herkese merhabalar. Uzun süredir hackintosh camiasından baya uzak kalmıştım. Seneye üniversite sınavım olduğu için artık günde bilgisayara 1 saat bile bakamıyorum. Bilgisayarı da kardeşime vermeden önce Ventura'yı da bir deneyimleyeyim istedim. Sonuç olarak bu kurulumu gerçekleştirdim. Muhtemelen bu son hackintosh kurulumumdu.

Ventura Tecrübelerim ve Diğer macOS Sürümleriyle Karşılaştırmaları
Her şeyden önce şunu söylemeliyim ki; Ventura bu sistemde kullandığım en zevkli ve stabil macOS sürümüydü. Monterey'deki saçma kasmalar ve takılmalardan büyük oranda arındırılmış, Stage Manager özelliği ile trackpad ile kullanmak eskisinden de hızlı ve rahat olmuş, Widget ekleme bölümündeki saçma kasma ve özellikle menu bardan Wi-Fi ağlarına bakarkenki takılma da büyük ölçüde giderilmiş ve daha fazlası da yapılarak çok temiz bir macOS sürümü yaratılmış. Muhtemelen HD 630'un artık eskimesinden kaynaklıdır, Sistem Ayarlarının side barında ufak takılmaları yaşanabiliyor. Ama bunu da kabul etmek gerek zira dediğim gibi İ5 7200U ile HD630 da yavaş yavaş mazide kalıyor. Apple her ne kadar çok açgözlü bir şirket olsa da, özellikle yazılım tarafında her zaman beni kendine hayran bırakıyor. Buna, 5 yıllık iPhone'ların halen çoğu android telefondan hızlı çalışması, Swift dili sayesinde uygulamaların arayüz ile hem performans hem de tasarım anlamında müthiş bir uyum içinde çalışması, 940MX ekran kartını kullanmazken, 940MX ekran kartını kullanan Windows'a göre Lightroom'da pürüzsüz ve tatmin edici bir performans vermesi ve daha birçok örnek verilebilir. Ama Windows'un da hakkını yememek gerekiyor zira bu kadar geniş bir donanım skalasındaki cihazlarla yüksek bir uyumluluk vermek de onlarca yıllık süreçlerin, anlaşmaların ve tecrübenin işi. Her neyse, iki kuruluşu da çok seviyor, ikisinin de daha güçlü var olmasını diliyor bu sayede daha iyi yenilikler görmeyi umuyoruz. Şimdi sisteme dönelim.

Sistem Özellikleri
  • İşlemci: i5 7200U Dual Core
  • RAM: 12GB DDR4 2133Mhz
  • Depolama: PNY CS900 SATAIII 120GB SSD
  • Grafikler: macOS'te HD Graphics 620 2048MB, Nvidia GeForce 940MX (Desteklenmiyor.)
  • Wi-Fi ve Bluetooth: Intel AC3165 NGW
Çalışan Donanımlar ve/veya Özellikler
  • Wi-Fi
  • Bluetooth
  • Batarya
  • Ses
  • Grafikler
  • Ethernet
  • iMessage ve FaceTime
  • iCloud
  • Touchpad (Çoklu parmak hareketleri de çalışıyor)
  • HDMI (Çalışıyor ancak 4K TV'mde en fazla 1080p görüntü alabiliyorum ve ses biraz cızırtılı geliyor.)
  • DVD sürücüsü
  • SD Kart girişi
  • USB Mapping
Çalışmayan Donanımlar ve/veya Özellikler
  • Uyku (Uykuya geç dediğimde sistem kendini yeniden başlatıyor.)
  • GeForce 940MX (Desteklenmiyor.)
  • HDMI 4K
Sistemle İlgili Söylemek İstediklerim
Sistemim Çalışmayan Donanımlar ve/veya Özellikler başlığının altında yazanlar ve ek olarak şu konuda da daha önce yaşadığım şekilde ShowPicker açık şekildeyken OpenCore boot menüsünü göremeden ve ardından sistem yüklemeye geçtiğinde sadece yükleme barını görüp, bar yarıya kadar geldikten sonra Apple logosunun gelmesi durumu hariç stabil ve düzgün çalışıyor. Bu sorunun çözümü Windows üzerinden EasyUEFI programı ile tüm OpenCore girdilerini silip ardından OpenCore entryisni boot options ekleyerek düzeltilebiliyor. Bu hatayı neden alıyorum inanın halen anlayamadım. Ancak sorunun konusunda da bahsettiğim gibi, bu durum Ubuntu kurulduktan sonra gerçekleşti. Lenovo'nun ucube BIOS sisteminden midir bilmem ama bazen hala boot girdilerinde Ubuntu görünüyor, daha önce EasyUEFI ile silmeme rağmen.. Her neyse, bu sorunu ShowPicker tikini kaldırarak görmezden gelebiliyorum. Olur da birisi bu sisteme benim EFI'm ile kurulum yapmak ister ve bu sorundan dolayı çekincesi olursa olmasın zira bu EFI'mden ziyade bilgisayarımın BIOS'uyla ilgili bir sorun. Ek olarak; şu konuda da belirttiğim üzere IntelBluetoothInjector kexti benim sistemimde sorun yaratıyor. Wi-Fi kartım tatmin edici şekilde stabil çalışıyor. Touchpad'i kullanması Windows'tan katbekat daha kullanışlı.

Sistem Ekran Görüntüleri

Screenshot 2023-07-13 at 23.42.44.png

Screenshot 2023-07-13 at 23.45.55.png

Screenshot 2023-07-13 at 23.43.27.png

Screenshot 2023-07-13 at 23.44.49.png

EFI Dosyası (0.9.3)

Son olarak;
Muhtemelen bu son hackintosh'umdu. Seneye üniversiteye geçtiğimde MacBook ile macOS'a devam edecek olsam da, hackintosh'un yeri, gerek zorluklarıyla, gerek kurulumuyla, gerek sistemi stabilleştirmekle ve daha nicesiyle, her zaman ayrı olacak. Foruma ilk kayıt olduğum zamanlar istemeden, özellikle Montezuma'yı sinir ettiğim zamanlar oldu bunları hatırlıyorum :) Ancak bunlar toyluk zamanlarımdı. Son olarak hepinize @montezuma @KaoS @strangerone @yusufklncc ve diğer moderatör arkadaşlara insanlara böyle bir hizmet verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Benim gibi işletim sistemi kurmak ve işletim sistemi arayüzlerinden zevk alan insanlar için eşsiz bir iş yapıyorsunuz. İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 320 15IKB 80XL
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620 & Nvidia 940MX
Ağ Aygıtları
Wireless: Intel AC3165NGW & Ethernet: RTL8168/8111
Disk ve RAM
PNY CS900 120GB & 12 GB DDR4 2133MHz RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
15,791
8,377
4,401
Rehber için teşekkürler. Ayrıca tebrikler güle güle kullanın.
Sınavda da başarılar dilerim istediğiniz bölüm olur.

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: Dexcorp
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler