Çok daha basit ve risksiz bir yöntem önerebilirim hem fazla girişleri kaldıracak hemde girişlerin sırasını ve isimlerini manuel olarak yapacaksın.
Bunun için Clover Configrator ile config.plist dosyamızı açıyoruz ve GUI sekmesine geliyoruz Scan=Custom Entries=True olacak şekilde ayarlıyoruz. Hide Volumes bölümüne Windows ve Preboot yazıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 10224
Alt Bölümde Custom Entries bölümüne + ile yeni bir HDD ekliyoruz ve HDD simgesine çift tıklıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 10225
Burda ayarlarımız şu şekilde olacak. Clover menüde ilk sırada neyi görmek istiyorsak onu ayarlıyoruz aşağıdaki gibi. Ben ilk sırada macOS High Sierra olmasını istiyorum ve önce volume bölümünden High Sierra yüklü olan diskimi seçiyorum (eğer seçmekte zorlanırsan Clover boot menüde hangi girişleri kullanıyorsan üzerine gelerek klavyenden 'boşluk' tuşuna basarak DISK UUID'lerini not etmeli ve volume bölümünden seçtiğin her disk bölümünün üstünde yazan UUID ile not ettiğinin eşleştiğine emin olmalısın) Eğer yanlış birşey yaparsan merak etme sistemine bir zarar gelmez sadece giriş Clover üzerinde gizlenir ve F3 tuşuna basarsan gizli bölümler görünür hale gelir.
Ekli dosyayı görüntüle 10226Ekli dosyayı görüntüle 10227
Burda bir diğer önemli nokta Type bölümünde doğru seçeceği seçmek zira windows bölümünü OSX seçersek sistem saçmalar ve açılmaz o boot girişindeki sistemimiz neyse onu seçmemiz gerekiyor benim OSX olduğu için OSX seçtim ve VolumeType olarak Internal seçtim çünkü bu bir dahili disk eğer harici bir disk ile çalışıyorsan o zaman buradan External seçmen gerekir. Bu ayarları yaptıktan sonra boş bir alana tıklıyoruz ve diğer disk bölümümüzü ayarlıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 10228
Tüm ayarlarımız bittikten sonra Clover.plist dosyamızı kaydedip sistemi yeniden başlatıyoruz. Bir yerde hata yapmamış iseniz tamamen özelleştirilmiş bir Clover Menünüz oldu demektir. Şimdiden hayırlı olsun.