ÇÖZÜLDÜ boot0ss : error hatasi

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Merhabalar, High Sierra'yı baştan kurdum, yükleme tamamlandı, fakar USB'den bot edince Mac yüklü diski görmüyor ve windows'da açılmıyor, Başlıkta belirttiğim hatayı veriyor, yani öylece kaldım. Ne windows'u açabiliyorum, ne de Mac'i sadece kurulum ekranına gidilebiliyor. Bu işi terminalden falan çözemez miyiz. Tekrar kurulum yapmadan?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Denediğinde Terminal çıktısını kaydedip paylaş. Eğer disk formatın APFS ise gözükmez. Ya da BIOS'ta Legacy kapalı ise görünmeyebilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Üstad terminal çıktısı, verdığin çözümdeki ile aynı, in ve out oldu, o arkadasinki cozulmuş fakat benimki olmadi maalesef :/ Benim windows 10 UEFI değildi, o sorunuda cozemedim birtürlü :/ Mac'in yüklü olduğu disk /dev/disk0s5

Ayrıca izlencelerden silmiştim o bölümü, daha sonra kendisi Mac Günlük olarak fotmatladı zaten.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Terminal / diskutil list komutu ile çıkan sonucu paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ferit34

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Çözüm için kullandığın CMD komutularını paylaşırsan aynı sorunu yaşayanlar için bir kaynak oluşmuş olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ferit34

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Bilgisayara gecince yazacagim hocam, detaylica.

Çözüm :
  • Herhangi bir bilgisayardan Windows ortamına ulaşın ve bu adres'ten Rufus programını indirin.
  • En az 4GB kapasitede bir USB bellek başlayın ve Rufus programını açın.
  • Rufus açıldıktan sonra Windows'un "iso" uzanytılı dosyasını resim'de sarı işaretli yere basarak seçin.
BZxaY9RC3R9guoOQP9PLS-P-5wLd2WNz.png

• Seçtikten sonra "Başlat" seçeneğine tıklayın ve yazmasını bekleyin.
  • Yazma işlemi bittikten sonra, bilgisayarı yeniden başlatın ve ISO nun yazıldığı diski UEFI olarak seçin.
  • Seçtikten sonra kurulum ekranından dilinizi seçin ve devam'a tıklatın.
  • Ardından Şimdi yükle kısmı gelecek. Fakat hemen altındaki Bilgisayarı onar seçeneğine tıklayın.

• Kırmızı OK ile gösterilen yönergeleri takip ederek, CMD (Command / Komut) ekranına ulaşın.

• CMD ekranı açıldıktan sonra, Şu Komutları yazacağız ;
    Kod:
    bootrec /fixmbr
    bootrec /fixboot
    bootrec /rebuildBCD
  • Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış ekranında Windows'un yüklü olduğu diski seçin.
  • Windows açıldıktan sonra, Mac'ın yüklü olduğu kısmı Disk Yöneticisinden silin.
  • Daha sonra Başlat'ı açın CMD yazın ve sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.
    Kod:
    cd..
    cd..
    chkdsk C: /f /r /x
  • Kodları sırası ile girdikten sonra, gelen seçeneğe Y diyip tekrar Enter'a basın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows Diskteki hatalı bölümleri onarıp yeniden düzenleyecek.

• Like
Tepkiler: montezuma