Merhabalar. Günler sonra uzun uğraşlar sonun da sistemime Ventura 13.0 kurulumunu sıkıntısız hallettim. Şuan da herşey güncel ( Open core bootloader vs )
Sistemim;
İşlemci: Amd ryzen 6 3600
Ana kart: Msı Tomahawk max B450
Grafik: Msı RX 580 8GB
Disk: Kingston ssd 240 GB
Çalışan bileşenler;
Ses
Grafik akıcı gayet
İcloud vs özellikleri
İmessage
Güç uyku seçenekleri vs sıkıntısız
Kullandığım olmazsa olmaz bir kaç uygulama ;
Mos- Mouse ile web sayfalarında vs gezinirken orjinal maclerde ki gibi akıcı bir görünüm kazanırsınız.
github.com
Appl TV 4K Ekran koruyucusu. İçerisin de Harika ekran koruyucuları var.
github.com
Bıos ayarlarından AMD Iommu ve secure boot ayarını kapatıp siteden indirmiş olduğum Efi nin içerisinde ki İşlemcime uygun olanı Plist dosyasını bulup ismini config.plist yaptım ve kuruluma başladım. Fakat kurulum başlamadı. Araştırdım ve bu arkadaşın paylaştığı efi yi Usb ye atıp kurulumu gerçekleştirdim.
github.com
Kurulum sonrasında gerekli dosyaları efi içerisine attım ve usb siz boot edebildim. Fakat open core bootloader güncellemesini aşamadım.
Open core güncellemesini manuel olarak kendim yaptım. Son sürümünü indirip x64 içerisinde olanları kendi efim de ne varsa yenisiyle değiştirdim sadece.
Diğer dosyaları vs atmadım kendi kulandığım efi içerisin de ne varsa yenileriyle değiştirdim. Sonra config dosyamı open core ile açıp Misc>Security>Expose Sensitive Data kısmını 6 yaptım ve yeniden başlattım. Buradaki değer normalde 3 vs veya sıfır oluyodu yanlış hatırlamıyorsam. 9 olarak denedim fakat bootloader sürümü güncel gözükse bile hackintools da güncel gözükmüyordu ve open core ile config dosyamı açtığım da risk uyarısı veriyordu açılışta.
9 yapınca Hackintools da boot loader sürümü doğru gözüküyordu. Şuan da herhangi bir sorun yok sistem yağ gibi.
Kendi güncel efi dosyam
Sistemim;
İşlemci: Amd ryzen 6 3600
Ana kart: Msı Tomahawk max B450
Grafik: Msı RX 580 8GB
Disk: Kingston ssd 240 GB
Çalışan bileşenler;
Ses
Grafik akıcı gayet
İcloud vs özellikleri
İmessage
Güç uyku seçenekleri vs sıkıntısız
Kullandığım olmazsa olmaz bir kaç uygulama ;
Mos- Mouse ile web sayfalarında vs gezinirken orjinal maclerde ki gibi akıcı bir görünüm kazanırsınız.
Releases · Caldis/Mos
一个用于在 macOS 上平滑你的鼠标滚动效果或单独设置滚动方向的小工具, 让你的滚轮爽如触控板 | A lightweight tool used to smooth scrolling and set scroll direction independently for your mouse on macOS - Caldis/Mos

GitHub - JohnCoates/Aerial: Apple TV Aerial Screensaver for Mac
Apple TV Aerial Screensaver for Mac. Contribute to JohnCoates/Aerial development by creating an account on GitHub.

Bıos ayarlarından AMD Iommu ve secure boot ayarını kapatıp siteden indirmiş olduğum Efi nin içerisinde ki İşlemcime uygun olanı Plist dosyasını bulup ismini config.plist yaptım ve kuruluma başladım. Fakat kurulum başlamadı. Araştırdım ve bu arkadaşın paylaştığı efi yi Usb ye atıp kurulumu gerçekleştirdim.
GitHub - sileshn/Ryzentosh: Opencore files to run MacOS Catalina to Sequoia on AMD Ryzen 5 3600 CPU, AMD Radeon RX570 4gb GPU and Gigabyte B450 Aorus Elite motherboard using the BsxOc1 theme.
Opencore files to run MacOS Catalina to Sequoia on AMD Ryzen 5 3600 CPU, AMD Radeon RX570 4gb GPU and Gigabyte B450 Aorus Elite motherboard using the BsxOc1 theme. - sileshn/Ryzentosh

Kurulum sonrasında gerekli dosyaları efi içerisine attım ve usb siz boot edebildim. Fakat open core bootloader güncellemesini aşamadım.
Open core güncellemesini manuel olarak kendim yaptım. Son sürümünü indirip x64 içerisinde olanları kendi efim de ne varsa yenisiyle değiştirdim sadece.
Diğer dosyaları vs atmadım kendi kulandığım efi içerisin de ne varsa yenileriyle değiştirdim. Sonra config dosyamı open core ile açıp Misc>Security>Expose Sensitive Data kısmını 6 yaptım ve yeniden başlattım. Buradaki değer normalde 3 vs veya sıfır oluyodu yanlış hatırlamıyorsam. 9 olarak denedim fakat bootloader sürümü güncel gözükse bile hackintools da güncel gözükmüyordu ve open core ile config dosyamı açtığım da risk uyarısı veriyordu açılışta.
9 yapınca Hackintools da boot loader sürümü doğru gözüküyordu. Şuan da herhangi bir sorun yok sistem yağ gibi.
Kendi güncel efi dosyam

EFI
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
- BootLoader
- open core 0.8.5
- Anakart Modeli
- MSI TOMAHAWK MAX
- İşlemci Modeli
- AMD RYZEN 5 3600
- Grafik Kartı
- MSI RX 580 8GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC892
- Ağ Aygıtları
- RTL811/8168/8411 PCI Express Gİgabit Ethernet Controller
- Disk ve RAM
- Samsung 970 evo m2 SSD (Windows 10) - Kingston SSD (240 GB MacOS)- 1TB Hard Disk