Core 2 Duo T6400 - Yosemite kurulumu

sizenet

APPRENTICE
18 Ocak 2018
8
4
21
45
Merhaba,

Kemal Hocamın yosemite imaj konusuna yazmıştım. Onun imajı ile kuramadım. Hackintosh.zone dan yosemite indirerek kurulumu başarabildim ancak bir kaç veya bir çok sorunum var bu konularda yabancı olduğum içinde direkt sizlerden bilgi almak istedim.

Öncelikle elimdeki laptopt'a Ubuntu 16.04 yüklü idi. Ancak performans alamadığım için bu maceraya atılmak istedim ve macos kurmak istedim. Biraz araştırmalar sonucu hackintosh ile karşılaştım veya apple storedan direkt yosemite image indirip unibeast gibi programlarla ayarlayıp kurulumda yapılabiliyor. Ben bu detaya çok girmeden hackintosh.zone dan yosemite dmg yi indirip usb belleğe yazdırıp kurulumu bir şekilde başarabildim. Kurulumu Chameleon ile yaptım izlediğim hackintosh zone videosunda böyle yapıyordu ve sanırım benim sistemim clover ı desteklemiyor. Bu konuda bir bilgim yok.

Ancak şöyle sıkıntılar çıkıyor bilgisayarı yeniden başlatınca siyah ekran sorunu tekerrür ediyor. Wifi çalışmıyor. Otomatik boot olmuyor. Bu sorunları ne şekilde aşabilirim?

Ya da aşağıda yazdığım sistem özelliklerine yosemite kurmak mantıklı mı? Sierra desteklemiyor ya da kaldırmıyor diye düşünüyorum.

Kurulumu şu video ile yapıyorum:

Sistem Özellikleri:
Core 2 Duo T6400 işlemci
4 GB DDR2 RAM
120 GB SSD
Ge Force 9300M Grafik kartı (Tek ekran kartı mevcut)
EFI - UEFI Boot özelliği bulunmamakta
Wifi Kart modelini bilmiyorum şu an mac yüklü gerekiyor ise ubuntu live ile bulabilirim.

• Like
Tepkiler: mdalom735