Clover Editor ile donanima uygun config.plist olusturmak.

ilkersenol

APPRENTICE
20 Haz 2020
19
7
21
Merhaba,

Basarisizlikla sonuclanan onlarca Olarilla , Niresh ve Osxinfo sürümlerinin Mojave, Catalina ve High Sierra install denemelerininden sonra, sorunun dogru config.plist dosyasina sahip olmadigim kanisina vardim.

Kendi donanimima uygun config.plist olusturma cabalarim da sonucsuz kaldi. Cünkü, Cloud Clover Editor'de nereye ne yazmam gerektigini, hatta en basitinden DSDT . SSDT gibi terimlerin ne manaya geldigini dahi cözemedim. :-(

Bir kac config dosyasi inceledim. Ancak burada girilen parametrelerin ne sekilde elde edildigini , nereye bakmam , nerden almam gerektigini anlayamadim :-( Belki gözümden kacti ama, bu Clover Editor nasil kullanilir , ( örnegin ) DSDT kisminda girilen parametreler neye göre girilirr , bu harflerin anlamlari nedir diye bakip ögrenebilecegim bir tutorial de bulamadim.

Son bir de gayretle buradaki forum sakinlerden bu konuda yardim talep ediyorum. Donanimima uygun config.plist nasil olustururum? Bu parametreler nedir , nasil belirlenir ? Hıc olmazsa sistemime uygun bir Clover EFI ve config.plist olusturabilecek kisiye cok minnettar kalacagim. Mojave veya Catalina.

Anakart : Asus Prime B360M-A (LGA 1151 v2 )
BIOS : AMI UEFI BIOS (Güncel)
CPU : Intel i5 - 9600K Coffe Lake
RAM : G.Skill DDR4 - 2666 (29.19.19.43 @ 1333 MHZ) ( 2 X 8 GB )
Dahili Ekran Karti : INTEL UHD 630
Harici Ekran Karti : Gigabyte GeForce GTX 1050
Ses Karti : Realtek ALC887 ( Dahili )
Hard Disk : OCZ Vector180 - 500 GB SSD SATA-III

Simdiden tesekkür ederim

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Merhabalar öncelikle Kurulum yapıldı mı? Catalina kurabilirsiniz Clover ile kurulum için yönergeyi takip ediniz. Sonrasında ben doğrudan yardımcı olayım.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

ilkersenol

APPRENTICE
20 Haz 2020
19
7
21
Merhabalar öncelikle Kurulum yapıldı mı? Catalina kurabilirsiniz Clover ile kurulum için yönergeyi takip ediniz. Sonrasında ben doğrudan yardımcı olayım.
Kurulumu tamamlayamiyorum. Yükleme ekraninda " Bir dakikadan az kaldi " ibaresi cikana kadar hersey normal. Bu ibare ciktigi an sistem, mouse, hersey donuyor.

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Kurulumu tamamlayamiyorum. Yükleme ekraninda " Bir dakikadan az kaldi " ibaresi cikana kadar hersey normal. Bu ibare ciktigi an sistem, mouse, hersey donuyor.
Ssd kurulum yapacaksınız herhalde artı Windows tanınan Catalina olmuyor. Ssd marka model nedir

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

ilkersenol

APPRENTICE
20 Haz 2020
19
7
21
Ssd kurulum yapacaksınız herhalde artı Windows tanınan Catalina olmuyor. Ssd marka model nedir
Evet SSD diske kurulum yapmak istiyorum. Disk üzerinde baska hicbirsey yüklü degil. Ve tek disk olarak takili. Marka OCZ Vector180 500 GB SSD.
Bu arada tekrar Catalina yükleme denemesi yaptim. Kurulumun bitmesine son 2 dakika kala sistemin kendisini resetlemesi gerekiyor. ( En azindan KaOS un hazirladigi Catalina yükleme videosunda bu sekilde. )
Ancak benim sistemim , bu resetleme zamani geldiginde ( yani bitime 2 dakika kaldiginda ) donuyor. Kurulum esnasinda Log dosyalarini da takip ediyorum. Ve en son su mesaji aliyorum.
" disk26s1 is not convertible to APFS: This volume is not formatted as mac os extended (journaled) "
Tüm silme ve formatlama islemini dogru yaptigimdan eminim.

• Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Evet SSD diske kurulum yapmak istiyorum. Disk üzerinde baska hicbirsey yüklü degil. Ve tek disk olarak takili. Marka OCZ Vector180 500 GB SSD.
Bu arada tekrar Catalina yükleme denemesi yaptim. Kurulumun bitmesine son 2 dakika kala sistemin kendisini resetlemesi gerekiyor. ( En azindan KaOS un hazirladigi Catalina yükleme videosunda bu sekilde. )
Ancak benim sistemim , bu resetleme zamani geldiginde ( yani bitime 2 dakika kaldiginda ) donuyor. Kurulum esnasinda Log dosyalarini da takip ediyorum. Ve en son su mesaji aliyorum.
" disk26s1 is not convertible to APFS: This volume is not formatted as mac os extended (journaled) "
Tüm silme ve formatlama islemini dogru yaptigimdan eminim.
Diski Apfs ve Guid formatta yapıp deneyiniz
Bu şekilde mi yaptınız. Kextlerde cloverda nwmefix var mı

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

ilkersenol

APPRENTICE
20 Haz 2020
19
7
21
Diski Apfs ve Guid formatta yapıp deneyiniz
Bu şekilde mi yaptınız. Kextlerde cloverda nwmefix var mı
Aynen hocam, APFS ve GUID olarak diski formatliyorum. Container aciliyor ve APFS katman ayriliyor.
Bahsettiginiz kext Clover dizininde yok.
Ayrica , Paragon APFS tool ile diski mount ederek te denedim. Sonuc bir türlü degismiyor. Bitime 2 dakika kala resetlemesi gerekirken donuyor.
Ekteki resimler ile asamalari göstermeye calistim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Aynen hocam, APFS ve GUID olarak diski formatliyorum. Container aciliyor ve APFS katman ayriliyor.
Bahsettiginiz kext Clover dizininde yok.
Ayrica , Paragon APFS tool ile diski mount ederek te denedim. Sonuc bir türlü degismiyor. Bitime 2 dakika kala resetlemesi gerekirken donuyor.
Ekteki resimler ile asamalari göstermeye calistim
Şöyle yapalım ct ile başlayan DİSK’in üstüne gelip İşlemleri yapın container filan onunla işimiz yok otomatik iyi alt üniteye kendisi ayırıyor zaten ana diski apfs guid seçip formatlyın

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM