Dell Inspiron 3558 High Sierra Kurulumda siyah ekran sorunu

afakan1071

APPRENTICE
19 Tem 2018
17
3
0
38
Merhaba iki adet dell laptop sahibiyim,birisine sorunsuz kurulum yaptım kullanıyorum,bir üst modeli olan laptobuma kurulum yapamadım,linux ve windows kurabiliyorum ancak mac denediğim zaman boot seçeneklerinden sonra siyah ekrana düşünüyor saatlerce öyle kalıyor.Forumda araştırdım birçok şey denedim ancak yine de başarılı olamadım.Örnek olarak usb içinden seçerek vs vs.Bios ayarlarımı kontrol ettim yine bir sonuç alamadım legacy yada uefi.Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.Şimdiden teşekkür ederim.

*Not usb kontrol edildi.
Dell Inspiron 3558
Intel Core i3 (5th Gen) 5015U / 2.1 GHz
Intel HD Graphics 5500
Realtek ALC3234
USB 3.0 ve 2 x USB 2.0

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,830
7,599
4,401
BIOS ayarlarını paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,830
7,599
4,401
Bütün BIOS ayarın bu mu? Ayrıca hatayı hem windows hem de Ubuntu üzerinden alıyorsan sorun Hackintosh ile alakalı değil. Ek olarak BIOS Boot Liat options legacy olarak ayarlayıp dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

afakan1071

APPRENTICE
19 Tem 2018
17
3
0
38
yok üstadım ahciyi falan hepsini eksiksiz yaptim telefondan girebildiğim icin paylaşamadim tümünü,onu da denedim.Yarin arastirmaya devam edecwede sonuç alirsam bildiririm,iyi geceler

Maalesef ki başarılı olamadım,bir çok clover denedim,bütün bios ayarlarını denedim olmadı.Bu model de bu sorun başkalarında da gözükmüş çözümü oynanmış efi klasörleriyle yapmışlar.Bu model de olup daha önce format atabilen var ise clover dosyalarını paylaşabilir mi ? Teşekkürler.

c20

APPRENTICE
28 Nis 2020
3
0
1
merhabalar,
aynı sorun bende de mevcut. Bütün Beni oku, yönerge ve videoları izlemem rağmen (2 kere kurulum yaptım) Clover dan sonra usbsiz açılmıyor maalesef. Siyah ekrana düşüyor.
Sistemi tek diskim olan ssd ye kuruyorum.
Clover kurulumum uefi olan için.
efi bölümü oluşturup gerekli kesk leri de atıp yeniden başlattığımda ssd içindeki efi görünmüyor. ama Clover programında görünüyor. tekrar dosyalara da müdahale edemedim.
bu duruma ek,
wifi (onu tplink adaptör ile çözdüm), ses, touchpadın sadece tuşları, ethernet, pil durumu çalışmamakta.
bios ayarlarınıda hemen görsel olarak atıyorum.
mac os u çok sevdim geri silmek istemiyorum. yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar dilerim.

IMG_2158.JPG

IMG_2160.JPG

IMG_2159.JPG

yeniden başlattıktan sonra efi yi göremiyorum.
IMG_2187.JPG

IMG_2185.JPG

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,830
7,599
4,401
yeniden başlattıktan sonra efi yi göremiyorum.
Göremezsin. Çünkü EFI otomatik olarak sistem açılışında mount edilmez bunu senin mount etmen gerekli. Hackintool kullan ya da son paylaştığın resimde EFI diskinne maount partition tıklarsan EFI mount edilir.
Maalesef ki başarılı olamadım,bir çok clover denedim,bütün bios ayarlarını denedim olmadı.Bu model de bu sorun başkalarında da gözükmüş çözümü oynanmış efi klasörleriyle yapmışlar.Bu model de olup daha önce format atabilen var ise clover dosyalarını paylaşabilir mi ? Teşekkürler.
İyi de sorun senin USB diskinin daha BIOS'ta okunmaması. Bak son mesajı yazan üyemiz yapmış kurulumu. O seninle paylaşır kendi deneyimlerini.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

c20

APPRENTICE
28 Nis 2020
3
0
1
Göremezsin. Çünkü EFI otomatik olarak sistem açılışında mount edilmez bunu senin mount etmen gerekli. Hackintool kullan ya da son paylaştığın resimde EFI diskinne maount partition tıklarsan EFI mount edilir.

İyi de sorun senin USB diskinin daha BIOS'ta okunmaması. Bak son mesajı yazan üyemiz yapmış kurulumu. O seninle paylaşır kendi deneyimlerini.
iyi de usb diskimi okuyor bios, usb ile açabiliyorum sistemi. anlayamadım yaptığınız alıntıyı.
bios ayarlarım.
(söylemeyi unutmuşum ekran kartı intel 5500)
IMG_2188.JPG
IMG_2190.JPG
IMG_2189.JPG
IMG_2191.JPG
IMG_2192.JPG
IMG_2193.JPG

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,830
7,599
4,401
iyi de usb diskimi okuyor bios, usb ile açabiliyorum sistemi. anlayamadım yaptığınız alıntıyı.
Dikkat et, ben çoklu alıntı yapıyorum. Konu sahibine cevap verdim orada. Senin içinde verilen cevap EFI ile ilgili. EFI ile ilgili yazdıklarımı oku.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

c20

APPRENTICE
28 Nis 2020
3
0
1
Dikkat et, ben çoklu alıntı yapıyorum. Konu sahibine cevap verdim orada. Senin içinde verilen cevap EFI ile ilgili. EFI ile ilgili yazdıklarımı oku.
tamam teşekkür ederim. sorunlarla ilgili cevaplar veriyorsun emeğinize sağlık. Ancak diğer konularda da dikkatimi çeken şey üslubunuz biraz hoş değil. onu oku bunu yap. sana öyle mi dedik şuna bak ... vs. hoş değil yani. Zorla cevap yazdırmadık. Ben başka yerlerden de çözüme ulaşırım. Yine de tekrardan teşekkür ederim. İyi Günler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,830
7,599
4,401
Burada kimseye hakaret edilmediği sürece sisz, sen, ben vs kullanılmasında bir sorun yok. Kaldı ki yaşım 45 ve kimseye benden küçüksen bana abi diyeceksin, siz, biz konuşacaksın gibi hiyerarşi kurmam. Ben nasıl konuşuyorsam, karışımdaki de benim yaşıma aldırmaksızın, hakaret etmediği sürece arkadaşça konuşabilir. Eğer bu yaklaşımım senin rahatsız ediyorsa yapacak bir şey yok. Zira dediğim gibi, kimse üstünde yaş ve konum, statüko ile hakimiyet kurmam. Sonuçta saygı; senli benli konuşarak gösterilmez.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler