ÇÖZÜLDÜ Clover bootloader yavaş çalışıyor.

Rui

APPRENTICE
22 Şub 2017
23
4
21
32
Merhaba. High Sierra'ya geçiş yaptıktan sonra sıkıntısız sistemimi kullanıyordum. Bir şekilde Clover inanılmaz geç yüklenmeye başladı. 1 saniye gibi bir sürede bana dual boot ekranını veren bootloader yaklaşık 15 saniyede yükleniyor. Gigabyte yazısı vs ekranda uzun kalıyor. Biosta bir değişiklik yapmadım. Cloverı güncelledim lakin düzelme yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Bunun bir çok nedeni olabilir;
  • BIOS'u sıfırlayarak tekrar yapılandırarak dene
  • Clover Configuratör ile Config / Boot / Timeout içerisindeki değeri 1 yaparak dene
  • Yukardaki seçenekler de olmazsa şayet, mevcut CloverBootloader (güncel olmayan) indirip tekrar Bootloader kurulumunu dene

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

Rui

APPRENTICE
22 Şub 2017
23
4
21
32
Bunun bir çok nedeni olabilir;
  • BIOS'u sıfırlayarak tekrar yapılandırarak dene
  • Clover Configuratör ile Config / Boot / Timeout içerisindeki değeri 1 yaparak dene
  • Yukardaki seçenekler de olmazsa şayet, mevcut CloverBootloader (güncel olmayan) indirip tekrar Bootloader kurulumunu dene
Biosu tekrar flashlama riskini denemeden önce USB den hızlı boot ettiğimi farkettim (eski versiyon clover). Manuel olarak efi/clover klasörünü değiştirdim. Sorun çözüldü. Teşekkürler

• Like
Tepkiler: baris_karaer

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Biosu tekrar flashlama riskini denemeden önce USB den hızlı boot ettiğimi farkettim (eski versiyon clover). Manuel olarak efi/clover klasörünü değiştirdim. Sorun çözüldü. Teşekkürler
Tam da düşündüğüm gibi.
Güle güle kullan...

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: Rui
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler