Clover Bootloader'dan sonrası gelmiyor, clover tekrar reboot ediyor

tamerm

APPRENTICE
1 Ocak 2019
6
0
0
26
İlk defa Hackintosh yapıyorum ve bir sorunla karşılaştım. Mojave kurmaya çalışıyorum.

High Sierra kurulum videosunda anlatılanları yaptım. "7 dakika kaldı, 1 dakikadan kısa bir süre kaldı..." derken kurulum tamamlandı. Videodaki gibi "baba" sürücüsünden yani dual boot yaptığım diskin OS X kısmından her başlattığımda siyah yazılar geçiyor ve clover tekrar açılıyor. Apple logosu gelmiyor. Nerede yanlış yapmış olabilirim.

Cihazım: ASUS TP500LB Intel Core i5-5200U - Nvidia GT940M - 6 GB RAM Laptop.

Sorun nedir acaba? Teşekkürler :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
USB içindeki. Config dosyalarından HD Graphics 5500 için olan config dosyası ile deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
30
İlk defa Hackintosh yapıyorum ve bir sorunla karşılaştım. Mojave kurmaya çalışıyorum.

High Sierra kurulum videosunda anlatılanları yaptım. "7 dakika kaldı, 1 dakikadan kısa bir süre kaldı..." derken kurulum tamamlandı. Videodaki gibi "baba" sürücüsünden yani dual boot yaptığım diskin OS X kısmından her başlattığımda siyah yazılar geçiyor ve clover tekrar açılıyor. Apple logosu gelmiyor. Nerede yanlış yapmış olabilirim.

Cihazım: ASUS TP500LB Intel Core i5-5200U - Nvidia GT940M - 6 GB RAM Laptop.

Sorun nedir acaba? Teşekkürler :)
Sorunun düzeldi mi acaba ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tamerm

APPRENTICE
1 Ocak 2019
6
0
0
26
USB içindeki. Config dosyalarından HD Graphics 5500 için olan config dosyası ile deneme yap.
Bu işlemi nasıl yapacağım? Windows'tan mı bir işlem yapmalıyım? Yoksa clover ekranından mı? İlk defa yapacağım işlem adımları hakkında yardımcı olabilir misiniz?

HD 5500 Config dosyası ile deneme yaptım. Apple logosu geldi. Progress bar ilerledi ve sonunda ASUS logosuyla birlikte tekrar Clover açıldı. Bundan sonra nasıl bir çözüm uygulayabiliriz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
Clover Boot Menüde iken space tuşuna basıp -v verbose mod seçili olarak boot edip hata görselini paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tamerm

APPRENTICE
1 Ocak 2019
6
0
0
26
Verbose moduyla boot edince kodlar hiç durmuyor ki. Sürekli ilerliyor. Videoya mı almalıyım?

Video çektim:

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
30
Şimdi olayı şöyle düşün o kodlar mutlak olarak bir yerde kalıyor hatan orada problemin ne olduğunu söyleyecek. İstersen kaldığı yerde fotoğraflamaya çalış ya da hızlı hızlı geçip yeniden başlıyorsa kapanmadan önceki evreleri yakalamaya çalışırsan daha rahat yardımcı olabiliriz. En azından bildiğim kadarıyla.

tamerm

APPRENTICE
1 Ocak 2019
6
0
0
26
Şimdi olayı şöyle düşün o kodlar mutlak olarak bir yerde kalıyor hatan orada problemin ne olduğunu söyleyecek. İstersen kaldığı yerde fotoğraflamaya çalış ya da hızlı hızlı geçip yeniden başlıyorsa kapanmadan önceki evreleri yakalamaya çalışırsan daha rahat yardımcı olabiliriz. En azından bildiğim kadarıyla.
O yüzden video çektim. Tüm aşamalar gözüksün, eksik bilgi vermeyeyim diye. Videoda tüm evreler gözüküyor diye düşünüyorum :)

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
30
Linkteki dosyayı indir-aç daha sonra usb deki Cloverin içersine ''...\CLOVER\ACPI\patched'' içine atıp tekrar denermisin ? Ayrıyetten bios ayarlarını yaptığından emin olman gerekiyor. Kurulumun daha önce bitmediğini ifade ediyorsun galiba konu başlangıcında değil mi ?

tamerm

APPRENTICE
1 Ocak 2019
6
0
0
26
Aslında şöyle oldu: Ben kurulumu başlatıp dışarı çıktım, 7 dakika kaldı... yazıyordu ben çıkarken. 15 dk sonra döndüğümde clover sürekli kendini resetliyordu (Mac OS X'i açmaya çalışıp tekrar Clover açılıyordu). Config dosyasını değiştirdim, Apple logosu geldi ancak bu sefer de yükleme çubuğu tam dolmadan (%70'lerde iken) Clover tekrar açılıyor.
•BIOS ayarlarının tamamını bulamadım BIOS'umda. Bulduklarımın hepsini değiştirdim. Şimdiyse dediğin işlemi yapıyorum (Nvidia Disable dosyası). Mesajı düzenleyeceğim.

Düzenleme: Nvidia Disable dosyasını usb'deki dosyanın üzerine yazdım ancak bir şey değişmedi. Aynı şekilde Apple logosu geliyor, progress bar %60-%70'lerde iken clover tekrar açılıyor.

Düzenleme 2:
BIOS ayarlarım şu şekilde, soldaki ince yazılar rehberden aldığım kısım, kalın yazılar kendi BIOS'umda yaptıklarım:
  1. SATA: AHCI olarak ayarlayın ayarladım.
  2. VT-D: Disable olarak ayarlayın ayarladım.
  3. EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın. böyle bir ayar bulamadım.
  4. xHCI Mode: Smart Auto bunun yerine HCI Pre-Boot Mode vardı onu Smart Auto yaptım.
  5. Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın secure boot: disabled olarak ayarlı zaten, değiştirilemiyor. Secure boot control: disabled yaptım.
  6. CFG-Lock= Disable bulamadım.
  7. Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy. Öncelikli medyayı USB olarak seçtim.
Hatam ne acaba? Çözemedim hala :(

Düzenleme 4: Tekrar kurulum yaptım Mojave üzerine. Kurulum başarı ile tamamlandı, 10 sn içinde yeniden başlayacaktır yazdı. Ben de "yeniden başlat" butonuna tıkladım. Apple logosu geldi, %70 civarı yine aynı çizgide Clover tekrar açıldı. Neyi yanlış yaptım anlayamıyorum :(

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
#19 mesajda uygulanan adımları takip et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tamerm

APPRENTICE
1 Ocak 2019
6
0
0
26
Drop all nvidia'lı bir seçenek yok. Bgrt'li seçeneği seçtim. Diğer ayarlar videoda gösterdiğim gibi. Hala apple logosunu geçemiyor.

Raw dosyasını usbye tekrar yazdım. Config dosyası orijinal haline döndü. Bu sefer eskisi gibi, verbose modu seçmesem bile yazılar geçiyor. Apple logosu hiç gelmiyor. En azından Config dosyasıyla Apple logosu geliyordu. Verbose seçince yazılar geliyordu. Şimdi iki türlü de yazılar geçip gidiyor, sonraysa clover tekrar açılıyor

@montezuma

Sanırım sorunuma çözüm bulamayacaksınız :(

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
Paylaştığı videodaki çıkan hataya istinaden;
13: "System uptime in nanoseconds" Hatası Alıyorum
  • BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
  • USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
  • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
  • BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
  • EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları