Sisteminizde Windows 10 ve Hackintosh yüklü olduğunu varsayıyorum ve anlatmaya başlıyorum. Şimdi yapacağımız işlem Windows ön yükleme ekranında bize işletim sistemlerinin seçeneklerini sunacak, bizde istediğimizi seçeceğiz. Birde Mac içerisinde Clover boot ekranında beklemeden direk Apple logosu çıkarak sistem boot edilecek.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra, açılışta seçim ekranı gelecektir. Şimdi Clover Boot ekranında beklemeden direk Apple logosu ile sistemin boot etmesini sağlayalım.
- İlk olarak windows ortamına ulaşın ve EasyBCD programını indirin.
- Program yönergeleri takip ederek, ileri, ileri diyerek kurulumu yapın.
- Kurulum bittikten sonra EasyBCD programını çalıştırın ve resimdeki yönergeleri takip edin.
- Add New Entery > Mac > NOT : Eğer kurulumu UEFI olarak yaptıysanız EFI seçeneğini seçin. Değil ise MBR'yi seçin. Seçimi yaptıktan sonra Add Entery butonuna tıklayın (Numara 3'ün altında).
- Name kısmından bir isim girin.
- Daha sonra Edit Boot Menu seçeneğini seçin, İsimlendirdiğiniz İşletim sisteminin Boot Menüsüne eklendiğini göreceksiniz.
- Öncelik vermek istediğiniz işletim sisteminin kutusunu işaretleyin. YES yazan önceliklidir.
- Up | Down butonları ile istenilen işletim sisteminin sırası değiştirilebilir.
- Enson olarak Save Setting butonuna tıklayın. Ayarları kaydedecek.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra, açılışta seçim ekranı gelecektir. Şimdi Clover Boot ekranında beklemeden direk Apple logosu ile sistemin boot etmesini sağlayalım.
- Mac ortamına ulaşın ve EFI klasörünüz içerisindeki config.plist dosyasını Clover Configurator ile açın.
- Boot sekmesine gidin, Default Boot Volume yazan yere Mac'inizin yüklü olduğu HDD | SSD adını girin.
- Daha sonra Timeout değerini 0 (sıfır) olarak ayarlayın, Kaydedip kapatın sistemi yeniden başlatın ve Clover ekranında hiç beklemeden direk Apple logosu gelerek Boot edilecek.