Merhaba arkadaşlar. Sistemde hiç bir değişiklik yapmamama rağmen mac os boot ederken cannot mount hfs gibi şeyler yazıyor ve boot olmuyordu. Windowsun yanında kurulu mac os. Windows tarafına geçip paragon disk manager ı açıp mac bölüntüme baktığımda eskiden apple hfs yazarken şimdi not formatted yazıyor. Kendi kendine oldu bu. Nasıl düzeltebilirim acaba?
@montezuma hocam yardımcı olabilir misiniz eğer müsaitseniz?
Hatanın neyden kaynaklandığı hakkında fikrim dahi olmasa da şansıma sorunumu çözebildim. Aynı sorunu yaşayan olursa işine yaraması ümidiyle çözümü paylaşıyorum.
1- sistemi normal başlatmak yerine cloverdaki recovery kısmını seçerek başlatın
2- orada disk izlencesi yazan bir seçenek var onunla devam edin.
3- disk izlencesinde Mac OS un yüklü olduğu diskinizi seçip üst kısımda yer alan ilk yardım seçeceğine tıklayın.
Sanırım benim dosya sistemimde kendi kendine oluşmuş hatalar söz konusuydu. Disk izlencesi bunları onardı. Onarırkende gördüm. Daha sonrasında işlem bitince yeniden başlattım ve sorunsuz başladı.
@montezuma hocam yardımcı olabilir misiniz eğer müsaitseniz?
Hatanın neyden kaynaklandığı hakkında fikrim dahi olmasa da şansıma sorunumu çözebildim. Aynı sorunu yaşayan olursa işine yaraması ümidiyle çözümü paylaşıyorum.
1- sistemi normal başlatmak yerine cloverdaki recovery kısmını seçerek başlatın
2- orada disk izlencesi yazan bir seçenek var onunla devam edin.
3- disk izlencesinde Mac OS un yüklü olduğu diskinizi seçip üst kısımda yer alan ilk yardım seçeceğine tıklayın.
Sanırım benim dosya sistemimde kendi kendine oluşmuş hatalar söz konusuydu. Disk izlencesi bunları onardı. Onarırkende gördüm. Daha sonrasında işlem bitince yeniden başlattım ve sorunsuz başladı.