Sistem Özellikleri
- CPU: Intel Core i5-12400F
- GPU: XFX RX 6800 Speedster SWFT 16GB
- Anakart: ASUS Prime B660M-K D4
- RAM: Team T-Force Vulcan 16 GB 3200mHz
- Ethernet: Realtek RTL8111H
- BT: ASUS BT-400 Bluetooth Adaptör
- 1.SSD: Kioxia Exceria NVMe 500GB (Windows 11)
- 2.SSD: Kioxia Exceria NVMe 250GB (macOS Ventura)
- OC Build: 0.9.3
- OS Build: macOS Ventura 13.4
- SMBIOS: iMacPro1,1
Daha önce i5 işlemcili, HD4600 iGPU'ya sahip bir Acer laptop ile başlamıştım Hackintosh serüvenine. Laptobun kısıtlı Hackintosh desteği, çözemediğim bazı sorunlar derken acaba Macbook mu alsam kararsızlığının sonrasında evdeki herkesin amacına hizmet edecek; Windows tarafında maksimum oyun performansı, Mac tarafında ise Apple ekosistemini neredeyse eksiksiz yaşatacak bir sistem toplama ihtiyacı doğdu.
Laptop ile kıyaslandığında masaüstü sistemde Hackintosh kurulumunun ve kullanımının kesinlikle daha zahmetsiz, daha performanslı olduğunu görünce iyi ki Macbook almamışız dedim.
Araştırmalarım sonucunda hem f/p konusunda üzmeyecek, hem oyunlarda maksimum performansı verecek, hem de Hackintosh uyumluluğu en yüksek olacak donanımları seçtim.
1.SSD'ye Windows 11 kurduktan sonra forumdaki Ventura indirme linkini ve kurulum rehberini takip ettim. Yabancı forumlarda benzer sistemlerdeki başarılı kurumlara ait birçok EFI'yi deneyip siyah ekran aldım. En sonunda sorunun, BIOS'umda bulunmayan "CFG Lock" seçeneğiyle ilgili olduğunu saptadım ve en sonunda forumdaki EFI dosyası + benzer sistemlerin config dosyalarını harmanlayarak kurulum sayfasına ulaştım.
Sistemi kurduktan sonra açılışı sağlayan config dosyasından fazlalık her şeyi çıkarttım. EFI'den gereksiz dosyaları sildim. Tabi bunları yaparken forumdan, Opencore Manuel'inden ve yabancı forumlardan yararlandım.
Şuan sistemde tek bir sıkıntı var; o da estetiksel bir durum haliyle üzerinde durmuyorum. Geriye kalan;
- Ethernet
- Bluetooth
- Ses
- Ekran kartı
- Display Port / HDMI (Ses çıkışları da dahil)
- Apple Servisleri
- Uyku
- Tüm USB girişleri
EFI dosyamı ekledim. Seri numaramı sildiğim için yeni oluşturup kullanabilirsiniz.
EFI
- BootLoader
- OpenCore 0.9.6
- Anakart Modeli
- Asus Prime B660M-K D4
- İşlemci Modeli
- Intel Core i5-12400F
- Grafik Kartı
- AMD Radeon RX 6800
- Ses Kartı Modeli
- ALC897
- Ağ Aygıtları
- RTL8111H
- Disk ve RAM
- Dual Boot - Windows 11>500GB SSD & MacOS Sonoma>250GB SSD , 16 GB DDR4 3200MHz