Dell 5548 El capitan sonrası Sierra sorunlarım

19 Ara 2017
207
37
271
33
Merhabalar cihazımda Windows10 ile birlikte dual boot El capitan kullanıyordum o zaman çalışmayan tek şey hdmi sesti.Rehbere uygun şekilde appstore üzerinden boot ekranında inject kext seçeneği ile Sierraya güncelledim. Eski kextler çalışmadığı gibi kernel panic vermeye başladı. Aşağıda yer alan hataları çözmem konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Ses Voodoo yükledim ayarlardan ses çıkışı seçebiliyorum fakat ses alamıyorum
Batarya göstergesi.
Touchpad normal çalışıyor fakat sağ tık çalışmıyor.
Ekran parlaklığı ayarı brightness eklentisi ile şimdilik çalışıyor fakat mümkünse eskisi gibi klavyeden etkinleştirmek istiyorum.
En büyük sorun ise açılış çok yavaşladı. Zaman zaman açılışta AppleOsxWatchdogs.kext kernel panic veriyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Edit:Bu sorunlar El capitanda yoktu.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
El capitanda yoktu.
El Capitan ve Sierra aynı işletim sistemi değil. Normalde çalışan kextlerin şimdi çalışmaması normal. Zira çoğu kullandığın kextin Sierra için güncellenmiş sürümleri yayınlanmış olabilir ve bunların tekrar kurulması gerekebilir. VoodooHDA güncel sürümünü kullan.
[Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Touchpad için güncel VoodooPS2 Controller kullan.
RehabMan / OS-X-Voodoo-PS2-Controller / Downloads — Bitbucket
Batarya için kullandığın kext ne ise bunun güncelini araştır.
Klavye düzeni için şu uygulamayı deneyebilirsin.
Karabiner - Software for macOS
En büyük sorun ise açılış çok yavaşladı. Zaman zaman açılışta AppleOsxWatchdogs.kext kernel panic veriyor.
Sana önerim temiz kurulum yapman.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
19 Ara 2017
207
37
271
33
El Capitan ve Sierra aynı işletim sistemi değil. Normalde çalışan kextlerin şimdi çalışmaması normal. Zira çoğu kullandığın kextin Sierra için güncellenmiş sürümleri yayınlanmış olabilir ve bunların tekrar kurulması gerekebilir. VoodooHDA güncel sürümünü kullan.
[Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Touchpad için güncel VoodooPS2 Controller kullan.
RehabMan / OS-X-Voodoo-PS2-Controller / Downloads — Bitbucket
Batarya için kullandığın kext ne ise bunun güncelini araştır.
Klavye düzeni için şu uygulamayı deneyebilirsin.
Karabiner - Software for macOS

Sana önerim temiz kurulum yapman.
Yanıtınız için teşekkürler.
Ses olayı bu rehbere göre yapmıştım olmamıştı kaldırıp baştan kurunca düzeldi şuanda.
Tocuhpad maalesef düzelmedi sağ tık hala çalışmıyor.
Klavye kısmında sıkıntı yok fn f11 f12 tuşları ile parlaklık ayarı gözüküyor ama etki etmiyor.

Donanımlar çalışacak hala getirdikten sonra temiz bir kurulum yapmayı düşünüyorum. Çalıştıramazsam el capitana dönmeyi düşünüyorum iki uğraş olmasın diye niyetim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
19 Ara 2017
207
37
271
33
Touchpad olayını anladım. Sağ tık çalışmıyor fakat iki parmak ile biryere tıkladığımda çift tık işlevi görüyor.

Sorunlarımın birçoğunu çözdüm. Şuan çözmem gereken touchpad de bazı haraketler çalışmıyor. Mesela yeni desktop açma haraketi gibi. Bunun dışında imesaj konusunda yazdığım gibi ethernet kablosu kullandığımda ethernet kırmızı bağlı değil gibi gözüküp bluetooth pan bağlı yeşil renk gözüküyor bu sebeple imesajı vb. kullanamıyorum.

Uykuya geçtikten sonra bazen uyanmama sorunu yaşıyorum nasıl çözebilirim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli