- Merhaba
- İntel Xeon E5440 2.83ghz Quad Core İşlemci
- Foxcon G41MXE-K Anakart
- 6GB DDR3 1333MHZ Ram
- ADATA SU650 120GB SSD
- ASUS NVİDİA GTX 550Tİ 1GB 192BİT Ekran Kartı
İlk öncelikle High Sierra sürümünü denedim başarılı bir şekilde kurdum ama ekran kartı sorunu yaşadım yabancı forumlarda okudugum yazılarda sierranın sorunsuz ama high sierra güncellemesinin ekran kartı yönünden 5-6 kişide sorun oldugu ve bu sorunun düzeltilemedigini gördüm .
Bir kaç kez ugraştım ama ne yazıkki olmadı bende sierra yüklemeye karar verdim.
- Aşagıdaki adresten imajı indirdim.
macOS Sierra 10.12.4 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu - Daha sonra win32diskimager ile usb bellege yazdırdım.(8gb)
Win32 Disk Imager download | SourceForge.net
Bios Ayarları
Anakartıma high sierra yüklerken kernel panic diye bir hata ile karşılaştım ve 3-4 gün çözmeye çalıştım kext sildim ram bilgisi girdim ram slotu degiştirdim , farklı sürümler denedim(elcapitan,sierra) ama nafile en sonunda bios ayarlarında kendim çözdüm. Aynı Anakartı kullanan arkadaşlar bizzat bu ayarları yaparsa sorunsuz kurulum yapabilirler.
Anakartıma high sierra yüklerken kernel panic diye bir hata ile karşılaştım ve 3-4 gün çözmeye çalıştım kext sildim ram bilgisi girdim ram slotu degiştirdim , farklı sürümler denedim(elcapitan,sierra) ama nafile en sonunda bios ayarlarında kendim çözdüm. Aynı Anakartı kullanan arkadaşlar bizzat bu ayarları yaparsa sorunsuz kurulum yapabilirler.
- Ayarları Default yaparak fabrika ayarlarına döndürün.
- Cpu Menüsünden VT-D(virtual technology ) disable
- Cpu Menüsünden Limit Max cpu disable
- Cpu Menüsünden CPU 1 Support disable
- Daha sonra usb ile boot edin (ESC Boot Tuşu)
- Herhangi bir komut girmenize gerek yok 10.12.4 sürümdeki mevcut komutlar yeterli yoksa nv_disable=1 girin.
- Yükleme olduktan sonra disk izlencesi bölümünden ssd yi silip Mac OS günlüklü , GPT Formatı ile bicimlendirip diske yükleme yaptım.
SES-İNTERNET Sürücüsü
- İnterneti mevcut 8111 kext ile tanıtamadım bir kaç kext daha denedim olmadı bir pkg uzantılı kext yükleyici sayesinde yükledim . aşagıdaki linkten indirebilirsiniz.
G41MXE-K-Ethernet - Ses sürücüsünü Vodoohda ile tanıttım aynı zamanda hdmı üzerinden ses alıyorum sorunsuz.HDMI üzerinden ses kontrolü bildiginiz üzere yapılmıyor bu sorunu aşşagıdaki programla hallettim.
[APP] DDCCTL - Control HDMI Display Audio Volume | tonymacx86.com
Ekran Kartı Sürücü
- Ekstra birşey yüklememe gerek kalmadı çünkü yerleşik olarak tanınan bir kart high sierrada ki sorunu cidden anlamış degilim ama önceki sürümlerde sorunsuz çalışıyor.
nv_disable=1 komutunu kurulumdan sonra kaldırın.
İnjeckt Nvidia Secili Olsun.
Otomatik Boot Ayarı
- Config.plist / Boot sekmesi içinde Timeout değerini 1 olarak ayarlayın(daha hızlı olması icin yandaki -1 tik atın). Default Boot Volume içine macOS kurulu diskinin ismini yazın. Ayrıcı timeout 0 yazdıgımda otomatik birşekilde başlamadı sanki hiç girilmemiş gibi oldu sanırsam 1-10 arası degerler girmek gerekiyor.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- Opencore 0.6.5
- Laptop Modeli
- Dell XPS 9560 4K
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 7700HQ
- Grafik Kartı
- Intel UHD630 and NVIDIA GTX 1050
- Ağ Aygıtları
- ASUS N10 WIFI Adapter
- Disk ve RAM