Cihazım için hackintosh ventura uyumlu Wifi kart önerisi

alsdk98

APPRENTICE
8 Ağu 2020
66
18
21
Cihazıma Ventura uyumlu Wi-fi kart satın almak istiyorum airdrop kullanmak için öneriniz var mıdır ?

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Gigabyte H510M H
İşlemci Modeli
Intel Core i5-10400F
Grafik Kartı
AMD Radeon Sapphire RX 580 Nitro 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
ETH: Realtek® GbE LAN çip (10/100/1000 Mbit) / wifi: ??
Disk ve RAM
Western Digital Blue SN550 / KINGSTON HYPERX 3200Mhz DDR4 16GB

redsmoke

APPRENTICE
3 Ara 2017
46
12
71
En popüler olanı Fenvi markadır ve T919 modeli de ventura ile uyumlu.

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Gigabyte B460M Aorus Pro
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400
Grafik Kartı
Intel UHD 630 & Sapphire RX 580 4GB
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM94360CD
  • Like
Tepkiler: alsdk98

alsdk98

APPRENTICE
8 Ağu 2020
66
18
21
Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Gigabyte H510M H
İşlemci Modeli
Intel Core i5-10400F
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

redsmoke

APPRENTICE
3 Ara 2017
46
12
71
@redsmoke çok teşekkür ederim hocam şimdi baktım da bu kart masaüstü için diyor laptop ile de kullanılabiliyor mu ?

Böyle bir şey alsam çalışır mı ?
Hocam laptop'un girişinin neyi desteklediğine bağlı. Mesela sizin attığınız NGFF (M2) diye geçiyor ve büyük ihtimalle uyumludur. Aşağıdaki linkte benim söylediğim kartın yalnızca chip olan görüntüsü mevcut. Bağlantı noktaları farklılığından anlayabilirsiniz ve sanırım dediğiniz şekilde masaüstü için uygun benim kullandığım model.
Yine de laptop için hangisinin kullanılması gerektiğini bilen uzman bir arkadaş daha çok yardımcı olacaktır.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Gigabyte B460M Aorus Pro
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400
Grafik Kartı
Intel UHD 630 & Sapphire RX 580 4GB
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM94360CD
  • Like
Tepkiler: alsdk98

alsdk98

APPRENTICE
8 Ağu 2020
66
18
21
@redsmoke Teşekkür ederim hocam wifi kartımın girişine bir bakayım uyumlu bir model bulursam alacağım

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Gigabyte H510M H
İşlemci Modeli
Intel Core i5-10400F
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: redsmoke

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
@redsmoke çok teşekkür ederim hocam şimdi baktım da bu kart masaüstü için diyor laptop ile de kullanılabiliyor mu ?

Böyle bir şey alsam çalışır mı ?
Ben de aynısını aldım. Memnunum. Yalnızca windowsta ve linuxta sürücü indirmeniz gerekiyor ama macosta sorunsuz çalışıyor. İsterseniz Windows için sürücü dosyalarını da atabilirim. Linuxlarda bazısı destekliyor bazısında sorun oluyor. En çok sorun opensusede var. Baya uğraştırıyor ve kesin çözümü henüz yok. Kde connect çalışmıyor mesela. Fedorada da çalışıyordu güncellemeden sonra bozuldu. Fedora tabanlı nobara var onda çok güzel çalışıyor broadcom-wl paketini yükledikten sonra. Ubuntu tabanlı linuxlarda da çalışıyor. Üçüncü parti yazılım yükle diyorsunuz kurulum yaparken. O zaman oluyor. Arch tabanlı linuxlarda da otomatik olarak wifi var ama bluetooth yok. Onu da broadcom-bluetooth paketini yükleyerek çalıştırabilirsiniz.

Macosta taktığınız gibi her şeyi düzgünce otomatik olarak çalışıyor. Herhangi bir kext koymanıza gerek yok. Bunlar orijinal apple olduğu için tak çalıştır prensibinde direkt. Laptop için bu ngff olanlar. Sizin önce laptopu bir açıp bakmanız lazım wifi kartınızın ucu neymiş diye. Eğer bu resimdeki gibiyse bunu alabilirsiniz. Ben sorunsuz kullanıyorum.

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus Master RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
İntel Killer E3100G (Realtek 8125) & İntel AX210 NGW
Disk ve RAM
Kioxia Exceria Pro 1 TB NVMe SSD & Kioxia Exceria Pro 2 TB NVMe SSD & Adata Xpg Lancer 64GB 4400MHz (6000 OC) DDR5 RAM

alsdk98

APPRENTICE
8 Ağu 2020
66
18
21
Ben de aynısını aldım. Memnunum. Yalnızca windowsta ve linuxta sürücü indirmeniz gerekiyor ama macosta sorunsuz çalışıyor. İsterseniz Windows için sürücü dosyalarını da atabilirim. Linuxlarda bazısı destekliyor bazısında sorun oluyor. En çok sorun opensusede var. Baya uğraştırıyor ve kesin çözümü henüz yok. Kde connect çalışmıyor mesela. Fedorada da çalışıyordu güncellemeden sonra bozuldu. Fedora tabanlı nobara var onda çok güzel çalışıyor broadcom-wl paketini yükledikten sonra. Ubuntu tabanlı linuxlarda da çalışıyor. Üçüncü parti yazılım yükle diyorsunuz kurulum yaparken. O zaman oluyor. Arch tabanlı linuxlarda da otomatik olarak wifi var ama bluetooth yok. Onu da broadcom-bluetooth paketini yükleyerek çalıştırabilirsiniz.

Macosta taktığınız gibi her şeyi düzgünce otomatik olarak çalışıyor. Herhangi bir kext koymanıza gerek yok. Bunlar orijinal apple olduğu için tak çalıştır prensibinde direkt. Laptop için bu ngff olanlar. Sizin önce laptopu bir açıp bakmanız lazım wifi kartınızın ucu neymiş diye. Eğer bu resimdeki gibiyse bunu alabilirsiniz. Ben sorunsuz kullanıyorum.
Teşekkür ederim hocam baya açıklayıcı olmuş linux kullanmadığım için pek sorun değil windows ile sorunsuz çalışıyorsa aynı zamanda almak mantıklı bu model işimi görecek gibi venturada wifi çok sıkıntı oluyor gerçekten airportitlwm sürüm güncellemesi de bayadır gelmedi o yüzden kext ile uğraşmak istemiyorum artık wifi konusunda direk çözüme gideyim.

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Gigabyte H510M H
İşlemci Modeli
Intel Core i5-10400F
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: BurakAk