Çift Disk Kullanmak

Ahmet

APPRENTICE
12 Eki 2017
29
2
21
34
Merhabalar,

Sorunsuz kurulan bir high Sierra sonrası windows işletim sistemini açmak dahi istemiyorum.
  • 120 GB SSD ve 1TB SATA3 diskim var. SSD 60 GB windows ve 60 GB mac olarak ikiye böldüm.
  • Tabi deneme amaçlı kurduğum için macOS a bu kadar alışıp tüm programlarımı taşıyacağım aklıma gelmedi. 60GB alan 3-4 programla doldu.
  • Şimdi windows u silip tamamen mac yapamıyorum lisanslı windows programlarım var.
  • 1tb diskden 250 gb ayırıp macos'da entegre edebilir miyim.

nesa

APPRENTICE
11 Ocak 2018
9
1
0
33
evet yapabilirsin bende dual boot kullanıyorum ama windows farklı bir diskte maxos farklı bir diskte bir diski 2 ye bölmek le farklı disk kullanmak arasında pek fark yok aslında boot olayını ayarladıktan sonra.

Ahmet

APPRENTICE
12 Eki 2017
29
2
21
34
evet yapabilirsin bende dual boot kullanıyorum ama windows farklı bir diskte maxos farklı bir diskte bir diski 2 ye bölmek le farklı disk kullanmak arasında pek fark yok aslında boot olayını ayarladıktan sonra.
Yapmak istediğim tam olarak bu değil. 60 GB SSD de MacOS sistem dosyaları ve 2-3 programım olsun istiyorum. Ayrıca 250GB HFS disk de macOS ile entegre çalışsın istiyorum.

* Zaten şu anda 250GB HFS var ama entegre değil gibi. Çünkü program çalışıyor olsa bile Applications da görünmüyor. 250GB HFS üzerinden çalışıyor. Ben diyorum ki acaba HFS genişleme olarak ekleme yapamaz mıyım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Bunun için FusionDrive aktif etmelisin. Bazı Mac bilgisayarlarda kullanılan bir depolama seçeneği olan Fusion Drive hakkında - Apple Destek
Ancak bu işlemde macOS kurulu diskinin tamamen formatlanması gerekir. Ancak burada iki sıkıntı var; tek HDD'de çift işletim sistemi olan kurulumda bu yöntem işe yaramaz. İkincisi ise riskli bir işlem olması. Referans rehberi inceyebilirsin.
Hackintosh Sistemlerde Fusion Drive Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler