Başlıkta belirttiğim cihaz üzerine DSDT/SSDT yamalarını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
@mustachedocto
@mustachedocto
Dosyayı .aml yaptım. Link de attım kontrol edebilirsinDSDT / SSDT dosyalarını çıkardığını varsayarak devam edelim;
iasl.zip 'i indirip şu iki komutu terminale gir;
cd ~/Downloads
sudo cp iasl /usr/bin
artından Clover üzerinden almış olduğun DSDT ve SSDT dosyalarını masaüstünde bir klasöre at (içlerinden DSDT ve SSDT ile başlamayan her dosyayı sil SSDTler içinde SSDT-1x.aml gibi gördüğün dosyalarıda sil). Tekrar terminali aç ve "cd" komutuyla dosya yoluna erişiceksin örneğin "cd /Desktop/origin"; sonrasında şu komutu yaz;
iasl -da -dl *.aml
Bu dosyaları .dsl olarak ayrıştıracaktır. Gerekirse yamalama işlemi yapacağız bu işlemler tamamsa devam edelim
.aml haline sen yamalama işlemi sonrasında mı getirdin? yoksa hiç dokunmadınmı?Çıkarttığım ve .aml haline getirdiğim DSDT/SSDT dosyaları:
DSDT/SSDT.zip
Dosyayı .aml yaptım. Link de attım kontrol edebilirsin
.aml yaptım ve bıraktım. Sonra hiç dokunmadım..aml haline sen yamalama işlemi sonrasında mı getirdin? yoksa hiç dokunmadınmı?
Aynen öyle "Clover Configurator"EFI ve CLOVER içindeki plist anladığım kadarıyla. Dosyayı açayım ama ne ile? Clover'ın zımbırtısı ile mi?
Evet burada üstte gördüğün change... yazan kısımdan change _OSI to XOSI yamasını bul en üstten 2. olması gerekiyor imlecin durduğu yerde ise 2. sayfaya geç ordanda AddPLNF... yamasını işaretle Alt+S tuşuna basarak kaydet ve sistemi yeniden başlat
AddPNLF_1000000 gibi bir şey var. O mu?Evet burada üstte gördüğün change... yazan kısımdan change _OSI to XOSI yamasını bul en üstten 2. olması gerekiyor imlecin durduğu yerde ise 2. sayfaya geç ordanda AddPLNF... yamasını işaretle Alt+S tuşuna basarak kaydet ve sistemi yeniden başlat
Evet.AddPNLF_1000000 gibi bir şey var. O mu?
Hocam walla ben beyinsizim ya. Masaüstüne kopyalamıştım plist'i. Geri Clover a atmayı unuttum.Hocam şu an telefondayım sistem yeniden başlıyor. Stres yaptım![]()
Tekrar yeniden başlatıyorumHocam şu an telefondayım sistem yeniden başlıyor. Stres yaptım
Hocam walla ben beyinsizim ya. Masaüstüne kopyalamıştım plist'i. Geri Clover a atmayı unuttum.
Ceph_Cell.zip - Google Drive link içerisinde DSDT ve SSDT yamalanmış halleri var bunları EFI/CLOVER/ACPI/patched bölümüne at birde bana config.plist dosyasını ulaştırırsan daha kolay yardımcı olabilirimHocam şu an telefondayım sistem yeniden başlıyor. Stres yaptım
Hocam walla ben beyinsizim ya. Masaüstüne kopyalamıştım plist'i. Geri Clover a atmayı unuttum.
Tekrar yeniden başlatıyorum
Hocam Allah razı olsun. Parlaklık ayarı artık geldi. AMA gıcık bilgisayar, parlaklık ayarını değiştiriyorum. Bir fark yok. Kext falan kursam düzelmez mi yav. Neyse şu an ne yapmam gerekiyor?
Ceph_Cell-config.plist - Google Drive burada senin plist dosyanın gerekli patchler yapılmış hali var. Bunuda EFI üzerindekini ile değiştir ne olur ne olmaz meselesi için masaüstüne EFI içerisindekini bir yedekle. Daha sonra yeniden başlat bakalım oldumu SSDT içerisine ekran kartını devre dışı bırakması için yama uyguladım. Apple Logosu / Bu Mac Hakkında / Sistem Raporu içerisinde Grafikler/Ekranlar içerisinden NVIDIA gittimi diye kontrol edersen sevinirim
Bence devre dışı bırakmana gerek yoktu. Nvidia Optimus var kullanamıyordumCeph_Cell-config.plist - Google Drive burada senin plist dosyanın gerekli patchler yapılmış hali var. Bunuda EFI üzerindekini ile değiştir ne olur ne olmaz meselesi için masaüstüne EFI içerisindekini bir yedekle. Daha sonra yeniden başlat bakalım oldumu SSDT içerisine ekran kartını devre dışı bırakması için yama uyguladım. Apple Logosu / Bu Mac Hakkında / Sistem Raporu içerisinde Grafikler/Ekranlar içerisinden NVIDIA gittimi diye kontrol edersen sevinirim![]()
Zaten Optimus özelliği var olduğu için devre dışı bırakmaya çalıştım umarım başarılı olmuştur. Olmamışsa tekrar bir göz atmaya çalışırımBence devre dışı bırakmana gerek yoktu. Nvidia Optimus var kullanamıyordumNe kadar makbule geçti inanamazsınız. Çok teşekkür ederim. Bir deneyeceğim. Öncelikle bir işim daha çıktı onu da halledip, 10 dk içerisinde geliyorum.
NVIDIA kontrol eder misin birdeHocam denedim. Açılma yavaşladı. Ama parlaklıkta yine fark yok
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.