Sistem boot olmuyor usbsiz başlamıyor ssd windows kurulu harddisk 1 tb 300 gb lık kısmı Sierra hackintosh kurulu . Boot1h dosyası vs herşeyi az çok denedim ama olmadı . No such file or directory hatası geliyor . Yardımcı olun lütfen
Bir kurulumda ben de bu hatayı almıştım boot1h dosyası ile sorun çözülmüştü.
Şu adımları tekrar deneyin:
1. Mac OS yüklü usb diskinizi takın ve mac os'i baştan yükler gibi kuruluma başlayın.
2. Kurulum ekranı geldiğinde üst menüden "Disk İzlencesi"ni açın.
3. Disk İzlencesinden Mac OS yüklü olan diskin bağlantısını kesin.
4. Üst menüden "Terminal"i açın ve şu komutu girin:
Kod:
dd if=/Volumes/Flash disk ismi/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk0s2
(disk0s2 Mac'in kurulu olduğu hard disk yeri. Sizin bilgisayarınızda farklı olabilir. Öğrenmek için Terminal'e "diskutil list" komutunu girin. Flash disk ismi büyük ihtimalle "EFI"dir. Yine de kontrol etmekte fayda var)
İşlem tamamlandığında göreceğiniz satırlar şuna benzer bir şey olacak:
Hocam bende de aynı problem var şuanda. Yanlız boot1h dosyasını internette de klasörlerde de bulamadım. Sizde varsa boot1h dosyasını paylaşabilir misiniz?
Hocam bende de aynı problem var şuanda. Yanlız boot1h dosyasını internette de klasörlerde de bulamadım. Sizde varsa boot1h dosyasını paylaşabilir misiniz?
bu sorunla ilk kez karşılaşıyorum. ve hala çözemedim.
dd if=/Volumes/Flash disk ismi/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk0s2
Flash disk ismi derken kurulum yaptığımız disk mi oluyor sandisk vb. gibi.
zira bende EFI bölümü var usb de. o bölümü nasıl yapacağımı anlamadım
başka usb taktım isim değiştirdim ama sonuç alamadım.
sistemler aynı diskte. daha öncesinde mac os u tek başına kullanıyordum. sorunum yoktu yanına windows kurayım dedim bu sorunla karşılaştım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. hayırlı günler.
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.