ÇÖZÜLDÜ BigSur Kurulum Sonrası RTC Bios Güvenli Mod ve Boot Sıralaması Sorunu

burakkurtulmus

PADAVAN
12 Tem 2018
174
29
221
Sistemi tamamen kurdum fakat 2 sorunum kaldı biri sistemi her kapatıp açtığımda bilgisayarın başlangıçta güvenli modda açılması ikincisi ise boot kısmında iki tane open core kısmı var(UEFI OS ve Open Core)yazanalar

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
Asus TUF Z390 Pro
İşlemci Modeli
İ5-9600K
Grafik Kartı
UHD 630
Disk ve RAM
512GB Samsung 970 Pro / 16GB Ram

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,780
4,401
Bios üzerinden UEFI os olan veya opencore olanı birinci sıraya alacaksınız.

RTC hatası verip bios güvenli moda girmemesi için ekte paylaştığım dosyayı EFI / OC / ACPI içerisine ekleyin ve Config dosyanızın ACPI kısmında gösterin. Dosyayı ekledikten sonra oc ekranında nvram reset yapıp sistemi boot edin ve tekrar yeniden başlatıp güvenli moda geçme durumu düzeld mi kontrol sağlayın lütfen.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: suboregi

burakkurtulmus

PADAVAN
12 Tem 2018
174
29
221

RTC hatası verip bios güvenli moda girmemesi için ekte paylaştığım dosyayı EFI / OC / ACPI içerisine ekleyin ve Config dosyanızın ACPI kısmında gösterin. Dosyayı ekledikten sonra oc ekranında nvram reset yapıp sistemi boot edin ve tekrar yeniden başlatıp güvenli moda geçme durumu düzeld mi kontrol sağlayın lütfen.
İşe yaradı fakat normalde open core bootlader’da direk mac os diski seçili gelirdi kendi kendine açılırdı şimdi en baştaki windows seçili başlıyor bunu nasıl ayarlayabilirim

Anakart Modeli
Asus TUF Z390 Pro
İşlemci Modeli
İ5-9600K
Grafik Kartı
UHD 630
Disk ve RAM

S.Y.LA.R

APPRENTICE
16 Ocak 2021
90
39
21
İşe yaradı fakat normalde open core bootlader’da direk mac os diski seçili gelirdi kendi kendine açılırdı şimdi en baştaki windows seçili başlıyor bunu nasıl ayarlayabilirim

windows'un başlama sebebi büyük ihtimalle opencore olanı birinci sıraya almanızdandır. uefi os olanı ilk sıraya alın, opencore yazanı nvram reset ile genellikle seçeneklerden kayboluyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.7 /// macOS Big Sur 11.3 Beta 6 (20E5224a) & Windows 10
Laptop Modeli
MSI GE73 RAIDER RGB 8RF
İşlemci Modeli
I7-8750H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 - Nvidia GeForce GTX 1070
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC1220
Ağ Aygıtları
Killer E2500 Gigabit Ethernet Controller - Intel Wireless-AC 9560 160MHz
Disk ve RAM
Kingston SSDNow UV400 120GB SSD - Hitachi 1TB HDD - 16GB Samsung DDR4 2666MHz
  • Like
Tepkiler: kindo

burakkurtulmus

PADAVAN
12 Tem 2018
174
29
221

Merhaba benim sorunum o zaman çözülmüştü ama şimdi bazı sebeplerden dolayı sıfırdan kurulum yapmak zorunda kaldım artık işe yaramıyor bunu yaptığım halde güvenli mod açılıyor
Merhaba benim sorunum o zaman çözülmüştü ama şimdi bazı sebeplerden dolayı sıfırdan kurulum yapmak zorunda kaldım artık işe yaramıyor bunu yaptığım halde güvenli mod açılıyor
ACPI klasöründe RTC ile ilgili başka bir sürücü vardı onu kaldırdım düzeldi

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Asus TUF Z390 Pro
İşlemci Modeli
İ5-9600K
Grafik Kartı
UHD 630
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kindo