Merhabalar. Vanilla install rehberini takip ederek Opencore ile Big Sur kurulumu yaptım. EFI, config dosyalarımı kendim hazırladım. Şu an sistemde Bluetooth hariç çalışmayan bir şey yok. Intel Grafikleri de beklenen şekilde çalışıyor. Tek sorunum ekran parlaklığını hiçbir şekilde çalıştıramamam. SSDT-PNLF.aml mevcut, config dosyasına işlenmiş şekilde. Tek başına denedim, AppleBacklightFixUp.kext ile denedim, BrightnessKeys.kext ile denedim, Intel HD 520 için uyumlu olan ig-platform-id'lerin çoğunu denedim, SMBIOS verilerini değiştirerek de denedim, olabilecek bütün kombinasyonları yaptım ancak bir türlü çalıştıramadım. Ekranlar kısmında "yerleşik ekran" olarak görünüyor hani "generic monitor" falan da demiyor. Ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?
--GFX to iGPU patch'ini de denedim ama onu etkinleştirince kernel panic veriyor..
işlemci: i3 6006u
ekran kartı: intel hd 520
laptop: dell inspiron 3567
edit: sorunu, boot arguementslere -wegnoegpu ekleyerek çözdüm... uygun bir zamanımda aşağıdaki linkteki işlemleri uygulamaya çalışıcam çünkü bu argüman ile disable edilen gpu'ların hala pili kullandığı belirtilmiş.
--GFX to iGPU patch'ini de denedim ama onu etkinleştirince kernel panic veriyor..
işlemci: i3 6006u
ekran kartı: intel hd 520
laptop: dell inspiron 3567
edit: sorunu, boot arguementslere -wegnoegpu ekleyerek çözdüm... uygun bir zamanımda aşağıdaki linkteki işlemleri uygulamaya çalışıcam çünkü bu argüman ile disable edilen gpu'ların hala pili kullandığı belirtilmiş.
Ekli dosyalar
-
35.2 KB Görüntüleme: 112
Son düzenleme: