Dell alc282 ses aygıtı görünmüyor

burakgunduz

APPRENTICE
24 Ocak 2018
20
1
0
26
Şuan sistemime Sierra 10.12.6 kurdum. Wifi sorununu çözdüm. Ama parlaklık düşük gibi geliyor gözüme ve fonksiyon tuşlarıyla olsun f1 f2 hiçbiri artırmıyor parlaklığı bunun yanı sıra ses sorunumda var aşağıda ekran görüntülerini görebilirsiniz.

Ses yongam ALC282. AppleALC kext kuruyorum yeniden başlatıyorum fakat birşey değişmiyor. Neyi yanlış yapıyorum?

Birkaç kere KCPM Utility Pro ile kurmaya çalıştım Kext Wizard'la denemedim.

Bu arada montezuma'ya ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bu foruma daha yeni kayıt oldum fakat ben böyle bir kişilik görmedim. Adam herşeye yetişiyor. Her konuya olabildiğince doğru cevaplar veriyor. Hakkın ödenmez.

İlgili screen-shotlar :

metLCJ8TauRd-xv0SJ9LTET9VNAuQHVz.png

lonelyest

APPRENTICE
1 Tem 2017
37
2
21
29
applealc kext i yanında lilu.kext ve applehda.kext lerinide aynı dizine kurmalısın. diğer dizinlerde bu kextler varsa onlarıda silmen lazım. config dosyana ses yonganı destekleyen layoutu da girmeyi unutma.

burakgunduz

APPRENTICE
24 Ocak 2018
20
1
0
26
applealc kext i yanında lilu.kext ve applehda.kext lerinide aynı dizine kurmalısın. diğer dizinlerde bu kextler varsa onlarıda silmen lazım. config dosyana ses yonganı destekleyen layoutu da girmeyi unutma.
3 kext de var tekrar kurmadan önce onları silmem gerekiyor fakat nereden sileceğimi bilmiyorum. config.plist den kastın usb nin içindeki config mi?

lonelyest

APPRENTICE
1 Tem 2017
37
2
21
29
3 kext de var tekrar kurmadan önce onları silmem gerekiyor fakat nereden sileceğimi bilmiyorum. config.plist den kastın usb nin içindeki config mi?
library/extensions , system/library/extensions , efi/clover/kexts içerisinde bulunan dizinlerden sil applehda.kext yedeğini aldıktan sonra güncel applealc ve lilu kextlerini kur. configten kastım usb ile boot ediyorsan usb içindeki efi/clover içindeki, usb olmadan olmadan boot ediyorsan yine efi bölüntün içerisindeki efi/clover içindeki config dosyan

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

lonelyest

APPRENTICE
1 Tem 2017
37
2
21
29
Ekli dosyayı görüntüle 4937

adımları aynen uyguladım

kextleri bulabildiğim heryerden sildim, kextleri tekrar kurdum yeniden başlattım sonuç bu
kexleri system/library/extensions içine kurun. configte audio 0 yazan yeri silin 3 yazın reset hda seçeneğini işaretleyin
IPiWwxTp398z6DEeTiZxlbtMCiJGk4CY.png
upload pic
yukarıdaki işlemide yapın

layout id'im 3. yazıyorum yine birşey değişmiyor.
3 değeri olmuyorsa diğer değerleri denemelisin. vede sistemi yeniden başlatma yerine tamamen kapatıp yeniden açabilirsin. bende bu şekilde aktif olmakta.

burakgunduz

APPRENTICE
24 Ocak 2018
20
1
0
26
kexleri system/library/extensions içine kurun. configte audio 0 yazan yeri silin 3 yazın reset hda seçeneğini işaretleyin
Ekli dosyayı görüntüle 4939
upload pic
yukarıdaki işlemide yapın

3 değeri olmuyorsa diğer değerleri denemelisin. vede sistemi yeniden başlatma yerine tamamen kapatıp yeniden açabilirsin. bende bu şekilde aktif olmakta.
Sanırım olacak ama yeniden başlattığımda mount ettiğim efi dosyası unmount oluyor tekrar mount etmem gerekiyor bu normalmi

lonelyest

APPRENTICE
1 Tem 2017
37
2
21
29
yok hiç aygıt bulunamadı diyor. team viewer la bağlanıp yardımcı olma şansınız varmı
mmalesef team wieverdan destek verilmemekte bu konuda forum kurallarını okuyabilirsiniz.
#14 te belirttiğim adımları tekrar uygula config dosyanda yaptığın işlemlerin kaydedildiğinden emin ol, 3 layout uymuyorsa diğer layout numaralarını dene. karışık geliyorsa montezumanın paylaştığı rehberi adım adım takip et.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler