Clover kurulumundan sonra macos açılıyor fakat windows açılmıyor

mhazarmusic

APPRENTICE
30 Ocak 2018
19
0
1
25
Clover kurulumu sonrası flash bellek olmadan macos'i boot edebiliyorum fakat aşağıdaki resimde görülen 3 adet windows logolu disklere bastığımda boot etmeyip ekranda kare bir görüntü oluşuyor. Fakat windowsun onarım aracı ile fixmbr komutunu uyguladığımda windows'a giris yapabiliyorum, fakat tekrardan flash bellek ile mac'i boot edip clover'ı kurmak zorunda kalıyorum.

iw0W3vqeUZL6y_xnf7tVMZlwNv5Nh4IK.jpeg

iw0W3vqeUZL6y_xnf7tVMZlwNv5Nh4IK.jpeg

Bu çıkan kare logo sonrasında beklediğimde hicbir şekilde windows'a girmedi. Aksine bu kare şey çıktığında klavyeden herhangi bir tuşa bastığımda ilk resimdeki clover menüsüne dönüyor.

9 Tem 2017
218
62
251
29
Windows'u Legacy olarak kullanıyorsun. Terminal'e girip "diskutil list" komutu girer misin? Galiba Windows'un "bootmgr" isimli dosyası kayıp.

9 Tem 2017
218
62
251
29
Bölüntü tablosu sağlam. Windows kurulum USB'si ile sistemi başlatıp kurtarma moduna geçip başlangıç onarma deneyin. Sorunu büyük ihtimalle çözecektir. Aynı sorunu macOS değil de geçmişte Linux kurduktan sonra yaşamıştım.

Yine açamazsan kurtarma menüsüne tekrar gelip Komut İstemi'ni aç ve şu komutları sırasıyla gir:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow

Sorunun devam ederse tekrar Komut İstemi'ne dönerek şu komutlar ile devam et:
bootrec /RebuildBcd
bootrec /fixMbr
bootrec /fixboot

Yine çözülmezse birkaç yöntem daha söyleyeyim. Ek olarak bana Windows'u direk boot menüsünden açmak isteyince karşılaştığın sorunu belirtir misin?

mhazarmusic

APPRENTICE
30 Ocak 2018
19
0
1
25
Bootrec komutlarıyla denediğimde böyle diyor.
51kQndibhLk6eHuWFjd5qhAqSW6PO-8C.jpeg

Bölüntü tablosu sağlam. Windows kurulum USB'si ile sistemi başlatıp kurtarma moduna geçip başlangıç onarma deneyin. Sorunu büyük ihtimalle çözecektir. Aynı sorunu macOS değil de geçmişte Linux kurduktan sonra yaşamıştım.

Yine açamazsan kurtarma menüsüne tekrar gelip Komut İstemi'ni aç ve şu komutları sırasıyla gir:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc
/scannow

Sorunun devam ederse tekrar Komut İstemi'ne dönerek şu komutlar ile devam et:
bootrec /RebuildBcd
bootrec /fixMbr
bootrec /fixboot

Yine çözülmezse birkaç yöntem daha söyleyeyim. Ek olarak bana Windows'u direk boot menüsünden açmak isteyince karşılaştığın sorunu belirtir misin?
Verdiğiniz çözümleri denedim ancak halen windowsun kurulu olduğu bölüntüden boot etmeye calıştığımda bu ekran geliyor ve bekliyor sadece. Windows açılmıyor. Herhangi bir hata mesaji da vermiyor.
ow6Nnd_JS9Rnnk-xbUK_QQvMG6DKewOS.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
9 Tem 2017
218
62
251
29
Windows'u bilgisayarın kendi Boot Manager'i ile başlatabiliyor musun?

Son olarak şu yöntemi dene:
Yine Komut Satırı'na kadar gel.
Sırasıyla:
diskpart
select disk 0
list volume

Burada bağlı olan diskler gösterilir. Burada kurtarma USB ya da DVD'nin harfini ve Windows kurulu bölümün harfini öğreneceksin. öğreneceksin. Yani "C", "D", "E" gibi bölümlerden hangisine sahip olduğunu öğrenmen lazım. Ben Windows bölümün "D" olduğunu ve USB/DVD bölümün "E" olduğunu varsayarak devam ediyorum benim yazdıklarımın yerine kendi bulduğun harfi yaz.
exit
E:
cd boot
dir

Burada bir liste dosya göreceksin. "bootsect.exe" dosyası bu dizindeyse doğru yerdesin demektir.
bootsect /nt60 SYS /mbr
bootsect /nt60 C:
bootsect /nt60 ALL

Kaynak koddan kaynaklanan bir sıkıntı olmuş. Kusura bakma mesajı birçok kez tekrarlamış.

mhazarmusic

APPRENTICE
30 Ocak 2018
19
0
1
25
Windows'u bilgisayarın kendi Boot Manager'i ile başlatabiliyor musun?

Son olarak şu yöntemi dene:
Yine Komut Satırı'na kadar gel.
Sırasıyla:
diskpart
select disk 0
list volume

Burada bağlı olan diskler gösterilir. Burada kurtarma USB ya da DVD'nin harfini ve Windows kurulu bölümün harfini öğreneceksin. öğreneceksin. Yani "C", "D", "E" gibi bölümlerden hangisine sahip olduğunu öğrenmen lazım. Ben Windows bölümün "D" olduğunu ve USB/DVD bölümün "E" olduğunu varsayarak devam ediyorum benim yazdıklarımın yerine kendi bulduğun harfi yaz.
exit
E:
cd boot
dir

Burada bir liste dosya göreceksin. "bootsect.exe" dosyası bu dizindeyse doğru yerdesin demektir.
bootsect /nt60 SYS /mbr
bootsect /nt60 C:
bootsect /nt60 ALL

Kaynak koddan kaynaklanan bir sıkıntı olmuş. Kusura bakma mesajı birçok kez tekrarlamış.
Bu çözüm de işe yaramadı maalesef.
Bu sıkıntı mac kurulduktan sonra başıma geldi. Şuan mac üzerinden windows diskime erişim sağlayabiliyorum, buradan yapabileceğim herhangi bir işlem var mıdır ? Windows masaüstüne ulaşmam gerekli çünkü.

9 Tem 2017
218
62
251
29
Bence işletim sistemi sağlam ama erişim sağlayamıyorsun. Aynı sorunu yaşayan kişilerden 2 farklı çözüm yolu buldum.

İki çözüm için de tüm diski GPT düzen tablosuna geçirmen gerekiyor bilgin olsun. Bunun için format atmadan geçirmenin yolları var ama pek bilgim yok.
Clover MBR Windows 7 Legacy boot? | tonymacx86.com
Help with Booting Windows 10 with Clover UEFI | tonymacx86.com

Attığım postları incele. Sen format atsan da büyük ihtimalle sistem yine açılmayacak bilgin olsun. Windows 7'nin bir dezavajtazı bu galiba.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Format atmadan GPT'ye çevirmek zorunda hissedersen kendini bilmen gereken bir şey var:

Verilerini kaybedebilirsin...

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: ResidentBomb
9 Tem 2017
218
62
251
29
Format atmadan GPT'ye çevirmek zorunda hissedersen kendini bilmen gereken bir şey var:

Verilerini kaybedebilirsin...
Güvenli yollarla çevirirse bu olasılık çok düşük. :) Mesela şu site çok güvendiğim sitelerden biri. Bence kaybetme olasılığı daha çok olan şey veriler değil sistemin tüm önyükleyicisi. Çünkü bu çevirmeden sonra EFI düzenlenmezse macOS'i de açamayacak Windows 7'i de. Öncelikle Windows 7 dosyalarını UEFI boot edebilecek şekilde değiştirmen gerekiyor. macOS içinse drivers64 klasöründeki dosyaların aynılarını drivers64UEFI içerisine kurulması gerekiyor. Ve önyükleyici tablonun Mac dizininden çıkarılıp Windows kurtarma bölümüne enjekte edilmesi. Ardından kurtarma bölümün pasifize edilmesi gerekiyor. Windows 7 ile kurtarma bölümü oluşmadığı için nasıl yapılacağı konusunda hiçbir fikrim yok. :)
Windows 10 da MBR yi GPT ye verikayıpsız çevirelim

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Valla dostum bilmiyorum. Hiç denemedim Windows tarafında işler değişmiş. Ama ben olsaydım kesinlikle yapmazdım. :)

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: ResidentBomb

mhazarmusic

APPRENTICE
30 Ocak 2018
19
0
1
25
Windows 10 kurulu şuan sistemimde hocam. Yalnız windows 10 lite olarak geçen modlanmış bir versiyon.

9 Tem 2017
218
62
251
29
Windows 10 kurulu şuan sistemimde hocam. Yalnız windows 10 lite olarak geçen modlanmış bir versiyon.
İndirdiğiniz yerin linkini atar mısınız? Galiba sistemin "köylü"nün şahiserlerinden biri. Modlama yapan çoğu kişiyi diğer forumlardan tanıyorum. Direk sistemi modlayan kişiye durumu bildirip yardım isteyeceğim.

9 Tem 2017
218
62
251
29
Yabancı torrent sitelerinden bulduğum bir mod maalesef.
O zaman yapacak bir şey yok. Lite ISO boyutu 1.3GB altında ise büyük ihtimalle o sistemi Clover ile kullanman mümkün değil malesef. Çünkü Windows 10 önyükleyicilerini çıkarıp eski makinelerde daha hızlı olan Windows 7 önyükleyiciyi kullanıyorlar.