CPU Frekansı Sürekli Sabit

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Arkadaşlar, Intel Power Gadget adlı, uygulamayı hem windows da hemde Mac üzerinde çalıştırdım, Mac'de CPU frekansı sürekli sabit, 3.30 da seyrederken, windows 10 üzerinde işleme göre değişiyor, yani windows daki gibi olması lazım Mac'de de fakat Mac'de hep sabit ! Kext olarak NullCPUPowerManagement kullanıyorum, kaldırsam da birşey değişmiyor, Ayrıca ! Anakart sıcaklığı Windows üzerinde 26 dereceyi geçmezken, Mac üzerinde 30'dan aşağıya inmiyor, bunun bi izahatı var mıdır? Normal mi? Anormal mi? Güç yönetimi yapmaya çalıştım bi hata falan da almadım fakat, ne işe yaradı ne oldu ne değişti hiç haberim yok :D, Teşekkürler şimdiden. Bu durum Mac'i taaaaa ilk kurmaya heves ettiğimden beri var yani.

TeqI1vL5SrlDo71zOGGwmVKQwkU2yssF.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Ssdtprgen ile oluşturduğun SSDT işe yaramadı mı yani? :)

Güç yönetimini nasıl yaptığını anlatır mısın?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Ssdtprgen ile oluşturduğun SSDT işe yaramadı mı yani? :)

Güç yönetimini nasıl yaptığını anlatır mısın?
Hocam ssdtGen ile yaptigim su sekilde oldu, yonetici olarak programi sorunsuzca actim, "Build-all" dedim, masaustune cikardi, daha sonra DSDT.aml dosyam vardi, onu direkt maciASL ile actim "Kirmizi" olan hatalari duzelttim (bazi if else yapilari hata veriyordu onlari yani) Daha sonra ssdtGen ile masaustune olusturulan SSDT dosyalarina da baktim, sadece SSDT-SMBUS.aml dosyasinda biraz fazla hata vardi, onlari sildim. digerlerinde birsey yoktu, ve bunlari aldm direkt Clover/ACPI/patched icerisine attim Clover configurator'i actim ve ACPI bolumunde ustteki tablonun en alt sag tarafinda "Sorted Order" yazan yere sadece SSDT-xx.aml dosyalarinn isimlerini ekledim "DSDT name" yazan yerede duzenledigim My_DSDT.aml dosyasinin uzantisi ile birlikte adini yazdim. kayit ettim kapatip yeniden baslattin, Sistem rapotundan bakinca fark ettigim tek degisiklik IMEI denetleyici diye bise gelmis PCI bolumune, baskada bi degisiklik gormedim acikcasi, Yani ayni uygulamayi windowsda da kullaniyorum Frekans surekli degisiyor, 1.20, 2,10Ghz gibi yuke gore degisiyor ama Mac'de hep sabit ve ben saniyorumki surekli 3.30 GHZ hizinda calisiyor ve buda Anakartin isinmasina sebep oluyor

Anakartin sicakligi Windows 10'da 26'yi gecmezken ve fanlarin Deviri %40'i gecmezken, Mac'de 30'dan asagi inmiyor ve fanlar hep %60 seviyesinde, resmen intihar sebebi cunku bende sivi sogutma var ve kasann icinde Tam 9 Tane fan var hepside sogutma performansli Corsair fanlar, ve 4 tanesi 140mm, bunun sebebide CPU nun optimize olmamasidir, ve ayrica bazen oturum ekranina gelecegi zaman ekran karincali TV gibi oluyor 2sn sonra duzeliyor. Tesekkurler simdiden, bi el atinda size zahmet optimize edelim su Mac'imi arkadaslar, normalde kodlamadan falan anliyorum da bundaki kodlamalar biraz bilgisayar muhemdisligine birazda makine kodlamaya girdigi icin pek alanim degil.

Hocam soruna gelecek olursak, rehnerdeki herseyi aynen yaptim, oldu Fakat AppleInfo.kext islemi Haric! ben direkt intel gadget ile kontrol ettim, frekans tek cizgi ve hep sabit, yani PC bosta bile 3.30 Ghz de calisiyor, Bu NullCPUPowerManagement.kext dosyasini gelistiren adam hangi kafa ile yapmis bu kext'i acaba sildim attim onuda, S/L/E icine girdin AMD yazdim karsima ne ciktiysa sildim attim daha sonra ATI yazdim onlarida sildim, sonra IntelHD yazdim onlarida sildim, niye cunku ATI, AMD ile isim yok, benim CPUda da dahili grafik yongasi yok. sistem calisiyo sorun yok ama coook sicak yani.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
ssdtGen rehberini dikkatli takip etmiyorsun. Orada ne diyorum?
  1. Üzerinde oynanmış dosyaları bu uygulama ile SSDT oluştururken kullanmayın.
  2. Güç yönetimi için rehber takip edin:
    Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Sen uygulama ile çaıkartığın dosyalarda hata alıyorsan zaten sorun bu yüzdendir. Bak o rehberde ayrıca Config içinde düzenlemeler yapılmalı diyorum, yama girmeli diyorum (DSM to _XDSM gibi). Lütfen dediklerimi, rehberleri dikkatli uygula.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Güç yönetimi için:
komutlarını terminale gir.

Ardından herhangi bir "Finder" penceresi açıkken Windows tuşu+Shift+G kısayoluna bas.

Aşağıdaki yolu çıkan sekmeye kopyala.

• ~/Library/ssdtPRGen
Orada ssdt.aml dosyanı göreceksin.

Onu alıp masaüstüne kopyala.

Sonra şu konu için aşağıdaki yönergeleri uygula x99/z170/z97/h97 Sistemler için Otomatik SSDT Oluşturma Uygulaması

1. config.plist'ini Clover Configurator ile açıp aşağıda gösterdiğim sekmeleri tertemiz yap
  2. EFI/Clover/ACPI/patched içinde ne varsa temizle (her ihtimale karşı yedeğini al)
  3. Sisteme sonradan eklenmiş olan ve L/E yahut S/L/E yolunda bulunan ekran kartı, ses, internet, sata vb. sürücüler varsa hepsinin kextini sil ve cache yenile. (kextleri yedekle)
  4. EFI/Clover/kexts/Other içerisinde sadece FakeSMC.kext ve Voodootscsync.kext kalsın. Diğer kextleri yedekleyip sil.
  5. Yeniden başlat.

yL1JJ9cyHezTiRuMIcRej4UYCMEQ4xR1.png

Sistem yeniden başladıktan sonra ssdtgen.app kullanarak ile build all de.

Bütün SSDT'lerin masaüstüne toplanacak.

Hepsini alıp EFI/Clover/ACPI/patched yoluna kopyala.

Ardından config.plist'ini Clover Configurator ile açıp SortedOrder kısmına SSDT'lerin tek tek ismini yaz.

Sonra yeniden başlat.

Yeniden başladıktan sonra "Sistem Bilgileri"nden PCI sekmesine gelip değişiklik var mı kontrol et.

Ardından ekran kartı, internet, ses vb. kextlerini KCPM Utility Pro ile yükle.

NullCpuPowerManagement.kext'i sakın yükleme !

Tüm bu adımları doğru yaparsan herhangi bir sorun yaşamayacaksın ve güç yönetimin çalışacak aynı zamanda da PCI aygıtların sistem kimliğine uygun hâle gelecek.

Şekil A:

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: ferit34

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
DSDT Tablolarınızındüzenlenmemiş olması gerekiyor..
Hocam bu "Tablo" dedigin sey "DSDT.aml" dosyasi midir? birsuru hata vardi sadece onu duzelttim, ayrica onu koymasak olur mu? yani "Sorted Order" bolumune DSDT.aml dosyasi haric digerlerini ekledek ve patched klasorunede koymasak olur mu ki? Birde CPU'nun SSDT.aml olusturmasi icin "origin ve patched" klasorlerinde ".aml" uzantili dosyalar olmasa olur mu? yani icerileri bos olsa, daha sonra hepsini topluca eklesem

Başlamadan önce:

1. config.plist'ini Clover Configurator ile açıp aşağıda gösterdiğim sekmeleri tertemiz yap
  2. EFI/Clover/ACPI/patched içinde ne varsa temizle (her ihtimale karşı yedeğini al)
  3. Sisteme sonradan eklenmiş olan ve L/E yahut S/L/E yolunda bulunan ekran kartı, ses, internet, sata vb. sürücüler varsa hepsinin kextini sil ve cache yenile. (kextleri yedekle)
  4. EFI/Clover/kexts/Other içerisinde sadece FakeSMC.kext kalsın. Diğer kextleri yedekleyip sil.
  5. Yeniden başlat.

Ekli dosyayı görüntüle 5833

Ekli dosyayı görüntüle 5834

Ekli dosyayı görüntüle 5835

Sistem yeniden başladıktan sonra:

Güç yönetimi için:
komutlarını terminale gir.

Ardından herhangi bir "Finder" penceresi açıkken Windows tuşu+Shift+G kısayoluna bas.

Aşağıdaki yolu çıkan sekmeye kopyala.

• ~/Library/ssdtPRGen
Orada ssdt.aml dosyanı göreceksin.

Onu alıp masaüstüne kopyala.

Sonra şu konudaki:

x99/z170/z97/h97 Sistemler için Otomatik SSDT Oluşturma Uygulaması

yönergeleri uygula.

Bütün SSDT'lerin masaüstüne toplanacak.

Hepsini alıp EFI/Clover/ACPI/patched yoluna kopyala.

Ardından config.plist'ini Clover Configurator ile açıp SortedOrder kısmına SSDT'lerin tek tek ismini yaz.

Sonra yeniden başlat.

Yeniden başladıktan sonra "Sistem Bilgileri"nden PCI sekmesine gelip değişiklik var mı kontrol et.

Ardından ekran kartı, internet, ses vb. kextlerini KCPM Utility Pro ile yükle.

NullCpuPowerManagement.kext'i sakın yükleme !

Tüm bu adımları doğru yaparsan herhangi bir sorun yaşamayacaksın ve güç yönetimin çalışacak aynı zamanda da PCI aygıtların sistem kimliğine uygun hâle gelecek.

Şekil A:

Ekli dosyayı görüntüle 5836
Hoca cevabi simdi gordum cok saol yarin sabahtan deneyecegim, sonucu yazarim :)

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Sonucu yazarsan sevinirim. DSDT.aml kullanma ayrıca.

Neden kullanıyorsun ki ?

@montezuma'nın dediği şey DSDT.aml kullanmaman gerektiği.

DSDT tabloları sistemde zaten yerleşik olarak bulunur ve işletim sistemleri tarafından okunur. Hangi işletim sistemi olursa olsun fark etmez. Windows, Linux, BSD, Mac OS donanımları buna göre çalıştırır.

Eğer DSDT.aml çıkartır ve üzerinde oynama yaparsan bu yerleşik DSDT tablolarıyla oynadığın manasına gelir.

Biz bu SSDT.aml'ler ile Mac OS'un kendi Apple marka bilgisayarlarda kullandığı SSDT tablolarını uyarlıyoruz anlayacağın.

DSDT.aml kullanma özetle. :)

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31

Neden kullanıyorsun ki ?
Youtube da oyle yapiyodu hintlinin birisi MaciAsl ile acti, hatali yerleri sildi, SSDT dosyalari ile onu patched icine atti hocam, ben tam kavrayamadim bu DSDT olayini SSDT'yi biraz anladim da one ise yarar bilmiyorum valla :/ ayrica hocam kextleri sil demissin, sistem acilmayacak USB ile acsak olur mu? Yani USB'den boot etsem?

Neden kullanıyorsun ki ?

@montezuma'nın dediği şey DSDT.aml kullanmaman gerektiği.

DSDT tabloları sistemde zaten yerleşik olarak bulunur ve işletim sistemleri tarafından okunur. Hangi işletim sistemi olursa olsun fark etmez. Windows, Linux, BSD, Mac OS donanımları buna göre çalıştırır.

Eğer DSDT.aml çıkartır ve üzerinde oynama yaparsan bu yerleşik DSDT tablolarıyla oynadığın manasına gelir.

Biz bu SSDT.aml'ler ile Mac OS'un kendi Apple marka bilgisayarlarda kullandığı SSDT tablolarını uyarlıyoruz anlayacağın.

DSDT.aml kullanma özetle. :)
Haaaa vallahi anladim, cok yasa ustad :) ssRPGen uygulamasi ne cikarirsa atacagiz icine ellemeden, anladim :))

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Kext'leri sil derken Mac OS'un kendi kext'lerinden bahsetmiyorum.

Hani bu Hackintosh olayında kullandığımız kext'leri kastediyorum.

Sonradan eklediğin tüm kextleri sil.

Post'a yazdım zaten. Sadece EFI/Clover/kexts/Other içinde FakeSMC.kext kalacak.

Yönergeleri olduğu gibi uygula Youtube'ye bakma. :)

Bir de ssdtPRgen ile ssdtGen farklı şeyler buna dikkat et. Yazdığımı uygularsan sorun yaşamayacaksın. :)

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Kext'leri sil derken Mac OS'un kendi kext'lerinden bahsetmiyorum.

Hani bu Hackintosh olayında kullandığımız kext'leri kastediyorum.

Sonradan eklediğin tüm kextleri sil.

Post'a yazdım zaten. Sadece EFI/Clover/kexts/Other içinde FakeSMC.kext kalacak.

Yönergeleri olduğu gibi uygula Youtube'ye bakma. :)

Bir de ssdtPRgen ile ssdtGen farklı şeyler buna dikkat et. Yazdığımı uygularsan sorun yaşamayacaksın. :)
Yok hocam anladim da, ben EFI den bikac kext bile
silsem sistem acilmiyor, siyah ekran oluyor, silebipecegom 4 tane kext var AppleALC,CodecCommander, VoodooTCSYNC, NullCPU..... sacmaligi adini bile yazasim gelmiyor, digerlerini silince sistem acilmiyor siyah ekran oluyor, Ama dersen USB'den yukle o olur o zaman. zaten 7 kext kullaniyom toplamda geriye kalanlar NVDIAGraphichsFixUp, FakeSMC, Lilu

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Afedersin bir yerde hata yaptım.

Post'u düzenledim. Yapman gerekenlerin sırasını yanlış belirlemişim. Şimdi uygun hâle geldi.

Voodootsync.kext de kalsın. Post'u düzenliyorum.

Eğer sistem siyah ekranda kalırsa nv_disable=1 ile açmayı dene.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Afedersin bir yerde hata yaptım.

Post'u düzenledim. Yapman gerekenlerin sırasını yanlış belirlemişim. Şimdi uygun hâle geldi.

Voodootsync.kext de kalsın. Post'u düzenliyorum.

Eğer sistem siyah ekranda kalırsa nv_disable=1 ile açmayı dene.
Hocam ekrani hallederiz de USBInjeckAll kextini silince nasil islem yapacagiz ki?

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
USB ile ne işimiz var hocam ? :)

USB'den boot etme.

Adımları uygulaman lazım. Sadece FakeSMC ile açılabiliyorsa sistemin sadece FakeSMC kalsın. Voodootscsync olmadan açılabiliyorsa onu da kaldır.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
USB ile ne işimiz var hocam ? :)

USB'den boot etme.

Adımları uygulaman lazım. Sadece FakeSMC ile açılabiliyorsa sistemin sadece FakeSMC kalsın. Voodootscsync olmadan açılabiliyorsa onu da kaldır.
Hocam simdi USBInjectAll.kext 'i silnce klavye falan nasil calisacak ki? Bu klavyeyi vs... falan calistiran Bu kext dosyasi degil mi yoksa?

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
USBInjectAll genişletmesi USB adreslemek için bir kext. O olmadan da klavye çalıştırabilirsin. Ben kullanmıyorum mesela farem de klavyem de USB girişli. :)

Dediğim gibi eğer config.plist'te önerdiğim adımları yapıp sadece FakeSMC ile açabilirsen Mac OS'u, program en doğru SSDT'leri eksiksiz çıkartacaktır. Tecrübeyle sabit bu dediğim. SSDT'ler o kadar doğru çıktı ki neredeyse config.plist'im bomboş kaldı ayar yapmama gerek kalmadı yani. :)

ssdtGenapp programı güç yönetimi için değildir. Güç yönetimi için sana ssdtPRgen'i verdim. Birbirine karıştırma lütfen çünkü karıştırıyorsun. :)

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
USBInjectAll genişletmesi USB adreslemek için bir kext. O olmadan da klavye çalıştırabilirsin. Ben kullanmıyorum mesela farem de klavyem de USB girişli. :)

Dediğim gibi eğer config.plist'te önerdiğim adımları yapıp sadece FakeSMC ile açabilirsen Mac OS'u, program en doğru SSDT'leri eksiksiz çıkartacaktır. Tecrübeyle sabit bu dediğim. SSDT'ler o kadar doğru çıktı ki neredeyse config.plist'im bomboş kaldı ayar yapmama gerek kalmadı yani. :)

ssdtGenapp programı güç yönetimi için değildir. Güç yönetimi için sana ssdtPRgen'i verdim. Birbirine karıştırma lütfen çünkü karıştırıyorsun. :)
Hocam S/L/E de "Graphic" yazdim nevarsa sildim ve sistem gitti, Nvidia'yi kaldirdiktan sonra, birde USB yazdim ne varsa sildim. Dogru mu yanlis mi? Sata yazdim birsey cikmadi, ethernet yazdim nevarsa sildim. Suanda yeni kurulum yapiyorum :-( Bugunu bu is icin ayirdim, ama oyle ama boyle yapacagim insallah :()

Birde, bir sorum daha var, Bu drivers64UEFI klasorundeki OsxAptioFix-64.efi sorun cikariyordu, bende OsxAptioFix-free2000.efi dosyasini indirip adini OsxAptioFix-64.efi olarak degistirdim, bu sorun olur mu? suanda yukluyo ama biraz yavas hareket ediyor gibi sanki, ayrica daha once driver64UEFI klasorunde OsxAptioFixDrv var iken Tes2.efi adli dosyayi ekliyordum ve o sekilde yukluyordum fakat simdi oyle yapmadim, aralarinda bi fark var mi?

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Ah be hocam ne yaptın ? Ben sana öyle yapmanı söylemedim ki ?

Neyse olan olmuş.

Windows yanına mı kurulum yapıyorsun ?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Ah be hocam ne yaptın ? Ben sana öyle yapmanı söylemedim ki ?

Neyse olan olmuş.

Windows yanına mı kurulum yapıyorsun ?
Hocam cann sagoldun da, windows yanina derken Sistemde evet windoes var ama ayri bi SSD'de yuklu, Hocam CPU ile birlikte tam 7 tane SSDT dosyasi cikti dedigin gibi yaptim, Fakat nedense XHC yi uretecegi zaman ssdtGen hata veriyor yani onu uretmiyor, ayrica bu SSDT leri yukledikten sonra kextleri yukliyryim
mi? ve nere yukliyeyim?

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
https://mega.nz/#!974kmKAB!2jvwFBAf1vXIOcCfOGAvKQNeC8DYioSRkUfUm2NuRJk

Hocam...

Şimdi beni dikkatlice dinle. Tek tek gidelim.

Şimdi üstteki dosyayı indir ve çift tıklayıp arşivden çıkar.

Sonra Mac OS yüklü diskindeki EFI bölümünü mount et ve oradaki Clover klasörü ile verdiğim klasörü değiştir.

Bak sakın başka bir şey yapma. Windows yüklü yere falan koyma. Mac OS yüklü diskindeki EFI bölüntüsü içindeki Clover klasörünü bul ve verdiğim klasör ile tamamen değiştir.

Sonra boot etmeye çalış.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
https://mega.nz/#!QnJi1BQJ!5qhqszxq_eETH8Ailxe2LTisfoQvHBWApFW3rBLFhxg

Hocam...

Şimdi beni dikkatlice dinle. Tek tek gidelim.

Şimdi üstteki dosyayı indir ve çift tıklayıp arşivden çıkar.

Sonra Mac OS yüklü diskindeki EFI bölümünü mount et ve oradaki Clover klasörü ile verdiğim klasörü değiştir.

Bak sakın başka bir şey yapma. Windows yüklü yere falan koyma. Mac OS yüklü diskindeki EFI bölüntüsü içindeki Clover klasörünü bul ve verdiğim klasör ile tamamen değiştir.

Sonra boot etmeye çalış.
Aha hocam IMEI, SMBUS, birsuru sey eklenmis vallaha oldu galiba, hocam bu kextleri yukliyeyim mi? suanda internetim yok, kext klasorunde sadece FakeSMC var, aurica nereyr yukliyeyim? internet olmadigi icin indiremiyorum ;(

Sistem raporundan baktim "Suanda bi ethernet karti takili gorunmuyor" yaziyor