Herkese selam, forumda benim kullandığım laptop'a kurulum yapılmadığını gördüm ve bu bilgisayarda nasıl bir kurulum yapılabildiğini paylaşmak istedim. Hackintosh konusunda hiç tecrübem yok, gerekli bilgiyi ve dosyaları forumlardan toparladım.
*İlk önce kurulum dosyasını buradan indirdim. BelenaEtcher ile usb'ye yazdım.
*Uyumlu EFI dosyasını bulmak çok zor oldu. Kullandığım bilgisayara benzer kurulumlar yapan insanlardan EFI deneyerek yükleme ekranına ulaşabildim. Yükleme ekranına bile ulaşamıyordum.
*Kurulumu başarıyla yapıp ilk MacOs ekranına gelebildim.
*İşlemcim i5-8265U. Hackintool ile bir çok ekran kartı denedim, ya tekrardan hiç boot edemedim ya da ekran ışığı olmadan sistem açıldı, ekrana el feneri tutarak ekrandakileri görmeyeçalışıp sistemi değiştirmeye çalıştım.
*Ses kartı için bir şey yapmama gerek kalmadı, doğrudan çalıştı.
*Bluetooth için de bir şey yapmama gerek kalmadan çalıştı.
*Webcam çalışıyor.
*Wireless kartı çalışmadı, usb network adapter kullanıyorum.
*Klavye çalışıyor ancak touchpad'i ne yaptıysam çalıştıramadım.
SORUNLAR VE SORULAR
Başka bir bilgisayar için hazırlanmış bir efi kullandığım için config dosyamda bazı yanlışlıklar olabilir. Bu konuda yardımınızı istiyorum.
Öncelikle sistemimi doğru kurdum mu emin değilim, bunu test eden bir uygulama gibi birşey var mıdır?
Touchpad'i kesinlikle çalıştıramadım. VoodooI2C, PS2, Apple kextlerini denedim, farklı versiyonlar denedim. Klavye çalışıyor ama touchpad olmadı.
Ekran kartımı Iris Plus Graphics 655 olarak seçince çalıştı ama bazı kextler çakışınca ekran ışığım gidiyor. Mesela RestrictEvents, SMCSuperIO, CpuTscSync kextlerini aktif edince ekran ışığım gitti.
Hem bu forumda hem yabancı forumlarda kafama takılan konuları aratıyorum ancak benim bilgisayarımın modeli ile ilgili bir başlık olmadığı için ve konuya çok hakim olmadığım için doğru arama da yapamıyorum, ne arayacağımı da bilemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
EFI KLASÖRÜM
- BootLoader
- OpenCore 0.9.7
- Laptop Modeli
- Lenovo V15-IWL 81YE0091TX
- İşlemci Modeli
- i5-8265U
- Grafik Kartı
- Intel UHD Graphics 620
- Ağ Aygıtları
- RealTek Wireless RTL8821CE 1x1 AC; Bluetooth® 4.2
- Disk ve RAM