Canon EOS 650D ile Video Çekimi

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Evet sevgili dostlar,
Sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdi siz bana olun. :) Sizler için bir video rehber hazırlayacağım ancak, daha önceki hazırladığım Hackintosh kurulum videosundan hatırlayacaksınız, görüntüler biraz kalitesiz çıkmıştı. Benimde açıkcası video çekimde CanonEOS650 ile nasıl ayarlar yapacağım konusunda çok bir fikrim yok. Eğer fikirleriniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: zamirpolen

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Hocam ben Nikon D5300 model kamera kullanıyorum.
Menüden Çekim Menüsü > Film Ayarları > Çerçeve Boyutundan en yüksek değere alıyorum.
Çekimden sonra dosya boyutu aşırı fazla oluyor. Sony Vegas programı ile tekrar render yapıp 720p kalitesine düşürüyorum. 200 - 300 mb civarında dosya elde etmiş oluyorum. Bu da bir örnek olsun:

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram
  • Like
Tepkiler: montezuma

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
Merhaba üstat, nasıl bir video gelecek merak ediyorum =)

Öncelikle ekrana tutulan kamera ile kaliteli çekim zordur.
Burada bazı detay bilgiler verilmiş,

Manuel odak ve mümkünse harici mikrofon.
Tavsiyem sistem kurulana kadar Canon ile çekim, kurulduktan sonra eğer daha anlatılacak şeyler varsa, ekran görüntüsünü video olarak kaydetmek daha kaliteli olacaktır.

Bunların dışında siteden yine bilgili arkadaşlar ile sohbet tarzında videolar gelirse kanalın çok daha hızlı büyüyeceğini düşünüyorum.
Ulaşılan kitle çok daha büyür. Diksiyonunuzun çok iyi olduğunu düşünüyorum, bilginiz zaten ortada, ileri zamanlar için olabilir en azından.

• Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Merhaba üstat, nasıl bir video gelecek merak ediyorum =)
High Sierra kurulum rehberi.
Aslında video çektim ancak görüntü kötü. Daha önceki video rehberdeki eleştiriler ışığında o yüzden daha iyi bir çekim yapmak istiyorum. Ancak dediğin gibi, ekrana kamera tuttuğunda ne kadar netleme yaparsam yapayım kaydedilen görüntü hep bulanık ve karanlık geliyor. Monitör kaynaklıdır diye düşünüp 2560 X1440 monitör ile çektiğimde de aynı sorun var.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: zamirpolen

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
High Sierra kurulum rehberi.
Aslında video çektim ancak görüntü kötü. Daha önceki video rehberdeki eleştiriler ışığında o yüzden daha iyi bir çekim yapmak istiyorum. Ancak dediğin gibi, ekrana kamera tuttuğunda ne kadar netleme yaparsam yapayım kaydedilen görüntü hep bulanık ve karanlık geliyor. Monitör kaynaklıdır diye düşünüp 2560 X1440 monitör ile çektiğimde de aynı sorun var.
Aklıma şöyle bir fikir geldi, sanal olarak vmware üzerinden kurulum yapsanız ve kaydetmeyi OBS gibi programlar ile yapsanız, nasıl bir eksiklik ya da sorun olabilir. Sanal olduğu için tam olarak anlatılmak istenen anlatılamaz mı ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Sanal kurulum ile bu adımları gösteremem. Az önce iPhone 6 ile bir çekim yapayım dedim, çok güzel sonuçlar çıkardı. Pazartesi iPhone için bir tripod alıp onunla yapacağım. Bu da ilginç oluyor elbet. Canon ile alamadığım sonucu bir telefonun kamerası ile almam.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Üstad uzun aradan sonra merhaba. Ekran alıntı videosu çeken kaliteli bir programlar ile görüntüyü aldıktan sonra, final cut gibi bir programla kalite arttırımı yapmayı denediniz mi? ben windowsta movie maker ile bile bayağı başarı sağlıyorum.

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Üstad uzun aradan sonra merhaba. Ekran alıntı videosu çeken kaliteli bir programlar ile görüntüyü aldıktan sonra, final cut gibi bir programla kalite arttırımı yapmayı denediniz mi? ben windowsta movie maker ile bile bayağı başarı sağlıyorum.
macOS kurulumu yapılacağı için herhangi bir program kullanılamaz. Örneğin : Bios ayarlarının nasıl yapıldığını veya CloverBoot menüde ne yapılacağını nasıl kayıt altına alabilir ki ?

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram
  • Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Fotoğrafçılıkla uğraşan bir olarak size spot ayarlarını kurcalamanızı tavsiye ediyorum :)
bahsettiğim yer tam burası.
Ekli dosyayı görüntüle 3344
burası daha güzel anlamanı sağlar, iş yoğunluğundan tam yazamamıştım mesajı.
Doğru Pozlama | Phardon! Fotoğraf Bisiklet Seyahat Bloğu
Spot ayarlarında biraz daha iyi sonuç çıkıyor. Teşekkürler tavsiye için. Ancak çözemediğim şey çekim yaparken görüntü tam net iken, çekim yaptığım görüntüye sonra baktığımda hep bir bulanıklık söz konusu. Artık bunu sanırım iMovie ile kontrast ve renk ayarlarında oynayarak çözmeye çalışacağım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Sizlerin verdiği fikirler ile araştırma yaparken kameranın yazılımının güncellenmesi gerektiğini farkettim. Güncelleme yaptıktan sonra ve verdiğiniz tavsiyeler ile şu an net görüntü alabilmeyi başardım. Bundan sonra rehberlerde daha düzgün bir görüntü alabileceğiz. Bu bağlamda osxinfo üyelerine çok teşekkür ederim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Suha

Suha

APPRENTICE
21 Tem 2017
51
30
21
46
Çözüldüğüne sevindim, artı olarak tekrar hatırlatayım, lensiniz f:6 ve üzerinde, özellikle f:8 değerinde maksimum keskinlik kazanıyor.
Videoyu f6 veyahut f8 değerinde çekerseniz (uygun ışıklandırmalar ile) güzel sonuçlar alırsınız.

• Like