Merhaba, sistemime Yosemite 10.10.1 sürümünü kurdum. 10.10.1 kurma sebebim YouTube'ta bu sürümün bu laptopta çalıştığını kanıtlayan bir video ve donanımlar için hangi kextlerin gerekli olduğunu gösteren bir site görmüştüm. (Sitenin linkini kural ihlali olabileceğini düşündüğümden dolayı paylaşmıyorum.)
Sistemde varsayılan olarak Clover bootloader kurulu. Eğer açılışta 2 tuşuna basarsam Chameleon bootloader açılıyor. Clover bootloader ile sistemi boot etmeyi denediğim zaman Apple logosundan sonra laptop kendini yeniden başlatıyor. Kullandığım boot argları: npci=0x2000 GraphicsEnabler=Yes EthernetBuiltIn=Yes
Fakat Chameleon bootloader ile çalıştırdığım zaman sistemi açabiliyorum.
Sistemi kurulumdan sonra Chameleon bootloader ile açıp toledaARPT.kext, VoodooHDA.kext ve AppleHDADisabler.kext'lerini kurdum.
Bu arada asıl sorunum Clover bootloader ile boot edememek olsa da kurduğum kextlere rağmen sistem terchilerinden VoodoHDA'yı açtığım zaman No VoodooHDA Devices Detected hatası alıyorum ve ağ ayarlarından yeni servis ekleyince Wi-Fi görmüyorum (sadece ethernet görüyorum) (Ses kartı Realtek ALC 272)
Sistemi verbose modda çalıştırıp video çektim.
Bu arada, maalesef touchpad ve laptopun klavyesini çalıştıramıyorum. Harici klavye mouse kullanıyorum.
Düzenleme:
Ses sorununu all in one audio solution paketini kullanarak çözdüm.
Sistemde varsayılan olarak Clover bootloader kurulu. Eğer açılışta 2 tuşuna basarsam Chameleon bootloader açılıyor. Clover bootloader ile sistemi boot etmeyi denediğim zaman Apple logosundan sonra laptop kendini yeniden başlatıyor. Kullandığım boot argları: npci=0x2000 GraphicsEnabler=Yes EthernetBuiltIn=Yes
Fakat Chameleon bootloader ile çalıştırdığım zaman sistemi açabiliyorum.
Sistemi kurulumdan sonra Chameleon bootloader ile açıp toledaARPT.kext, VoodooHDA.kext ve AppleHDADisabler.kext'lerini kurdum.
Bu arada asıl sorunum Clover bootloader ile boot edememek olsa da kurduğum kextlere rağmen sistem terchilerinden VoodoHDA'yı açtığım zaman No VoodooHDA Devices Detected hatası alıyorum ve ağ ayarlarından yeni servis ekleyince Wi-Fi görmüyorum (sadece ethernet görüyorum) (Ses kartı Realtek ALC 272)
Sistemi verbose modda çalıştırıp video çektim.
Bu arada, maalesef touchpad ve laptopun klavyesini çalıştıramıyorum. Harici klavye mouse kullanıyorum.
Düzenleme:
Ses sorununu all in one audio solution paketini kullanarak çözdüm.
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Aorus 15G KC
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 10870H
- Grafik Kartı
- Intel UHD Graphics 630 iGPU & Nvidia RTX 3060
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC255
- Ağ Aygıtları
- Realtek RTL8125 Gaming 2.5GbE Family Ethernet Controller & Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHz Wireless Network Adapter
- Disk ve RAM
- 500GB SSD & 16GB RAM