Catalina - Dell Precision T7910 SATA Çalışmıyor.

Calsberk

APPRENTICE
29 Mar 2020
5
0
1
39
istanbul
Merhaba;
Dell Precision T7910 iş istasyonuna Catalina 10.15.3 sürümünü kurmayı başardım. Tüm sürücüler sorunsuz stabil çalışıyor.
Lakin kurulumda ve kurulum sonrası hard disklerin bağlı olması gereken LSI SATA/SAS portlarını çalıştıramadım.
Clover son sürüm açılışta LSI SATA portlarda bağlı olan diskleri görüyor. ancak USB ile boot edip kurulum ekranına geldiğimizde Disk utility de bu diskler görünmüyor. Diski SATA1 e bağplayıp kurulum yaptıktan sonra sisteme girdiğimizde de LSI SATA/SAS portlarına bağlı diskler disk utility de görünmüyor.

Sistemi kurduğum diski LSI SAS portuna bağladığımda Clover boot ekranında diskler görünüyor açılışa geçtiğimde sistem panik oluyor.

Harddisk bağlantılarının bios görseli ektedir.
Integrated LSI SAS 3008 12Gb/s SATA/SAS controller sürücülerini nasıl yükleyebilirim_? Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

boot ve kurulumda kullandığım EFI aşağıdadır.

EFI indir
 

Ekli dosyalar

KaoS

USTA YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
7,833
1,890
4,351
35
Bizim imajımızı kullanmıyorsun. İmaj içeriği çok karışık. Config dosyandaki yamaları saymıyorum.
Yine de ekteki dosyaları E/C/K/O içerisine ekleyip deneme yapabilirsin.
 

Ekli dosyalar

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
Asus P8H61
İşlemci Modeli
i5-2340
Grafik Kartı
RX 570VR
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8169
Disk ve RAM
240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR3 1600 MHz

Calsberk

APPRENTICE
29 Mar 2020
5
0
1
39
istanbul
Bizim imajımızı kullanmıyorsun. İmaj içeriği çok karışık. Config dosyandaki yamaları saymıyorum.
Yine de ekteki dosyaları E/C/K/O içerisine ekleyip deneme yapabilirsin.
Merhaba Yardımınız için teşekkür ederim.
paylaştığınız kextleri EFI/Clover/Kext/Other klosörüne koyup denedim lakin yine çalışmadı. Sürücülerin imzasız olabileceğinden yola çıkarak boot argümanı olarak -kext-dev-mode=1 ekledim ama yine işe yaramadı.
Kurul imajına gelecek olursak;
Başlangıçta sizin imaj ile kurmayı denedim lakin Açılışta Allocating hatalarından dolayı sistem açılmadı. Bir çok farklı imajları inceleyip ekteki yamayı oluşturdum. Sistem açılışı, Geekbench testleri vs.. normal. Tek sorun SAS controller sürücülerinin çalışmaması.

Sorunu çözmek için araştırmalara devam ediyorum. Netice alırsam bilgi vereceğim. Saygılar.
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
24,449
5,820
4,401
Şu kextleri dene:
 

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Calsberk

APPRENTICE
29 Mar 2020
5
0
1
39
istanbul
Şu kextleri dene:
Merhaba;

Bunları da denedim ancak maalesef çalışmadı. Çözüm olarak iş istasyonunu hackintohladım :) 1 tane sata elektrik portu vardı. onu kesip çoklayarak iki tane yaptım. DVD deki sata0 portu ile Mac sistemini çalıştırıyorum. (DVD sürücüyü zaten kullanmadığım için iptal ettim) Sata1 e İntel SSD yi bağladım. SAS larda ise windows tarafında çalışan diskler mevcut. Efiboot tan Windows'u da MacOS'u da sorunsuz bir şekilde başlatabiliyorum. Sistem şu an stabil bir şekilde Mac ve Windows platformlarında çalışıyor.

SAS controller sürücüleri ile araştırmam devam edecek.Olumlu neticelendirirsem sonuçları paylaşmaya devam edeceğim.
Saygılar
 

Ekli dosyalar

Benzer konular

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler