ÇÖZÜLDÜ Big Sur ses tanıma problemi Realtek ALC892/ALC897

Sahiden

APPRENTICE
16 Kas 2020
84
19
21
Big Surda ses problemi yaşıyorum Apple ALC kext'inin son sürümü yüklü ve config dosyasında yer almakta.
Opencoreconfigurator üzerinden de ekledim görseldeki gibi;

Ekran Resmi 2021-08-03 01.35.22.png

Fakat sonuç hackintool üzerinde bu şekilde ve aygıt görünmüyor.

Ekran Resmi 2021-08-03 01.33.07.png

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
5,526
2,110
4,401
HDMI ses girişi görünüyor ama dahili giriş görünmüyor. Her şeyden önce boot-args içinde alcid=değeri var mı kontrol sağlayarak başlayın. Bu konunun HDEF yama kısmına bakın. Sizdeki sorun ses kartının görünmemesi. HDEF kısmındaki yamaları uyguladoğınızda da gelmiyorsa konuya devam edin ikinci kısımda FixHpet yamasını uygulayın. Bütün bunları uygulamanıza rağmen ses görünmüyorsa birde AppleALC yerne VoodooHDA ile deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.7.7
Laptop Modeli
Monterey 12.1
Anakart Modeli
Faxconn H55MXV
İşlemci Modeli
Intel Core i7-860
Grafik Kartı
Asus RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC662
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
8 GB SDRAM - Crucil 240 GB SSD

Sahiden

APPRENTICE
16 Kas 2020
84
19
21
HDMI ses girişi görünüyor ama dahili giriş görünmüyor. Her şeyden önce boot-args içinde alcid=değeri var mı kontrol sağlayarak başlayın. Bu konunun HDEF yama kısmına bakın. Sizdeki sorun ses kartının görünmemesi. HDEF kısmındaki yamaları uyguladoğınızda da gelmiyorsa konuya devam edin ikinci kısımda FixHpet yamasını uygulayın. Bütün bunları uygulamanıza rağmen ses görünmüyorsa birde AppleALC yerne VoodooHDA ile deneyin.
- alcid değeri alcid=1 şeklinde girilmiş vaziyette.
Rehberin tamamını uyguladım fakat sonuç alamadım.
Sorun bunun üzerine Whatevergreen, VirtualSMC ve Lilu son sürümüne güncelememle çözülmüştür.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler