Dell Inspiron 3521 Kurulum Sonrası Ses ve Siyah Ekran Sorunu

burakgunduz

APPRENTICE
24 Ocak 2018
20
1
0
26
osxinfo olmasa ne yapardım bilmiyorum.

Sorunlarım :

parlaklık

SES : 1 gündür uğraşıyorum ama olmuyor arkadaş. clover configurator'da acpi sekmesinde yapılması gereken ayarları yapamıyorum çünkü rehberdekiyle birebir değil.

TOUCHPAD : imleci sağa sola oynatabiliyorum ama normal dokununca sol tık işlemiyor illa touchpadin altındaki butonlardan basmam gerekiyor buda çat çut ses çıkarıyor rahatsız edici.

Pil göstergesi kextlerini kurduktan sonra başladı bu sanırım. restart veya sistemi kapatırken siyah ekranda kalıyor ve imleç hala ekranda duruyor. esc space enter birşeylere bastığımda ise gri flash gibi bişey yanıp sönüyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
SES : 1 gündür uğraşıyorum ama olmuyor arkadaş. clover configurator'da acpi sekmesinde yapılması gereken ayarları yapamıyorum çünkü rehberdekiyle birebir değil.
Hangi rehberi deniyorsun_
Touchpad için herhangi bir şey kurdun mu?
Pil göstergesi kextlerini kurduktan sonra başladı bu sanırım. restart veya sistemi kapatırken siyah ekranda kalıyor ve imleç hala ekranda duruyor. esc space enter birşeylere bastığımda ise gri flash gibi bişey yanıp sönüyor.
Şu ana kadar sorduğun sorular ve bu son sorun dahil, ne yaptığını paylaşmıyorsun. Ne kuruyorsun, hangi adımları uyguluyorsun belli değil. Biz nasıl yardım edelim sana?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

burakgunduz

APPRENTICE
24 Ocak 2018
20
1
0
26
Hangi rehberi deniyorsun_
Touchpad için herhangi bir şey kurdun mu?

Şu ana kadar sorduğun sorular ve bu son sorun dahil, ne yaptığını paylaşmıyorsun. Ne kuruyorsun, hangi adımları uyguluyorsun belli değil. Biz nasıl yardım edelim sana?
Ses için ilk önce AppleHDA.kext yedeği aldım. System/Library/extension içine AppleALC.kext ve Lillu.kext i kurdum ardından efi mount ettim. clover configurator'den tüm yongama uygun layoutları denedim. rename hdas to hdef işlemini yaptım. rebuild cache yapıp restart attım. Sistem tercihleri / Ses ayarlarında Hiçbir giriş aygıtı bulunamad. diyor.

lonelyest

APPRENTICE
1 Tem 2017
37
2
21
29
Ses için ilk önce AppleHDA.kext yedeği aldım. System/Library/extension içine AppleALC.kext ve Lillu.kext i kurdum ardından efi mount ettim. clover configurator'den tüm yongama uygun layoutları denedim. rename hdas to hdef işlemini yaptım. rebuild cache yapıp restart attım. Sistem tercihleri / Ses ayarlarında Hiçbir giriş aygıtı bulunamad. diyor.
applehda.kext bunuda aynı dizine kurdun mu ? vede bazen sistemi yeniden başlatmada ses gelmeyebiliyor. tamamen kapatıp yeniden aç sistemi.

burakgunduz

APPRENTICE
24 Ocak 2018
20
1
0
26
applehda.kext bunuda aynı dizine kurdun mu ? vede bazen sistemi yeniden başlatmada ses gelmeyebiliyor. tamamen kapatıp yeniden aç sistemi.
AppleHDA.kext o dizinde kurulu geliyor zaten. 3 kere tekrar kurdum sistemi herşeyi denedim. Tamemen kapatıp denedim. Hatta windows'a geçip tekrar osx e geçtim. Ses gelmiyor değil. Aygıtı görmüyor. Bazılarında aygıt görünüyor benimki aygıtı tanımıyor.