ÇÖZÜLDÜ Dell Inspiron 7577 Kurulum ekranında Disk Görünmüyor

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
35
İyi geceler,

High sierra yüklemesine geçildiğinde disk utility üzerinde dahili sabit diskler görünmüyor. Clover sadece kendi yüklü olduğu taşınılabilir belleği görüyor. İlk boot edildiğinde gelen Clover Boot ekranında da sadece taşınılabilir bellek görünüyor. Yükleme ekranında terminale disk list komutu yazdığımda 10 üzeri küçük boyutta bölünmüş bölüm var.

Çözüm için SATA-100series-unsupported.kext dosyasını EFI klasöründeki kexts/other klasörüne koydum fakat sonucu değiştirmedi.
Bazı kaynaklarda disk utility üzerinde view kısmından show all devices yapınca görüneceği yazıyor fakat Disk Utility uygulamasında view seçeneği görünmüyor.

Yükleme ekranında sadece taşınılabilir belleğin görünüp, dahili hard disklerin görünmemesi hususunda yapılması gerekenleri açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Sistem bilgilerini ayrıntılı paylaş? İmzanda başka, mesaj bilgisindeki başka görünüyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
35
İmzamdaki doğru konu başlığındaki yanlış kusura bakmayın.

@montezuma hocam aida64 raporunu ekliyorum yapmam gereken başka adımlar varsa eğer söylerseniz sevinirim. Bios ayarlarında SATA - AHCI moduna ayarlı, diğer önerilen bios ayarlarıda bulabildiğim kadarıyla yaptım her ayar bulunmuyor benim bios ayarlarımda.

boot ekranını geçince yükleme kısmında hdd görünmüyor. windows üzerinden paragon ile hdd üzerinde hfs+ formatında biçimlendirilmiş durumda.

ReportAida64.txt - Google Drive

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
USB / EFI / Kurulum Sonrası Araçlar içinde Config dosyaları içinden senin cihazına uygun config dosyaları ile deneme yaptın mı? Ek olarak BIOS ayarlarında SATA= AHCI ve Boot= Legacy olarak ayarlı olduğunu teyit edebilir misin? Ek olarak;
Diğer Çözümler:
  • Şu kext kullanarak sorunu çözmeyi deneyin;
    AHCIPortInjector.kext SATA Sürücüsü | osxinfo
  • Yükleyici ile tekrar boot edin. Zira çoğu zaman ilk kurulum esnasında sistem tam kurulmamış olabilir. Kurulumdan sonra tekrar kontrol edin.
  • Eğer BIOS sadece Legacy ise bunu UEFI & Legacy olarak ayarlayın. Kurulumdan sonra bunu sadece UEFI olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Anakart üzerinde farklı SATA kontrolü varsa ( Intel & Marvell) farklı SATA portları ile deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
35
Cevabınız için teşekkür ederim. Sağladığınız imaj ve bilgiler sayesinde size şimdi bu mesajı safari üzerinden yazabiliyorum bunun için ayrıca teşekkürler.

Şu an kablolu olarak internete bağlanıyorum. Kurulum esnasında bununla ilgili bir şey yapmadım. Herhangi bir sorun yok bağlantı konusunda.

Yalnız sistem akıcı değil , sanırım tanıtmam gereken kentler ve yapmam gereken ayarlar var.

Kurulum sonrası için bir üst mesajımda bulunan rapora bakıp beni yönlendirmeniz mümkün müdür?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Config dosyaları içinde HD630 için olanını belirleyip bunu kullanmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları