Daha detaylı bilgiler vermelisin. Hangi Mac OS sürümünü kurmaya çalışıyorsun, hangi imajı kullanıyorsun ve imajda kullanılan bootloader ( Clover ya da Chameleon) nedir vs.
İlk olarak ilk kez Hackintosh kuruyorum. Cahilliğimi mazur görün. :coldsweat: İkinci olarak yine bu forumdan indirdim ve en alttaki kurulum videosundaki adımları uygularken bu sorun oluşuyor: macOS Sierra 10.12.5 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Yani daha kurulum ekranına falan gelemedim sizin anlayacağınız. Kurulum olarak açamıyorum problemim bu zaten diğer aşamalara geçemedim daha . :biggrin:
Kurulumdan sonra sistem açılışı sırasında alınan boot0:error hatası onarımı için boot1h dosyasına ihtiyacınız var. Dosyayı Usb bellek içerisine atın. (Kurulum yaptığınız usb bellek içerisine atsanız da olur) Sistemi kurulum yaptığınız usb ile başlatın kurulum yapıyormuş gibi. Mac OS kurulum penceresi geldiğinde disk izlencesini çalıştırın. Kurulum yaptığınız disk bölümünü işaretleyin ve disk izlencesinden masaüstüne bağla seçeneğini tıklayıp disk izlencesini kapatın. Menüden terminali açın diskutil list komutunu yazın. Mac yüklü diskinizin tespiti için. Örneğin bende disk0s2 Siz de mac yüklü diskinizi belirleyin. (Bu arada booth1h dosyasının kurulum usb olduğunu ve usb'nin adının yine Usb olduğunu farz ediyorum) Terminale gireceğiniz komutlar:
cd /Volumes/Usb (enter) Boşluklara dikkat edin.
dd if=boot1h of=/dev/disk0s2 (enter)
Son olarak sisteminizi yeniden başlatın. Kolay gelsin.
İlk olarak sistemine paylaştığın Sierra zor gibi ama denemeden bilinmez tabii. boot0 hatası bizim imaj ile zor. Sorun imajın hatalı inmiş yada yanlış yazılması olabilir. İmajı tekrar yazdır. Ve BIOS ayarlarının Hackintosh için uygun yapılandırdığından emin ol.
İlk olarak sistemine paylaştığın Sierra zor gibi ama denemeden bilinmez tabii. boot0 hatası bizim imaj ile zor. Sorun imajın hatalı inmiş yada yanlış yazılması olabilir. İmajı tekrar yazdır. Ve BIOS ayarlarının Hackintosh için uygun yapılandırdığından emin ol.
Zannediyorumki sıkıntı anakartımda. pardus kurulumunda da farklı bir hata vererek açmamıştı şu kurulum öncesi ekranı olan hiçbir şeyi kuramıyorum. Mavericks'i de denedim fakat sonuç aynı. Galiba yapabileceğim bir şeyde yok. Yardımlarınız için teşekkürler. @montezuma@strangerone
Harddisk boyutunuz nedir acaba? Aynı hatayı bende aldım, 1TB olan harddisklerde 4k teknolojisi sanırım bu hatayı almamız sorun oluyor. Çözüm yolunu bende araştırıyorum ancak henüz kayda değer bi gelişme elde edemedim.
Harddisk boyutunuz nedir acaba? Aynı hatayı bende aldım, 1TB olan harddisklerde 4k teknolojisi sanırım bu hatayı almamız sorun oluyor. Çözüm yolunu bende araştırıyorum ancak henüz kayda değer bi gelişme elde edemedim.
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.