Açık kaynak düşünmeni öneriyorum. Şirketleşmektense dernekleşmeyi öneriyorum. Ekonomisini kontrol edebildiğin kamusal bir alan oluşturabilirsen bu uzun vadeli bir birikimi de beraberinde getirecektir. Açık kaynak topluluklarda iş bizim deyimimizle babadan oğula geçer. Miras devri gibi bir şey belki bir yerlere ağaç dikmek gibi. Birileri sizinle beraber meslek edinebilir kendi veya eş dost çevrenizden zeki çocukları motive edebilir ve mesleki rehberlik sağlamış olursunuz. Bunların hepsş sizin için geleceğin mühendisleridir. Şirket bu fikri daha fazla özel bir alana hapseder. Korsanla da uğraşmamaış olursun. Çalışmaların güzel görünüyor. Bence motivasyonun iyi. En azından giriştiğin iş cesaret isteyen bir iş ve bence bu işi seviyorsun ki o cesaret var sende. Küçük büyük deme. Kendi sistemini derlemeyi öğrenmişsen veya bunu çabalıyorsan zaten doğru yoldasın.
Bunları da kurcalayabilirsin.
ardour
musE
NoN
qtractor
En azından kaynak kodlarına erişebileceğin bir sürü açık kaynak yazılım var. Bunları artıları-eksileri ile değerlendirebilirsen yol haritanı belirlerken daha güçlü durabilirsin. Senin için bu aşamada önemli olan şey kendi öğrenim eğrini oluşturmak. Diagramını iyi kurabilirsen aradaki kod bir sefer çalışırsa her zaman çalışır. İşin mimari kısmı güçlü oldu mu sırtı yere gelmiyor. Bu nedenle kesinlikle bir yazılım mimarına danışmalısın. Gördüğün açık kaynakların kod dili veya geliştirme sunucuları seni tatmin etmiyorsa takılma buna. Kabul ettiiim bir yapı görürsen onu başka bir dil ile yeniden kodlayabilirsin. Denediğin her dil bir artın olur. Bazı mühendisler DAW yapmakta ne var gibi yaklaşabilir. Belki de doğrudur. Yazılım topluluklarında program yapmak o programın gereksinimlerini daha doğrusu derleyecisini bilmek kadar kolaydır. Önemli olan sürdürülebilir bir şekilde onu desteklemektir. Al sana DAW yaptım der 5 ay sonra sorarsın platforma şu güncelleme geldi bazı sınırlamalar yaşıyoruz yok olurlar ortadan. Kendini finanse edebildiği yere kadar bakarlar işe. Sanal alemdekilerin de çoğu üfürür zaten. İşin zor ama ben hayalini destekliyorum. Tek başına yolun biraz uzun ve meşakatli görünüyor ama bence ilerle ve motivasyonunu bozma. Hazır ortada ülkenin yetiştirdiği DAW programcısıda yok. Hiç bir şey olmasa ilk DAW yazılımcımız sen olursun.
Yorumun için çok teşekkür ederim.

Açık kaynak ve dernekleşme üzerine söylediklerin gerçekten ilham verici. Özellikle uzun vadeli birikim ve topluluk oluşturma konularında söylediklerine tamamen katılıyorum. Açık kaynak projelerle çalışmanın getirdiği avantajları ve paylaşım kültürünü önemsiyorum. Dernekleşme, topluluk oluşturma ve bu alanda birlikte çalışarak büyüme fikri oldukça çekici.
Ek olarak, açık kaynak projelerle ilgili deneyimlerimi ve yeni fikirlerimi de paylaşmak isterim. Ardour, MusE, NoN, Qtractor gibi projelerle ilgili önerilerini dikkate alacağım. O DAW'ları Linuxta deneyimledim özellikle Ardour çok sevdiğim bir DAW. Ancak, bunların yanında kendi geliştirmeyi düşündüğüm bazı özellikler ve yenilikçi yaklaşımlar da var. Örneğin, DAW yazılımında yapay zeka entegrasyonu üzerine çalışmayı planlıyorum. Kullanıcıların daha kolay ve hızlı müzik üretmelerine yardımcı olacak akıllı öneri sistemleri oluşturmak, müzisyenlerin işini büyük ölçüde kolaylaştırabilir. Şu anlık hedefim bir taslak oluşturmak aslında, bahsettiğim yapay zeka özelliklerini ileriye dönük konuştum çünkü, FL Studio bile yeni yeni bu özellikleri eklemekte.
Ayrıca, açık kaynak projelerde sürdürülebilirlik ve güncellemeler konusundaki endişelerini anlıyorum. Bu yüzden, oluşturmayı düşündüğüm DAW yazılımının açık kaynak toplulukları tarafından desteklenebilir ve sürekli güncellenebilir olmasını sağlamak için bir yapı kurmak oldukça mantıklı. Bu yapının temelinde, düzenli olarak katkıda bulunan bir topluluk ve etkili bir yönetim modeli olma fikri harika. Bu sayede, yazılımın sürdürülebilirliği ve güncellemeleri konusunda daha sağlam adımlar atabilirim.
Bunların dışında, yazılım mimarisi ve kodun yeniden yazılması konusundaki önerilerin de oldukça önemli. Farklı dillerde deneyimler kazanmak ve bu deneyimleri projelerime yansıtabilirim. Bu sayede, daha esnek ve güçlü bir yazılım mimarisi oluşturabilirim.
Yorumların ve önerilerin için tekrar teşekkür ederim. Bu süreçte desteğin ve katkıların benim için çok değerli. Hepsini not aldım. Kendi projelerimi geliştirirken, seninle ve diğer açık kaynak topluluğuyla paylaşmayı dört gözle bekliyorum.
İleri de bu konuyu bir taslak oluşturduğumda hortlatacağım.
Sevgiler,
Furkan