Casper Nirvana Ultrabook CBE MacOS için Uyumlu mudur?

iDogukan

APPRENTICE
18 Tem 2018
38
9
21
39
Selamlar,

Casper'in MacOS'un tam da tasarım kopyası yaptığı, alüminyum gri kasalı eşimin laptopı için düşünüyorum, bir Macbook um olaydı diye sinyallerini yedik zamanında, bir gece alayım laptopını yedeklerini yapıp vereyim macos'u, bir de elma sticker ekran arkasına, sabaha hatun gözü yaşlı.. :)

8SE4YsTNwIEAft9DoRfz16XYeyhGCytA.jpeg

Neyse, bir arkadaş açmış sormuş önce bakındım foruma ama cevap veren olmamış, donanım şöyle:

Casper Nirvana Ultrabook CBE (CBTler de aynı sanırım Touch screen / dokunmatik farkı var)

i5 3317u 1.70 (4 Çekirdek)
4 GB Ram
Intel HD 4000
Intel Centrino Wireless & Bluetooth (Uyumsuz biliyorum..)
Realtek PCIE GBE Family (Tam modelini almayı unutmuşum ama sanırım uyumlu?)
Phoenix BIOS SC-T v2.2

Anakart modeli gerekli midir, bir harici wifi usb ile yüklenebilir mi, göze batan bir şey var mıdır?

Bir de, balık tutmayı öğrenmek için soruyorum, temelde olmazsa olmaz essential olarak hangi kriterle olabilir/olmaz diyoruz, anakart ve işlemci mi?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Cİhazına Sierra kurabilirsin. HD4000 tanıtabilirsin. Intel Wi-Fi desteklenmiyor. Ses ve ethernet tanıtabilirsin. Ancak Casper cihazlar her nasılsa kurulum sorunlu olabiliyor, şimdiden belirteyim.
Bir de, balık tutmayı öğrenmek için soruyorum, temelde olmazsa olmaz essential olarak hangi kriterle olabilir/olmaz diyoruz, anakart ve işlemci mi?
Şu konuyu inceleyebilirsin.
Hackintosh Laptop Uyumluluğu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: iDogukan

iDogukan

APPRENTICE
18 Tem 2018
38
9
21
39
Cİhazına Sierra kurabilirsin. HD4000 tanıtabilirsin. Intel Wi-Fi desteklenmiyor. Ses ve ethernet tanıtabilirsin. Ancak Casper cihazlar her nasılsa kurulum sorunlu olabiliyor, şimdiden belirteyim.

Şu konuyu inceleyebilirsin.
Hackintosh Laptop Uyumluluğu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Selam, bugün itibariyle hala Sierra öneriniz mi günceldir, en son hangi sürümü yükleyebiliriz?

* Kullanılacak bir rehber öneriniz de varsa söylerseniz çok memnun olurum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli