ÇÖZÜLDÜ Dell Inspiron 3567 Ekran Parlaklığı sorunu

anil1906

APPRENTICE
5 Kas 2019
16
6
21
Merhabalar. Vanilla install rehberini takip ederek Opencore ile Big Sur kurulumu yaptım. EFI, config dosyalarımı kendim hazırladım. Şu an sistemde Bluetooth hariç çalışmayan bir şey yok. Intel Grafikleri de beklenen şekilde çalışıyor. Tek sorunum ekran parlaklığını hiçbir şekilde çalıştıramamam. SSDT-PNLF.aml mevcut, config dosyasına işlenmiş şekilde. Tek başına denedim, AppleBacklightFixUp.kext ile denedim, BrightnessKeys.kext ile denedim, Intel HD 520 için uyumlu olan ig-platform-id'lerin çoğunu denedim, SMBIOS verilerini değiştirerek de denedim, olabilecek bütün kombinasyonları yaptım ancak bir türlü çalıştıramadım. Ekranlar kısmında "yerleşik ekran" olarak görünüyor hani "generic monitor" falan da demiyor. Ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

--GFX to iGPU patch'ini de denedim ama onu etkinleştirince kernel panic veriyor..

işlemci: i3 6006u
ekran kartı: intel hd 520
laptop: dell inspiron 3567
edit: sorunu, boot arguementslere -wegnoegpu ekleyerek çözdüm... uygun bir zamanımda aşağıdaki linkteki işlemleri uygulamaya çalışıcam çünkü bu argüman ile disable edilen gpu'ların hala pili kullandığı belirtilmiş.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,195
3,727
4,401
Bu linkte 6. maddede GFX0 to iGPU yaması benim sistemde açılmama sorunu yapıyor.
Yamayı tam yapmamanızdan kaynaklanıyor olabilir. Bu işlemleri yaparken yedekli çalışın. Her zaman olası sorunlar için sistemini boot edebileceğiniz bir EFI yedeğiniz bulunsun.
Opencore için harici kartın nasıl kapatılacağına bu bağlantıdan bakabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662