Clover Boot menüsünde istenilen bölümden başlatmak

zeytinpark

PADAVAN
24 Tem 2017
105
30
71
54
High Sierra kullanıyorum. Ayrı bir diskteki Windows 10 ile dual boot kullanıyorum. Daha doğrusu Windows 10 ve macOS'u iki ayrı diske kurduğum için PC'yi ilk başlattığımda F11 ile BIOS Boot menüsünden macOS diskini seçiyorum ve öyle başlatıyorum.

Bir-iki gün önce son güncellemeyi yaptım. Güncelleme sonrasında başlangıçtaki Clover Boot ekranında başlatma bölümleri geldiğinde direk Microsoft EFI kısmı seçili geliyor. Elle macOS kısmına geçip Enter'a basmam gerekiyor. Güncelleme öncesi direk ilgili macOS bölümü seçili gelirdi ve hiçbir şeye dokunmadan macOS açılırdı.
İstediğim EFI bölümünden otomatik açılmasını nasıl sağlayabilirim?
Belki basit bir konu ama araştırdım bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
Config / Boot / Default Boot Volume içine macOS kurulu diskin ismini girip kaydedip dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: zeytinpark

zeytinpark

PADAVAN
24 Tem 2017
105
30
71
54
Yine hızır gibi yetiştiniz. Belki ufak bir detay ama El Capitan'dan beri defalarca macOS kurdum hep otomatik açılmıştı. Son güncelleme sonrası değişince şaşırdım. Altta bazı başlıklarda benzer mesajları okudum ama yanlış anlamışım. Ben macOS bölümün adı yerine direk diskin adını yazıyormuşum. Yaş elliye yaklaşınca kafa daha az çalışıyor tabii, kusura bakmayın :)

Dediğinizi yaptım oldu. Çok teşekkür ederim. Aklınıza sağlık...